Skocz do zawartości

smar do łańcucha ROHLOFF

Biniu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

po wielu próbach doszedłem do przekonania , ze najlepszy smar do łańcucha to Rohloff.

Ponieważ w Poznaniu cena tego oleju jest nie zachęcająca np: http://www.cyklotur.pl/x_C_I__T_OLEJ+ROHLO...D_53010751.html

postanowiłem kupić tutaj: http://www.centrumrowerowe.pl/08503073002/..._L/Produkt.aspx

krótkie przeliczenie i wychodzi , że cena jest 3 i pół raza niższa (50 ml za 10 zeta).

Jestem zdecydowany , aczkolwiek starczy mi to chyba na 10 lat.

Dlatego jeśli ktoś z Poznania i okolic jest zainteresowany to po zakupie mogę odstąpić po 50 ml za 10 zeta.

Pozdrawiam

Napisano

W zeszłym roku robiłem podobny manewr z kilkoma osobami z forum. Przelewałem wtedy po 200 ml do małych butelek 0,33 ml po wodzie. Moja część została na samym dole tego dużego litrowego pojemnika i nie było tego jak nakładać na łańcuch... Ostatecznie przelałem to pojemnika po marmoladzie (płaskie i szerokie), a na łańcuch nakładam strzykawką (do kupienia w każdej aptece za 50 groszy). I to jest chyba lepsze, bo nie trzeba się męczyć z wąskim otworem w butelce.

Napisano

Byłbym chętny na 10/20ml . Jak sprawa organizacyjna np. gdzie odbiór i czy przelejesz do czegoś czy trza się zaopatrzyć w jakiś pojemnik ?:)

Napisano
Byłbym chętny na 10/20ml . Jak sprawa organizacyjna np. gdzie odbiór i czy przelejesz do czegoś czy trza się zaopatrzyć w jakiś pojemnik ?:P

Myślę , ze sobie poradzimy.

Odezwę się jak kupię ten olej.

Pozdrawiam

Napisano

Myślę , że najlepiej będzie jak sami weźmiemy jakiś pojemniczek np, taki o jakim pisze "Martinii" :) żeby się nie okazało , że więcej chętnych i nie ma do czego nalać :)

Napisano
Witam,

Olej mam dostać 6 lipca.

chętnym proponuję po tej dacie spotkanie na Malcie.

pozdrawiam

ok daj po prostu info na forum, z odpowiednim wyprzedzeniem rzecz jasna :P

• 2 tygodnie później...
Napisano

Biniu jak tam z tym olejem ?? Zaraz nam maszyny staną ;) Jak nie możesz z jakiś przyczyn daj znać to się weźmie i tak czy tak podzieli na kilka osób. Zainteresowanie jest jak widać dość spore więc myślę ze jakoś sobie poradzimy ;) odezwij się chociaż...

Napisano

Witam,

sprawa sie nieco przeciągnęła z powodu urlopów,

spodziewam się otrzymać olej w poniedziałek najblizszy

Napisano

Witam ponownie,

otrzymałem już przesyłkę z zakupionym olejem Rohloff.

Tak jak wcześniej pisałem odstąpiem chętnym nadwyżkę w cenie 10 zeta za 50 ml ( w Poznańskich sklepach po 35)

Proponuję spotkanie na Malcie np: w środę o 19.

Kupiłem strzykawkę do odmierzania działek :-).

Pojemniki do zatankowania prosze zabrać swoje. (np. po wykorzystanym już oleju.

Proszę o potwierdzenie kto jest chętny i na ile działek.

pozdrawiam

Napisano

hej

Ja biorę 2 x 100ml . Strzykawki również mam więc zaciągnę ile trzeba :) . Problem tylko w tym że pracuję od 14 do 22. Możemy się spotkać jakoś inaczej tzn. w innych godzinach ?? Malta mi pasuje ale jakby co to Winogrady

Napisano

Witam,

Ja pracuję od 7-15, a w sobotę rano jadę na Mazury.

Możemy się umówić po 22 też na Malcie, jak się nie uda w tym tygodniu to w przyszłą niedzielę.

pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...