Skocz do zawartości

[bagażnik] pomoc w wyborze

Desperados

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

bagażnik crosso

Polecam.

Dwie sztuki mam sprawdzone (ja i zona). Na asfalcie w Holandii z obciążeniem  ok 20-25kg / na każdy, nie było żadnego problemu.

No ale jazda po asfalcie zbyt wymagająca dla bagaznika nie jest.

W tym roku zweryfikowałem więc te konstrukcje na ścieżkach Wolina. Tutaj z większym obciążeniem - ok 30kg na każdy. Nadal problemów żadnych. Mimo, że spore wyboje i strome zjazdy z pełnym obciążeniem zaliczyłem. Swietne, lekkie i wytrzymałe skurczybyki.

Co do pytania o montaz do ramy MTB. Jakieś oczka pod bagaznik masz na pewno. Ja używałem ich w Unibik'u expercie (tutaj należało tylko dodać tulejkę na śrubie przy haku, żeby zmieścił sie hamulec tarczowy). Dalej - w Kellysie magnusie oraz w Krosie a6. W krosie należało zrobić małą przeróbkę, ponieważ w górnych rurkach tylnego trójkąta nie ma otworów jest natomiast jeden otwór w "poprzeczce" łączącej te rurki. Ale wystarczyło wygiąć o 90 stopni łączniki bagażnika z ramą.

także wiele się nie zastanawiaj - wyrób 10/10 w każdej kategorii, a w komplecie z sakwami crosso - jest to zestaw na 5+

• 3 tygodnie później...
Napisano

witam,

mam podobny problem tj bagażnik crosso nie pasuje do ramy (problem z trójkątem opisany powyżej). czy ktoś mógłby napisać dokładniej w jaki sposób obejść tą niekompatybilność (i np zamieścić fotki) ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...