Skocz do zawartości

smar do łańcucha ROHLOFF

Biniu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jakby kolega arroyo w ramach solidarności z bracią rowerową zrezygnował (przynajmniej z części swojego pół litra) to ja z chęcią wziąłbym setunię :)

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Witam!

Robię w końcu zamówienie. Jedną puszkę mam praktycznie już rozdaną. Jeżeli znajdzie się więcej chętnych to mogę zamówić kolejny litr lub nawet dwa :)

przy takim zamówieniu wychodzi 20zl za 100ml.

Kto jest chętny?

• 2 tygodnie później...
Napisano

dobra, to już te 2L smaru zostało rozdzielone. Maroko777 jest ostatnim dla którego mi zostanie oleju.

Chyba że cos się jeszcze zmieni to napiszę.

Napisano

Wielkie dzięki Zbyhoo za smar :icon_wink:

Takie pytanko: ile smaru dawać podczas smarowania?

Na każde ogniwko po kropelce. A kiedy smarować to musisz sam ocenić, zależy czy jeździsz tylko po szosie czy w czasie deszczu w błocie ;)

Napisano

Rohloffa dozujesz jak błoto się zmieli a mimo to napęd mocno hałasuje. Porównania do innych specyfików nie ma. Swoją drogą... Może by sprowadzić jakiś badziew i rozreklamować po kraju :) Nie wiem jakim cudem sprzedają się rzeczy typu (.....) ...no tak marki nie podam bo mnie ktoś pozwie. Rohliego jak najbardziej polecam. Kolego zakup kolejnego literka bo właśnie mi się kończy

• 4 miesiące temu...
Napisano

Hmm... cena w porównaniu ze sklepową i tak bardzo atrakcyjna, jednak liczę na taką jak kilka postów wyżej, a więc ~20zł/100ml. Cena Rohloffa się nie zmieniła od października :whistling:

Miło, gdyby znalazł się ktoś chętny do zamówienia z rabatem w Centrumrowerowym, zawsze te parę złotych...

Kolego Zbyhoo, a dysponujesz może jakąś małą buteleczką z dozownikiem? Przydałaby mi się taka w okolicach 20-30ml (dodatkowo, nie do transportu oleju). Jeśli tak, to na "komplet" bym się pisał. W przeciwnym razie zostawię Ci te 0,5l dla innego klienta :icon_wink:

• 3 tygodnie później...
Napisano

ja mam jeszcze trochę, jakieś 600ml.

20zł za 100ml z własną butelką. Preferuję odbiór osobisty, wolałbym nie śmigać z całą puszką:) Mieszkam na Piątkowie, os.Batorego.

Napisano

ano, zmieniłem zdanie. Przyznaję:D

Miesiąc temu nie zależało mi na sprzedawaniu, olej sobie mógł leżeć w szafie.

Zaczął się sezon startów i kasa pilnie potrzebna, a zamroziłem ją w Rohlofie na 4miesiące, w sumie charytatywnie.

To jak, jacyś chętni?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...