PiOtRaS9000 Napisano 11 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2010 Trochę czasu minęło od ostatniego wpisu i przyznam że trochę się zmieniło. Rowerek lekko przytył chwilowo bo przebiłem jedną z dętek schwalbe a na dodatek połamał mi się zacisk i mam teraz Meridowski (co prawda nadal na ampul ale jednak solidniejszy i cięższy). W zasadzie to szykuje się wielka zmiana bo sprzedaję Durin'a i jeszcze nie do końca wiem co będzie w zamian... Tzn będzie SiD ale nie wiem czy Team czy Race. Słyszałem że w droższym Team'ie podobno tytanowy tłumik dość często szwankuje a w Race gdzie jest on plastikowy jest ponoć wytrzymalszy (kto by pomyślał) źródło pewne więc wstępnie obstaję za Race niebieskim (mój ulubiony kolor!!) co prawda do roweru nie przypasuje zbytnio ale co tam co o Tej zmianie myślicie ?? Durin'a sprzedaje ponieważ lekko się na nim zawiodłem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldbloom Napisano 11 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2010 Pękł zacisk a nie sztyca, kto by pomyślał Cieszę się, że jesteś zadowolony z Aliena. W XX masz tą fajną manetkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiOtRaS9000 Napisano 26 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 Po dość długiej nieobecności Kolejne zmiany. W przyszłym tygodniu zawita nowa (lekko używana) ramka Merida FLX Team )))) do tego dojdzie nowiuśka korba Race Face Deus XC model starszy (08/09) oraz dętki Foss'a które są już po wstępnych testach. Myślę że kolejne 400gr uda się zerwać ale kto wie. Okaże się w niedalekiej przyszłości. Wiem że trochę zielona rama z niebieskim amorkiem będzie się gryźć ale zamierzam zmienić pancerze przerzutek i pancerze hydrauliki (zapewne Jagwire Hyflow) myślę aby oba komplety zrobić niebieskie. Zielone będzie jeszcze pewnie nowe siodło SLR 2011 ale to dopiero luty/marzec. co sądzicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artro Napisano 26 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 A możesz napisać co z tym Durinem było nie tak? Ramka szykuje się zacna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiOtRaS9000 Napisano 27 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 27 Listopada 2010 Durin był fajnym amorkiem ale po pierwsze (na moje nieszczęście) przejechałem się Sid'em znajomego i powracając na moją maszynę byłem zawiedziony precyzja wybierania nierówności. Ponadto zacięła mi się regulacja tłumienia odbicia.... 2 razy ją wymieniali a przy okazji pierwszej wymiany tłumika zaczęła przepuszczać. Ale niemiecki serwis Magury wymienił środek i wszystko działało jak trzeba. Ogólnie naprawdę spoko, wygląd, waga ale jeśli chodzi o działanie to jedno a dwu komorowiec to 2 zupełnie inne światy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KosteQ Napisano 28 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2010 Kiedy planujesz wstawić nową rozpiskę z nową ramą i fotki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrulek84 Napisano 30 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2010 Fajny sprzęcik. Coraz więcej osób wyzywa stery zs3 za to że są wysokie. Pewnie w flx też masz fsa zs3. Ja mam, a raczej miałem,bo stoczyłem je na 5mm i zmieniłem miejsce wew uszczelki patrzcie- mój rower. Jak niziunio przodzik stoi zastanawiam się czy by nie dorobić kilku sztuk z alu cnc i opchnąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pacholski Napisano 30 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2010 ZS-3 wysokie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miskov17 Napisano 30 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2010 Wysokie, te w Meridach mają stożek 20mm. Ja to uciąłem, skracając do 5mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pacholski Napisano 30 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2010 Aaa... Mozliwe. Bo ja wlasnie sie popatrzelm na swoje ZS-3 i nie moglem uwierzyc . Ale znalazlem pare zdjec i juz widze, ze jest troche "wysokich" egzemplarzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiOtRaS9000 Napisano 30 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2010 Witam witam. rozpiska do nowego roweru będzie w ciągu kilku najbliższych tygodni. udało się dojść do wagi ok 9,15 ale faza "budowy" nadal trwa wiec jeszcze coś się urwie (mam nadzieję) odnośnie sterów, te zs-3 miały naprawdę wysoka podkładkę (20mm) co nie powiem było lekko irytujące. nowe carbonowe stery również są wysokie ale przynajmniej ładnie wyglądają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrulek84 Napisano 31 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2010 HFS 9,1kg rewelacja, aż mi wstyd za mojego FLX. Miskov17 - ZS3 Pyrlandia Edition Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiOtRaS9000 Napisano 27 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 zapraszam do mojego nowego projektu Merida FLX Team by Piotrasss. Temat można zamknąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi