Skocz do zawartości

[koło] Mavic xm-317 i tarczówki SLX

creative007

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czy będę mógł założyć na tych obręczach tarczówki SLX ??? Piasty mam LX i szprychy DT Swiss Competition .

Na allegro piszą że można ale jest tez wersja DISC tych obręczy i nie wiem czy tylko w wersji DISC można ????.

Napisano

Problem jest w konfiguracji odwrotnej, czyli nie można założyć v-ek do obręczy do tarczówek. do obręczy pod v-ki bez problemu można zamontować tarczówki.

Pozdrawiam

Napisano

A co mają wspólnego obręcze z hamulcami tarczowymi? Założyć tarcze możesz do obu typów obręczy, pod warunkiem, że piasta umożliwia zamontowanie tarczy hamulcowej... Ładniej będzie wyglądać oczywiście na obręczy DISC, bo nie ma na boku miejsca pod v-ki.

No chyba, że jest tak, jak piszesz i planujesz montaż na obręczy ;), ale tu już nie pomogę.

Napisano

DT SWISS,NS Bikes, Boplight, Dartmoore, XT, XTR zależy jak jeździsz i ile jeździsz, ważne są też przeglądy i konserwacja piast. Zaś o piastach krążą różne opinie.

Ja mam np. BOP Coaster'a i jestem zadowolony, nic się nie dzieje. Mogę polecić, ale znajdzie się osoba, która powie, że miała tą piastę i zawiodła ją, zmieniła na NS'a i jest super.

Skorzystaj też z "szukajki forumowej", a na pewno coś tam znajdziesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...