Skocz do zawartości

[amortyzator przód] Luzy z rock shox j1

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, mam mały problem z moim amorkiem. Mam rower nieco ponad miesiąc i pojawiły się minimalne luzy w amortyzatorze, wyczuwam je tylko wtedy kiedy zejdę z roweru, nacisnę przedni hampel i lekko kołysze rower w przód i w tył, słychać takie pukanie. W związku z tym chciałem się zapytać czy to normalne w tym modelu czy zgłosić to do reklamacji. proszę o jakąś rade, z góry dziękuje

Napisano

Nie, to nie jest normalne w tym modelu - tylko czy upewniłeś się, że to amor? Jeżeli nie, to stawiam na luzy na sterach - odkręć śruby mostka, dokręć stery (śruba na górze rury sterowej) i dokręć śruby mostka.

Napisano

To na pewno nie luzy na sterach bo kiedy sprawdzałem gdzie to pyka, objąłem dłoniom styk goleni górnej i dolnej i wyczuwałem luz, chyba zostaje reklamacja <_<

• Mod Team
Napisano

Skoro rower jest nowy to na 80% są to stery wymagające dokręcenia.

W RS Judy zdarzało się, że pukały czasem bez obciążenia, więc jeśli nie miałeś to nie pisz takich rzeczy Lusza.

Napisano

To na pewno amortyzator, a co najdziwniejsze bogus92 "pyka" też pod obciążeniem. Bardzo mi to podczas jazdy nie przeszkadza ale nie wiem czy jak będę tak dalej jeździł to się całkiem nie rozklekocze. Spróbuje zareklamować, może mi go wymienią

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...