Songoq1 Napisano 10 Czerwca 2009 Napisano 10 Czerwca 2009 Witam! Być może wyda wam się to beznadziejnie głupi temat, ale mam pewien problem. Otóż kupiłem pancerze+linki+końcówki do pancerzy do górala i gdy w domu przyjrzałem się lince zobaczyłem, że posiada oba końce zakończone tak jak tutaj: http://www.swiatroweru.com.pl/item.php?sho...jm987mo9lp7qtr4 mam identyczną i zastanawia mnie co zrobić z tym drugim końcem, muszę uciąć kawałek? Po co jest zakończone w takim razie? Boję się, że jak utnę to się rozwarstwi :| Prosiłbym o szybką odpowiedź.
Mod Team Puklus Napisano 10 Czerwca 2009 Mod Team Napisano 10 Czerwca 2009 linka jest w koszulce z teflonu wiec nie powinna sie rozkrecic po ucieciu. Dobrze pomierz załóż sprawdź 2 razy zanim utniesz. Jak bedziesz cią to tnij czymś mocnym i ostrym zeby nie postrzepić nie potrzebnie. Ewentualnie jezeli zajdzie taka potrzeba, zeskrob troszke teflonu z konca i zalutuj koncowke. wtedy na pewno sie nie rozkreci.
Songoq1 Napisano 10 Czerwca 2009 Autor Napisano 10 Czerwca 2009 Tak, to ja wiem, wszystko to umiem zrobić, żadna sztuka - tylko chodzi mi o te dwie końcówki. Na początku chyba muszę uciąć jedną, żeby w ogóle przecisnąć przez pancerze?
Schwefel Napisano 10 Czerwca 2009 Napisano 10 Czerwca 2009 Po co jest zakończone w takim razie? Boję się, że jak utnę to się rozwarstwi Bo to jest linka do różnych manetek (2 różne końcówki). Pasuje przeważnie tylko jedna więc drugą musisz obciąć. Dobrym pomysłem jest zaklejenie końcówki kropelką żeby się nie rozdwajała.
pawel1315 Napisano 11 Czerwca 2009 Napisano 11 Czerwca 2009 Na końcówkę nakładasz takie cuś http://allegro.pl/item656145228_koncowki_l..._20_zl_szt.html i zaciskasz kombinerkami czy szczypcami i ci się nie rozwarstwi
Mod Team Odi Napisano 11 Czerwca 2009 Mod Team Napisano 11 Czerwca 2009 Bo to jest linka do różnych manetek (2 różne końcówki). Pasuje przeważnie tylko jedna więc drugą musisz obciąć. Możesz rozwinąć temat? Bo pierwszy raz o czymś takim słyszę. Zawsze kupowałem po prostu linkę do przerzutek i już. I zawsze trafiałem na takie z baryłką z jednej strony.
Songoq1 Napisano 11 Czerwca 2009 Autor Napisano 11 Czerwca 2009 Okej, dzięki Schwefel za odpowiedź, też myślałem, że tak jest. Co do rozwarstwiania, znam wszystkie metody, martwi mnie tylko obcięcie właśnie tej drugiej końcówki, bo na końcu gdy już ją zamontuję i ponownie będę ciął to może się rozwarstwić a metody są takie jak wypisaliście: końcówka na linke, kropelka, lutowanie i cos tam jeszcze bylo w innym temacie. Dziś jadę na szosówce do sklepu po blat więc poproszę o jedną końcówkę :] Jeśli macie jeszcze jakieś uwagi to piszcie, i dzięki za odpowiedzi !!
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.