Desperados Napisano 10 Czerwca 2009 Napisano 10 Czerwca 2009 Witam. Planuję zakup bagażnika do swojego roweru. Musi byc odpowiedni pod sakwy ale jest problem i stąd moje pytanie. Mam ramę 17 i jest to rama MTB. Czy np taki bagażnik pasowal by do mocowań takiej ramy? http://www.allegro.pl/item652458948_nowy_u...akwy_26_28.html dzięki za odpowiedź
lajtspid Napisano 10 Czerwca 2009 Napisano 10 Czerwca 2009 Masz w tej ramie oczka montażowe pod bagażnik? Bardzo dobre opinie widziałem o bagażniku Crosso i sam przymierzam się do zakupu takowego.
stefanX Napisano 10 Czerwca 2009 Napisano 10 Czerwca 2009 bagażnik crosso Polecam. Dwie sztuki mam sprawdzone (ja i zona). Na asfalcie w Holandii z obciążeniem ok 20-25kg / na każdy, nie było żadnego problemu. No ale jazda po asfalcie zbyt wymagająca dla bagaznika nie jest. W tym roku zweryfikowałem więc te konstrukcje na ścieżkach Wolina. Tutaj z większym obciążeniem - ok 30kg na każdy. Nadal problemów żadnych. Mimo, że spore wyboje i strome zjazdy z pełnym obciążeniem zaliczyłem. Swietne, lekkie i wytrzymałe skurczybyki. Co do pytania o montaz do ramy MTB. Jakieś oczka pod bagaznik masz na pewno. Ja używałem ich w Unibik'u expercie (tutaj należało tylko dodać tulejkę na śrubie przy haku, żeby zmieścił sie hamulec tarczowy). Dalej - w Kellysie magnusie oraz w Krosie a6. W krosie należało zrobić małą przeróbkę, ponieważ w górnych rurkach tylnego trójkąta nie ma otworów jest natomiast jeden otwór w "poprzeczce" łączącej te rurki. Ale wystarczyło wygiąć o 90 stopni łączniki bagażnika z ramą. także wiele się nie zastanawiaj - wyrób 10/10 w każdej kategorii, a w komplecie z sakwami crosso - jest to zestaw na 5+
dragonflypl Napisano 29 Czerwca 2009 Napisano 29 Czerwca 2009 witam, mam podobny problem tj bagażnik crosso nie pasuje do ramy (problem z trójkątem opisany powyżej). czy ktoś mógłby napisać dokładniej w jaki sposób obejść tą niekompatybilność (i np zamieścić fotki) ?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.