Gothic Napisano 11 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 Powitać, powitać... Robi przymiarkę do zakupu nowej przerzutki. Waham się między wymienionymi w tytule. Zapytuję zatem, którą kupić i dlaczego? Dziękuję za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klosiu Napisano 11 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 Kurcze ale podrozaly te XT, ja swoja rok temu kupowalem za 160 zl. Bralbym XT jednak, z prozaicznego powodu - wizualnie podoba mi sie o wiele bardziej od przysadzistego SRAMa. No i jest 50g lzejsza. A z moja przerzutka nie mam problemow juz od roku, wliczajac w to pare maratonow w blocku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 11 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 Radziłbym XT. Sram ma nieco węższą prowadnicę, przez co łańcuch częściej o nią ociera, a regulacja staje się trudniejsza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marsman Napisano 11 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 nie wiem jak nowy SRAM ale moja poprzednia 7.0 działała przyjemniej niż obecna FD-M971... może właśnie ten inny prowadnik? w połączeniu z manetką z micro-indexem rewelacyjne połączenie. s XTR-em coś mi nie pasuje :/ to takie moje małe spostrzeżenie bo ani XT ani X-7 nie miałem okazji sprawdzić w działaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel1315 Napisano 11 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 Posiadam Srama x-7 na przodzie i jestem zadowolony Co prawda, prowadnica jest węższa, ale dzięki temu szybciej dokonuje przełożeń Z regulacją się trochę trudziłem (bo to był mój pierwszy raz), ale nie było tak źle. Teraz jest wszystko dobrze. A z ocieraniem no to jest problem na ekstremalnych przełożeniach 1x9, 3x1. Na 2x9 jest dobrze, a na 2x1 to już łańcuch sam z siebie hałasuje, bo nigdzie nie ociera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gothic Napisano 11 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 A jeśli rozszerzę pytanie o tył, jaka będzie wówczas odpowiedź? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel1315 Napisano 11 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 Zobaczyłem ten filmik po kupnie roweru i się cieszę, że mam Sram'a x-7 i polecam przeczytać opinie o x-7 http://mtbikes.info/artykuly/testy-i-recen...st-grupowy.html http://news.bikeworld.pl/rower/artykul/761/redir:3/ http://www.dh-zone.com/sprzetownia/recenzj...=pr&SID=184 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 14 Czerwca 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2009 Postrzegacie Shimano przez pryzmat przerzutek nieShadow. Zauważmy, że Shimano ma nowy patent, który już niebawem wejdzie do grupy Deore, w kolejnych latach zapwene do niższych grup. Może porównujmy przerzutki Srama z Shimano Shadow, inaczej takie wywody nie mają sensu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 14 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2009 przednia lepiej shimano Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qrvich Napisano 14 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2009 Kurcze ale podrozaly te XT, ja swoja rok temu kupowalem za 160 zl. Bralbym XT jednak, z prozaicznego powodu - wizualnie podoba mi sie o wiele bardziej od przysadzistego SRAMa. No i jest 50g lzejsza. A z moja przerzutka nie mam problemow juz od roku, wliczajac w to pare maratonow w blocku. Jak droższe, skoro kosztują teraz ok. 90zł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 14 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2009 oj kolega pomylil przod z tylem, kazdy tylko czlowiekiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.