Squ Napisano 8 Kwietnia 2010 Napisano 8 Kwietnia 2010 To i ja jestem chętna! Studiuję w Olsztynie i w końcu przywiozłam rower, ale nie znam żadnych fajnych tras. No i z moją orientacją w terenie samotny wyjazd może się źle skończyć gg 4672297
honor Napisano 9 Kwietnia 2010 Napisano 9 Kwietnia 2010 Ciekawych tras i miejsc jest dużo. Polecam w szczególności stronę: http://www.roweryol.net/ . Ostatnio ruszył również projekt "Olsztyn. Aktywnie!". Przymierzam się do długich rajdów rowerowych. http://www.aktywnie.olsztyn.eu/
Squ Napisano 17 Kwietnia 2010 Napisano 17 Kwietnia 2010 Jeździliśmy dzisiaj, prawie 40km zrobione. Jutro wstępnie ok. 16 też idziemy. Umawianie się na wyjazdy proponuję kontynuować w innym temacie . Jak dojdę do jakiejś przyzwoitej formy to może do was dołączę
hncl Napisano 17 Kwietnia 2010 Napisano 17 Kwietnia 2010 Proponuję ustawkę na jutro tj. niedzielę. Godzina ok 14. Trasa do dogadania. Co do formy to jakiejś nadzwyczajnej nie trzeba mieć;)Tak jak napisał Honor: "trasy do ok. 60km... Średnie prędkości do ok. 18-19km/h. Drogi asfaltowe, utwardzone szutry.." Pozdro
javelin Napisano 17 Kwietnia 2010 Napisano 17 Kwietnia 2010 Proponuję ustawkę na jutro tj. niedzielę. Godzina ok 14. Trasa do dogadania. Co do formy to jakiejś nadzwyczajnej nie trzeba mieć;)Tak jak napisał Honor: "trasy do ok. 60km... Średnie prędkości do ok. 18-19km/h. Drogi asfaltowe, utwardzone szutry.." Pozdro Ja jestem chętny! Szkoda, że od razu nie podałeś miejsca spotkania. Ale jakbyś jeszcze dziś (lub jutro rano) tu zajrzał, to byłbym wdzięczny za informacje. Może być tu na forum, albo na GG (8390694).
simulacrum Napisano 30 Kwietnia 2010 Napisano 30 Kwietnia 2010 To może jutro? Start powiedzmy 10:30 spod Shella na Wilczyńskiego. Można by się przejechać do opuszczonego magazynu czy czegoś w tym stylu za jeziorem Ustrych. Trasa łącznie do 40 km (można w razie czego zahaczyć o inne punkty i tym samym wydłużyć), można jechać albo asfaltami albo bardziej wyboistymi ścieżkami, preferowałbym 1 opcję, ale wszystko jest do uzgodnienia. Ewentualnie można zrobić wersję popołudniową i wystartować powiedzmy o 16 czy 16:30.
simulacrum Napisano 30 Kwietnia 2010 Napisano 30 Kwietnia 2010 Jakby ktoś się zdecydował to proszę tu napisać, żeby się nie okazało że ktoś pojedzie pod shella tylko po to żeby pooglądać stację
izabelka5570 Napisano 3 Maja 2010 Autor Napisano 3 Maja 2010 To może jutro? Start powiedzmy 10:30 spod Shella na Wilczyńskiego. Można by się przejechać do opuszczonego magazynu czy czegoś w tym stylu za jeziorem Ustrych. Trasa łącznie do 40 km (można w razie czego zahaczyć o inne punkty i tym samym wydłużyć), można jechać albo asfaltami albo bardziej wyboistymi ścieżkami, preferowałbym 1 opcję, ale wszystko jest do uzgodnienia. Ewentualnie można zrobić wersję popołudniową i wystartować powiedzmy o 16 czy 16:30. Może nie planujmy wypadów z dnia na dzień, bo nie każdy czyta codziennie te forum, ale ogólnie to pomysł mi się podoba i z chęcią skorzystam następnym razem. Proponuje do kontaktu swoje gg 5690370 tam jestem codziennie.
simulacrum Napisano 3 Maja 2010 Napisano 3 Maja 2010 To może warto jednak częściej sprawdzać forum albo użyć opcji "obserwuj temat" u góry strony (wysyła maila z powiadomieniem o nowej odp)? Ciężko planować coś z większym wyprzedzeniem, szczególnie jeśli pogoda jest niepewna tak jak w tegoroczną majówkę. Poza tym pisząc na forum każdy ma możliwość zobaczenia np. ile osób jedzie, można wspólnie wprowadzić jakieś modyfikacje trasy - gg nie daje takiej możliwości. Niestety jeśli o mnie chodzi to dodatkowym utrudnieniem we wcześniejszym planowaniu jest to, że na codzień studiuję w innym mieście, a decyzja o przyjeździe często jest spontaniczna
hncl Napisano 3 Maja 2010 Napisano 3 Maja 2010 1 kliknięciem można wejść na forum do tego tematu :)Szkoda że pogoda się psuje. Jak dla mnie może i być z dnia na dzień bo często jeżdżę :)Tym bardziej że to nie długie trasy.
hncl Napisano 12 Maja 2010 Napisano 12 Maja 2010 W sumie na tym forum to trzeba pisać z 2 miesiące wcześniej bo jest tyle propozycji że nie wiadomo co wybrać...
honor Napisano 22 Maja 2010 Napisano 22 Maja 2010 http://www.aktywnie.olsztyn.eu/index.php/wycieczki-rowerowe-trasy-dlugie/70-2010-05-23-wycieczka-rowerowa-trasa-zaawansowana.html ktoś się wybiera?
studnik Napisano 3 Czerwca 2010 Napisano 3 Czerwca 2010 Witam. Mam podobny problem co większość tu obecnych - większość znajomych mimo posiadania rowerów zamula i ma kondycję emeryta. Dopiero dziś pomyślałem żeby poszukać jakiegoś forum żeby znaleźć jakichś kompanów. Ogólnie jeżdżę moim komunijnym , 13-letnim, ale za to niezniszczalnym rometem w okolicach Bartąga, Klewek, Lasów gm. Purda itd. gdyż samemu robić całodniowe trasy trąca mizantropią. Jako że niedługo bronię licencjat , będę miał multum czasu na jakieś trasy, może być i pod 100km (ale odpowiednio rozłożone ). Moje gg: 2086863 - widzę że jest paru aktywnych użytkowników w tym temacie więc liczę na jakiś odzew. Może w ten weekend? Pozdrawiam
netta1987 Napisano 10 Października 2010 Napisano 10 Października 2010 Witam mam pytanie czy ustawia się u was jakaś stała grupka MTB bo prawdopodobnie od połowy miesiąca będę mieszkał i pracował w waszym mieście i chciał bym potrenować. Jeśli ktoś chciał by wiedzieć jakie traski to powiem tak co drugi dzień roboczy około 70km sobota/niedziela mniej ale ćwiczenie samych podjazdów i zjazdów lub wyjazd na około 100km. jak ktoś jest chętny to niech pisze a ja się także wpisze:p
pawel88 Napisano 10 Października 2010 Napisano 10 Października 2010 netta1987 W bikestats.pl widzę, że dysponujesz rowerem szosowym. Byłbym bardzo chętny na wspólne treningi na szosie, zawsze to raźniej i ciekawiej niż samotnie. Może ktoś jeszcze jest zainteresowany?
netta1987 Napisano 11 Października 2010 Napisano 11 Października 2010 niestety jak widać w statystykach nie używam i już go nie mam ale planuje zakup nowego teraz mam nowe mtb które jest zarazie w fazie przekładania części i wymiany na lepszy. ale jak będzie tępo 32km/h na asfalcie przez 100km to powinienem dać radę i na mtb tylko sliki wezmę chodź nie ukrywam że puki się da wolał bym poznać wasze trasy MTB-XC gdyż nie wykluczam iż będę brał udział w jakichś zawodach na waszym terenie organizowanych w sezonie 2011
pawel88 Napisano 11 Października 2010 Napisano 11 Października 2010 Wychodzi na to, że to ja będę miał większy problem z utrzymaniem tempa. To mój pierwszy sezon i na szosówce osiągam średnią trochę powyżej 30km/h na dystansie 60km, dopiero w tym miesiącu przejechałem pierwszą 100km trasę. W terenie jeżdżę bardzo rzadko, typowo rekreacyjnie. Stary góral na slickach nie nadaje się do tego, więc w sprawach MTB nie pomogę.
netta1987 Napisano 13 Października 2010 Napisano 13 Października 2010 tak czy inaczej od piątku wieczorem będę mieszkać w Olsztynie i chętnie potrenuje na tyle na ile będę miał czas
pawel88 Napisano 15 Października 2010 Napisano 15 Października 2010 W niedzielę nic nie robię, także chętnie przejadę się po szosie. Ciekawe tylko czy pogoda dopisze, według serwisu pogodynka.pl ma być chłodno, choć słonecznie. Chętny?
netta1987 Napisano 15 Października 2010 Napisano 15 Października 2010 W niedzielę nic nie robię, także chętnie przejadę się po szosie. Ciekawe tylko czy pogoda dopisze, według serwisu pogodynka.pl ma być chłodno, choć słonecznie. Chętny? mi pasuje może wiesz kto by jeszcze był chętny bo im nas będzie więcej tym fajniej. a gdzie chcesz się spotkać ja mieszkam na brzezinach ale myślę że trafie gdzie będzie trzeba. a jaki dystans chcesz zrobić
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.