TocaS Napisano 12 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2009 Proponuje założyć tylko na przód spiekane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 15 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2009 Pozwolę sobie odświeżyć ten temat. Właśnie stoję przed wyborem. Za 400 zł mogę mieć J3 z tarczami (Nowe) lub za podobną cenę używane 300 km SLX bez tarcz. I jestem w kompletnej kropce. Wolałbym SLX, ze względu na złe opinie J3 czy to na tym forum czy na mtbr. Także proszę o pomoc w podjęciu decyzji. Zaznaczam, że tarcze będą na 100 % 160 mm. Styl jazdy ofc XC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baukan Napisano 15 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2009 W ogóle się nie zastanawiaj, J3 i SLX to zupełnie inna półka hampli. Bierz SLX'a, pracuje dużo przyjemniej (tj. konkretniejsze czucie klamki) i jest mocniejszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel1315 Napisano 15 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2009 Ja polecam Ci J3 Kupujesz Kool-stopy i siły w przednim ci nie brakuje. Jednak na samym początku warto zobaczyć czy z nimi wszystko dobrze i ewentualnie poświęcić im dzień na polepszeniu pracy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 16 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2009 Przejechałem się wczoraj u dwóch kumpli. Jeden z J3 na jakiś klockach półmetalicznych (dotartych) i drugi z SLX na oryginalnych klockach. J3 przy SLX nie ma nawet prawa stanąć. Tak więc wybór oczywisty teraz jak dla mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xynox Napisano 16 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2009 SLX SLX SLX!!! Nie wiem co mi odbija, ale jakoś zakochałem się w tych hamplach. Dla mnie są super. Duża siła hamowania za nie wygórowane pieniądze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiPoLiNiO Napisano 6 Marca 2010 Udostępnij Napisano 6 Marca 2010 Mimo iż to stary temat, to może komuś przyda się odpowiedź. Ja sie przesiadłem z J3 na SLX i różnica jets ogromna. SLX ma przewage w kazdej kwestii, w łatwości odpowietrzania, w łatwości regulacji oraz w sile hamowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekbel Napisano 13 Marca 2010 Udostępnij Napisano 13 Marca 2010 mam problem z tylnym hamulcem tarczowym Juicy Avid 180mm hydraulik. Podczas gdy czyściłem sobie kasetę młodszy bart zacisną mi hamulec bez tarczy. Od niedawna jeżdżę na tarczówkach i nie wiem jak je się serwisuje. Mam zaciśnięte kleszcze i nie mogę koła założyć Nie znam się z dobrze na takich hamulcach a nie chciał bym nic zepsuć. Może mi ktoś powiedzieć ja je rozregulować a potem ponownie zacisnąć do odpowiedniej tarczy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 13 Marca 2010 Udostępnij Napisano 13 Marca 2010 Musisz rozepchnąć tłoczki jakimś płaskim narzędziem, np nożem. Nie czubkiem, tylko po długości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poczwar Napisano 13 Marca 2010 Udostępnij Napisano 13 Marca 2010 Według mnie musisz jakimś może śrubokrętem delikatnie ustawić tłoczki na swoje miejsca,ale poczekaj jeszcze na opinie innych a jak nikt nie odpowie to napisz na pw do Andrew. On Ci na pewno powie jak to zrobić. EDIT: ehm...mati mnie wyprzedził Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekbel Napisano 13 Marca 2010 Udostępnij Napisano 13 Marca 2010 dzięki za pomoc już rozszerzyłem szczęki teraz zostało mi je wyregulować żeby nie tarły o tarcze i rower wraca do swojej starej jakości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
speq Napisano 14 Marca 2010 Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 Jak w samochodzie, rozepchać i będzie OK. Ale delikatnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HeInEkeN Napisano 17 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2010 Witam. Zastanawiam sie nad wyborem hamulcow hydraulicznych. Do wyboru mam Te oto hamulce. Mozecie mi pomoc dobrac.? Potrzebuje hamulca na tył. NIEZAWODNEGO xD. Dysponuje ok 300 zł. Uprawiam DIRT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wroner Napisano 17 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2010 Dozbieraj do Juicy 5 bo z 3 sa problemy Ja dirtcie cisne na avid code 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XxUzixX Napisano 17 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2010 Ja cisne w Dircie, Streecie i 4X I mam SLX'y. Polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HeInEkeN Napisano 17 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2010 I teraz mam dylemat. Slx albo te juice. Pisza ludzie ze to i to dobre jest. Chyba zostane przy SLX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek03170 Napisano 17 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2010 slx są porównywalne do juicy 5 a nie 3. Jeżeli masz do wyboru juicy 3 i slx wez slx. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HeInEkeN Napisano 17 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2010 Ok dzieki wam wszystkim. DO ZAMKNIECIA. Wkoncu jakeis normalne forum co nie oceniaja Pisowni lecz pomagaja. Dzieki wszystkim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skjaatel Napisano 18 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2010 No to albo żeś trafił na pobłażliwego moda, albo ja dawno forum nie odwiedzałem :/ Mam nadzieję, że ktoś dba o błędy, a raczej ich brak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
razorjack Napisano 21 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 jakieś dziwne zwyczaje biorą ludzi - 'do zamknięcia', 'proszę zamknąć' itp... a to już inni nie mogą mieć podobnych pytań i problemów ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blair7 Napisano 21 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 almaster - na Twoim miejscu kupiłbym tarcze Blade. Oryginalne G2CS mają tendencję do abs'owania i indyczenia (turkey warbling). Sam to niestety przerabiam u siebie i szukam nowych tarcz (non-avid) Ja bym tych tarcz nie kupil. Widzialem co alligatory (ktore identycznie wygladaja) robia z klockami i szczerze dziekuje za takie tarcze. One tylko ladnie wygladaja. Wszystkie alligatory jakie widzialem nie prowadzily w jednej lini tych zebow "piły", czego skutkiem bylo niesamowicie szybkie zuzycie klockow a nawet ich rozszarpywanie. Zreszta sam kiedys miealem alligatora takiego (tego złotego, na przdnim kole) i po jednej jezdzie z niego zrezygnowalem. Jesli chodzi o slx'y to jakis zastrzezen nie mam do ich dzialania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.