Skocz do zawartości

[kierownica] mtb do 80zł

almaster

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dodam od siebie, że mam boplighta w wersji na mostek 31,8 mm i jestem zadowolony. Ważę 95 kg i daje rade w ostrych sytuacjach. Nie mniej ma lekki wgniot, który w niczym nie przeszkadza w miejscu gdzie zamontowany jest róg kierownicy - ale to moja wina miałem ostre OTB w SPD i z całej siły rower uderzył rogiem kierownicy - róg authora do wymiany.

9c56be85c8a38875m.jpg

Napisano
Czy bardziej wytrzymala to nie wiem, ale na pewno dobra bedzie. na pewno jest lzejsza i to sporo (ritchey 174, boplight 139)

No właśnie, bo to kierownice zupełnie innej klasy i dla innego odbiorcy. Tak jak wspominałem Boplight bardzo często jest wybierany przez maratończyków i różnego rodzaju maniaków odchudzania sprzętu.

Napisano

Czemu ritchey comp miałby się nie nadawać do maratonów.Miałem go jeździłem maratony góry nic mu nie było.Wszystko kiedyś pęknie/złamie się/skrzywi :D .A ten twój ritchey miał swoje lata.Co do Eastona to ja bym tego nie kupił z jednego względu z powodu wagi.Maniakiem odchudzania nie jestem ,ale zwracam uwagę na waga a ta kiera jak dla mnie za ciężka

Napisano

Również polecam BOPlight'a. Mam od ponad 2lat wersję 31,8mm, używana była od początku z mostkiem BOP. Nie mogę na nią narzekać, zaliczyła kilka upadków, uderzeń i nie ma z nią problemów mimo zamontowanych rogów.

Waga taka sobie - 155-160g

Wymieniam kokpit w tym roku, ale tylko dlatego że już mi się znudził i chcę coś bardziej niszowego ;)

• 4 tygodnie później...
Napisano

Witam!

Żeby nie zakładać nowego tematu, zapytam tu.

Która kierownica jest lepsza, idealnie prosta czy falista?? Aktualnie posiadam falistą ale mam zamiar kupić nowy rower z prostą wraz z rogami.

Dodam że rowerek mtb - 50/50 szosa/las

• 2 tygodnie później...
Napisano

ja mam boplighta kierownicę i bardzo ja chwalę, jest lekka i estetycznie wygląda( lekkie ryski czego nie przewidziałem to rysowanie numerka startowego o kierownice denerwuje na początku później człowiek jest przyzwyczajony) Kierownica jest lekka co uważam za duży plus:D też na allegro kupowałem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...