MGHejger Napisano 11 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 Mam korbę dartmoora na isis. Chcę ją zdjąć i przełożyć razem z suportem do innej ramy. Mam ściągacz, ale mój suport ma w środku dziurę na wylot. Po prostu jak wkręcę ten szerszy gwint w korbę, to potem ten cienki mogę sobie wkręcać ile chcę, bo nie ma się on o co oprzeć. Wkładałem jakieś podkładki, żeby zablokować tą dziurę i jedno ramie mi się tak udało zdjąć. Niestety drugie już nie idzie. Co z tym zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Royalonzo21 Napisano 11 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 No właśnie wyjściem jest użycie jakiejś twardej podkładki, albo użycie specjalnego ściągacza do ściągania korb isis. Mi znajomy wytoczył specjalną podkładke i używam zwykłego ściągacza do kwadratów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kusak Napisano 11 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 połóż 20 groszy na ten dziurze i zlezie. No i mocno kręć kluczem:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MGHejger Napisano 11 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 A oto 20 groszy po ściąganiu korby (nieudanym) Twardo siedzi xD Z dwoma na raz jest tak samo. Chyba nie zrobie tego w moim mini-warsztacie zwanym domem. I tak w sumie mam parę rzeczy do zrobienia w serwisie, więc przy okazji przełożą mi korbę z suportem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Waniul Napisano 11 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 Czy razem ze ściągaczem nie dostałeś takiej specjalnej podkładki do ściągania korb na isis?? Jeżeli 20 groszy nie wystarczy to poszukaj i podłóż jakać inna podkładkę, np. nakrętke od śruby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MGHejger Napisano 11 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 Właśnie nie dostałem żadnej podkładki. Co do nakrętki... Próbowałem, ale wtedy nie mogę wystarczająco głęboko wkręcić ściągacza w krobę i przy wypychaniu wychodzi zrywając gwint.... Jutro z rana lecę do serwisa, to mi przy okazji zrobią, także problem już w sumie rozwiązany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.