Skocz do zawartości

[Plecak] + Bukłak do 70 zł

Sarbin13

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam forumowiczow!!

Chcial bym sobie zakupic plecak nie za duzy, zeby zmiescił mi sie :

*Bukłak ilo litrowy polecacie? ( moj 1 plecak z bukłakiem)

*Detka

*Jakies klucze

*Pompka

*I ewentualnie miejsce na bluze...

*A i zeby bylo na pasie na ramieniu miejsce na telefon komorkowy..

Co byscie mi polecili?? Cena Max 70 zł, nie chodzi mi o bóg wie jakie firmy, poprostu plecak do normalnego uzytkowania, małych rozmiarow i ( DOBRY )

Napisano

Mam takiego Outhorn'a Mikron.

http://www.allegro.pl/item630011743_zestaw...lak_gratis.html

Mogę szczerze polecić, plecak wygodny, mieści się wszystko to o czym napisałeś. Nie ma sensu wozić bluzy czy kurtki wewnątrz - mocujesz je ściągaczem z tyłu plecaka i jest miodzio.

Do wewnątrz da się wpakować zarówno zaplecze techniczne + 1 l wody + żarełko na cały dzień. Oczywiście aby to zmieścić trzeba rozsunąć suwak, który powiększa pojemność o te kilka litrów. W opcji standardowej zmieszczą się tylko 2-3 kanapki.

Jedyna wada : nie ma miejsca na komórę na paskach, ale z tyłu na dole jest niezasuwana kieszonka gdzie można ją trzymać.

Trochę denerwuje mnie też sposób wyprowadzenia rurki bukłaka na zewnątrz, trochę ciężko przełożyć.

Napisano

No prezentuje sie dosc ładnie, szkoda ze nie wystepuje w czerwonych kolorach, albo z czerwonymi wstawkami ..;];]

Rekawiczki czerwono czarne, rower tez, plecak tak nie pasi, ale to z tym akurat problemu nie ma ;)

Ale wyglada dosc przyzwoicie ..;]

Napisano
No prezentuje sie dosc ładnie, szkoda ze nie wystepuje w czerwonych kolorach, albo z czerwonymi wstawkami ..;];]

Rekawiczki czerwono czarne, rower tez, plecak tak nie pasi, ale to z tym akurat problemu nie ma :D

Ale wyglada dosc przyzwoicie ..;]

pewnie, ze wystepuje http://www.allegro.pl/item607762869_zestaw...lak_gratis.html . Tylko aktualnie nie ma ich na allegro. Czesto mozna je dostać w dużych hipermaketach typu Auchan lub Real bo ta są sprzedawane plecaki Outhorna. Wg mnie:

- Średnio leży na plecach. W szczególności gdy bukłak jest pełny. Robi się wtedy taki walcowaty i dopiero po wypiciu pól litra wody sytuacja się poprawia.

- Suwaki są kiepskiej jakości - jeden już urwałem, drugi jest wygięty.

- Uszczelniane szwy też już od dłuższego czasu nie są uszczelniane bo popruł się materiał za to odpowiadający.

- Brakuje mi też zewnętrznej kieszonki na mapę lub komórkę.

- Wiem, że to plecak rowerowy ale wąskie paski na ramiona mnie po prostu irytują :)

Generalnie spełnia swoje zadanie. Wożę w nim wszystkie narzędzia + bukłak. Jest niewiele większy od samego plecaka na bukłak, chociaż jak pisałem dość kiepsko układa się na plecach. Zawsze można coś dodatkowo do niego zapakować jednak w na wypad w góry bym go nie brał. Na krótkie 1-2h wyprawy chyba lepszym rozwiązaniem są mniejsze i nieraz wygodniejsze plecaki. Osobiście umieściłbym go w przedziale: do użytku na 3-4h wyprawach :D

Napisano
- Średnio leży na plecach. W szczególności gdy bukłak jest pełny. Robi się wtedy taki walcowaty i dopiero po wypiciu pól litra wody sytuacja się poprawia.

Dlatego ja zawsze nie wlewam więcej niż 1 l :) Czasami przy napełnianiu do środka dostaje się dużo powietrza, które zajmuje miejsce, warto "wypuścić" powietrze rurką żeby bukłak stał się bardziej płaski.

Paski faktycznie nie są zbyt szerokie, ale ja jakoś nie czuję dyskomfortu z tego powodu.

Mapę można wsunąć z tyłu za gumki pomagając sobie tą kieszonką na samym dole - sprawdzone, choć nie do końca praktyczne (czasami ciężko ją z powrotem schować gdy mamy plecak na sobie).

Porównując do poprzedniego plecaka (35 l Campus - taka wygodna "kanapa") w Outhornie jakoś nie czuć ciężaru na plecach nawet po dłuższej jeździe nie bolą mnie plecy, może to dzięki temu, że plecak jest przesunięty nieco do góry w porównaniu do normalnego plecaka ;)

Napisano

Ja ostatnio kupiłem w decathlonie taki plecak:

http://www.decathlon.com.pl/PL/rockrider-color-2-34944276/

Wielkość jest ok. za dużo tam nie wsadzimy ale na całodniową wycieczkę udało mi się zapakować, zazwyczaj jeżdżę na 1-2h i na takie wypady jest to idealna wielkość: narzędzia, dętka, jedzonko, litr w bukłaku(1.5 też wejdzie) i idzie jeszcze wsadzić coś przeciw deszczowego, a w małej kieszeni drobiazgi.

Udało mi się go dostać u nas w Krk (Zakopianka) za 59zł ale teraz są po 69zł .

Bukłak dobrze zrobiony, ciekawy system ustnika oprócz wsadzenia do ust nie trzeba już nic robić rękami :D .

Napisano

Towarzysz podróży ma taki sam plecaczek, wg. mnie dość pojemny i nawet bukłak działa :D

Tylko jakość taka sobie, podobnie wodoszczelność. Jeżeli chcesz dobry plecak to w Decathlonie sprzedają Quechca(jakoś tak) i są to już plecaki na poziomie, pojemny, z bukłakiem, pokrowcem na deszcz, a nawet gwizdkiem. Tylko cena nieco większa(jakieś 120 zł)

Jeżeli plecak na lata(szczególnie w odniesieniu do kwestii bukłaka) to sumę przydałoby się co najmniej potroić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...