exocet Napisano 15 Czerwca 2009 Napisano 15 Czerwca 2009 No właśnie , a za kwotę 2300zł Fulla w miarę dobrego raczej nie dostanę ? może i dostaniesz ale szukaj rowerów potestowych, powystawowych, albo z przed dwóch - trzech lat bo takie też maja na sklepach i mozna mega wynegocjować ...
swiatek94 Napisano 15 Czerwca 2009 Autor Napisano 15 Czerwca 2009 Znalazłem promocje Mongoose Amasa Elite i mam pytanie patrząc po osprzęcie chyba nie jest taki zły ? Amorek Rock Shox Tora 289 U-Turn , tylko chyba ten amor jest słabszy od tej Tory z K. A6 , ale nie wiem tylko się domyślam .
swiatek94 Napisano 19 Czerwca 2009 Autor Napisano 19 Czerwca 2009 Haro Shift 5 za 2500zł , opłaca się ? On ma torę 289 i tego się najbardziej obawiam .
klyvaa Napisano 19 Czerwca 2009 Napisano 19 Czerwca 2009 SKLEP TOP SHOP Tutaj macie adres sklepu gdzie czarne ramy są jeszcze dostępne, jeśli chodzi o levela a6. Sam tam kupiłem, dobra obsługa, można liczyć na gratisy. Z krakowa mam niedaleko więc sobie podjechałem żeby się przymierzyć. Rower na żywo wygląda dużo lepiej niż na zdjęciach, amortyzator genialny pozycja dość niska generalnie fajny rower polecam i lekki
swiatek94 Napisano 20 Czerwca 2009 Autor Napisano 20 Czerwca 2009 A możesz powiedzieć ile masz wzrostu i ile ważysz , a i jaką ramę wybrałeś
klyvaa Napisano 20 Czerwca 2009 Napisano 20 Czerwca 2009 rama 19 wzrost 177, waga 70 kg jeśli sie nie jesteś przkonany co do siły hamowania vb zamontowanych w tym rowerze to powiem tylko tyle, że wczoraj leciałem przez kierownice. Predkość jakies 10 km/h w deszczu więc wszystko mokre. Chciałem przejechać na czerwonym ale zobaczyłem w ostatnim momencie policje.
Rulez Napisano 20 Czerwca 2009 Napisano 20 Czerwca 2009 wczoraj leciałem przez kierownice ..... Chciałem przejechać na czerwonym ale zobaczyłem w ostatnim momencie policje. I dobrze ci tak
swiatek94 Napisano 20 Czerwca 2009 Autor Napisano 20 Czerwca 2009 Dzięki za odp. Mam 176cm i 70kg ;P , więc muszę mieć też 19. Możesz podać wrażenia jak się jeździ na rowerku , jak działają hamulce(gdy jest sucho) , jak działa amortyzator i jak się zachowuje przy mniejszych i większych dziurach .
staszku Napisano 20 Czerwca 2009 Napisano 20 Czerwca 2009 mam 183 cm i ramę 18, najlepiej przymierzyć się do roweru żeby później na żałować
lukaszs Napisano 20 Czerwca 2009 Napisano 20 Czerwca 2009 pozwolę sobie wtrącić. jeżeli masz zamiar się trochę po ścigać to bierz 19'jeżeli rekreacja to spokojnie 21' ale najlepiej sie przymierzyć przejechać troche. ja mam ten sam wzrost i mam 20' ale z powodzeniem na 19' sie zmieszczę.....
klyvaa Napisano 21 Czerwca 2009 Napisano 21 Czerwca 2009 Dzięki za odp. Mam 176cm i 70kg ;P , więc muszę mieć też 19.Możesz podać wrażenia jak się jeździ na rowerku , jak działają hamulce(gdy jest sucho) , jak działa amortyzator i jak się zachowuje przy mniejszych i większych dziurach . Jak dlamnie to chyba nawet przecholowałem z tym rowerem. Spokojnie a4 by mi wystarczył. Amortyzator mały dziur nie wybierze ale na wieksze jest naprawde super, na prostej asfaltowej spokojnie 27-28 moge utrzymać jak na mój brak kondycji jest to wynik dobry. W porównaniu to mojego poprzedniego roweru jest do kosmiczna maszyna (na czym co ważyło chyba z 17 kg jak nic jeździłem). Pozycja wygodna jest jak na taką geometrie. Rower polecam, chyba nie tylko ja na tym forum.
swiatek94 Napisano 1 Lipca 2009 Autor Napisano 1 Lipca 2009 Stevens F9 Opłaca się ? (jak osprzęt , amor przedni i tylni ?)
Rulez Napisano 1 Lipca 2009 Napisano 1 Lipca 2009 Z blokado Amortyzator przedni: Manitou Black 100mm z blokado Amortyzator tylny: Nie pamietam ale z blokado też
kejta Napisano 17 Sierpnia 2009 Napisano 17 Sierpnia 2009 Witam. Czytam forum od około miesiąca, ale nadal nie zdecydowałam się jaki rower chcę mieć. Mam imię Kasia, mam 23 lata. W chwili obecnej kursuje na Kellysie 7000 (stary jak świat), na którym zrobiłam około 2500km w kilka lat. Nie jeżdżę zbyt dużo, ale mam zamiar robić wycieczki wstępnie do 100-200km a potem może i dłuższe. Jeżdżę zarówno po ulicy- miasto jak i po leśnych ścieżkach i pagórkach. Raz jeżdżę spacerowo a raz szaleję pobijając swoje rekordy prędkości. Nie skaczę chyba że po dziurach w lesie;) Mam 168cm wzrostu, ważę 55 kilo. Rama 17 lub 18 max Nastawiałam się wstępnie na Krossa A2 potem A4 a na końcu A6, ale nie jestem pewna czy kupując rower za 2- 2,5tyś wykorzystam jego możliwości sprzętowe. Czy po prostu kupując A2 lub A4 będzie mi się tak samo dobrze i długo jeździło jak na droższej A6? Bo nie ma co kupować BMW jak chce się jeździć 90 na godzinę prawda? Dodam jeszcze, że zależny mi na dobrym amortyzatorze nic poniżej Rock Shock, przerzutki Shimanano co najmniej Deore i hamulce V-brake. Jechałam na tarczówkach i totalnie mi nie podchodzą. Nie mam zamiaru dokupywać i zmieniać sprzętu chyba że coś się rozwali, więc żadne modyfikacje nie wchodzą w grę. Jedyne co to dokupienie oświetlenia, torby, rogów i licznika. Moje upatrzone rowerki to: Kross A4 Kross A6: http://www.allegro.pl/item714639799_rower_kross_level_a6_2007_amor_rock_shox_tora.html http://www.allegro.pl/item712702820_nowy_rower_kross_level_a6_disc_2009.html Giant Rainier Giant Terrago Unibike Evolution Nie biore pod uwagę Kelly'sów choć lubię tę markę ponieważ chcę ją zmienić. Proszę o poradę fachowców. Z góry dzięki
Biera Napisano 17 Sierpnia 2009 Napisano 17 Sierpnia 2009 proszę o zapoznanie się z regulaminem: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ temat poprawiony
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.