teep2 Napisano 9 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 Nie do końca wierzyłem w opisy co do dopasowywania długości łańcucha w napędzie. Wydaje mi się że jeszcze conajmniej ogniwko mogę wyrzucić, ale proszę o radę- dołączam fotki! Łańcuch jest w dwóch skrajnych pozycjach, tak jak jest mowa w innych wątkach. http://img413.imageshack.us/gal.php?g=obraz001a.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arroyo Napisano 9 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 Najprościej, tutaj masz wzór na obliczenie długości łańcucha: http://pl.wikipedia.org/wiki/%C5%81a%C5%84...5.82ugo.C5.9Bci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Royalonzo21 Napisano 9 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 Zrób zdjęcie w takich konfiguracjach: 1) z tyłu największa(np 32 zęby), z przodu najmniejsza koronka (np 22 zęby), 2) z tyłu najmniejsza z przodu największy blat. Przy takich ustawieniach bez problemu będzie widać czy wózek tylnej przerzutki jest w odpowiednim położeniu. Kółka tylnej przerzutki powinny się pokrywać, w sęsie jedno powinno być nad drugim. Napisz ile masz ogniw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carolewicz Napisano 10 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 Najlepszym sposobem jest ustawienie łańcucha a najmniejszych zębatkach i dobranie długości łańcucha tak żeby wózek był równoległy do podłoża ale żeby łańcuch nie obcierał o górne kółeczko wózka. Polecam ten sposób:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 10 Czerwca 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 Skoro czytałeś inne wątki to powinieneś wiedzieć że łańcuch masz stanowczo za długi, inaczej by tak nie wisiał (drugie zdjęcie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 10 Czerwca 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 Zdecydowanie za długi masz łańcuch. Na przełożeniu 1x8/9 wózek przerzutki musi być równolegle do podłoża. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.