fw66 Napisano 11 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 Witam. Kupiłem i zamontowałem tarcze Dartmoor Nano. Jednak coś mi nie pasuje Na tarczach jest strzałka pokazująca kierunek obrotu, ale czy nie powinna być w drugą stronę? Porównując z innymi tarczami ta jest "na lewą stronę" - wiecie o co chodzi. Niby parę dni na nich jeżdżę i jest OK, ale mam wątpliwości. Ktoś może też używa Nano? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 11 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 ta tarcza jest źle oznaczona, tak samo jak blade, przez co przy mocnym hamowaniu zegnie się. Ale jest piękna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nevermind Napisano 11 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 Faktycznie wygląda jakby była na odwrót. Najlepiej napisz do Velo w końcu są dystrybutorem i powinni wiedzieć czy nie trafiła się przypadkiem partia wadliwie oznaczonych tarcz. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fw66 Napisano 11 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 A miałem nadzieję, że to genialni inżynierowie Dartmoora stworzyli konstrukcję która działa inaczej niż u konkurencji Aż nie chce się wierzyć, że producent mógł je odwrotnie oznaczyć. Szkoda że od razu ich nie przekręciłem na drugą stronę, bo teraz widzę że przednia już nie jest idealnie prosta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timon92 Napisano 11 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 No to napisz do dystrybutora żeby Ci obie wymienili. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fw66 Napisano 12 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2009 Wymiana raczej nie przejdzie, bo nie mam paragonu ani opakowania. Po prostu je przekładam na lewą stronę i po sprawie. Chciałem się jednak upewnić na forum, że to nie nowy patent na rynku tylko błąd w oznaczeniu producenta. Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fw66 Napisano 25 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 Dla formalności jednak napisałem do Velo w tej sprawie. Zgadnijcie co odpisali! "Opierając się na przeprowadzonych przez producenta badaniach technicznych dotyczących wyżej opisanych tarcz hamulcowych, niniejszym oświadczamy, iż kierunek obrotu i montażu oznaczony przez producenta na tym modelu tarcz hamulcowych jest prawidłowy, pomimo iż jest on przeciwny do kierunku zaznaczonego na większości tego typu tarcz". A jednak ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.