Skocz do zawartości

[Zlot]Nawrotek i Wax - temat do dyskusji

Co z nimi robimy?  

91 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jak rozwi?zujemy problem?

• Ban dla obu
      18
    • Maj? uregulowa? wszysko ??cznie z tym na co byli zapisani
      50
    • Maj? uregulowa? to z czego skorzystali
      13
    • Zerujemy im liczniki postów
      7
    • Dostaj? plakietk? Oszust do kolejnego Zlotu
      20
    • Odpuszczamy im wszystko
      4
    • Inne(prosze opisa? swoje propozycje)
      2

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ja także byłem nie obecny na zlocie, ale pozwolę się wtrącić. Nawrot i Wax popełnili błąd, przyznali się do tego i to jest wg mnie najważniejsze. Nie starają się za wszelką cenę udowodnić że oni mieli rację, a reszta zlotowiczów kłamie. To sprawia, że dla mnie oni nie są oszustami. Wyrazili chęć rekompensaty. Wiadomo, że zlotowicze nie zapomną takiego czegoś, bo nawet nie jestem w stanie sobie tego wyobrazić co tam wtedy zapanowało. Zamienię czasem z nimi parę słów na gg i nie czuje, żeby byli jakimiś wyrzutkami czy coś w tym stylu. Przynajmniej teraz wiadomo, że nawet na najbardziej dopiętej na ostatni guzik imprezie, zawsze coś nie wypali. A Nawrot z Wax'em wiedzą, na kim mogą polegać jeśli chodzi o bikerów z okolicy. Także jestem za zniesieniem rangi oszust i aby Ci dwaj uregulowali wpłatę. Jak zobaczyłem tą rangę u nich, to serio myślałem że za dużo wypili i robili burdę na zlocie. Przepraszam jeśli chaotyczne napisane, ale właśnie wróciłem z bika i jeszcze organizm dochodzi do siebie ;)

P.S Takie decyzje powinni podejmować sami zlotowicze i admini. Bo co taki użytkownik jak np. ja może o tej całej sytuacji wiedzieć?

Pozdrawiam.

Napisano

Niech ureguluja rachunki i tyle. Mysle, ze cala atmosfera wokol tego wydarzenia jest wystarczajaco dotkliwa dla chlopakow. A pozytywny aspekt tej historii jest taki, ze na nastepnych zlotach takie sytuacje juz pewnie zdarzac sie nie beda, bo wszyscy beda bardziej uwazac na to ile i za co placa.

Napisano

A ja sądzę, że takie publiczne napiętnowanie nie jest dobre i nie świadczy dobrze o pomysłodawcy tego wątku. Powinniście załatwić to wśród swoich, tzn wśród osób, które były na zlocie. Takie pranie publiczne własnych brudów nie przystoi moim zdanie. Dopiero jak we wlasnym gronie nie dało by rady można by coś takiego robić. Skala kary nie adekwatna do czynu.

Pozdrawiam

Napisano
:wub: sytuacja widze juz rozwiazana no i dobrze bo tak naprawde byle gowno a afera niesamowita !! jesli chodzi o mnie to zero jakiejkolwiek urazy do Was(a nawet wrecz przeciwnie zostaly mi po WAS oponki w spadku ;p;p;p )hehe !! mysle ze jedyna osoba ktora powinna zadecydowac o WASZYM losie jest Marcin !!!! jedyne co mnie dotknelo to fakt tego ze nie zostaliscie chocby do soboty wieczor i ciezko stwierdzic czy dlatego ze towarzystwo Wam sie nie podobalo czy dlatego ze znudzila Was impreza, bo chyba sami rozumiecie ze wykrecanie sie pogoda jest kiepska wymowka !! ??
Napisano

nieobecni nie maja glosu ale skoro otwarty temat to:

ta sytuacja ''troche'' mnie zaskoczyla tzn osoby w roli glownej, nie ma co do tego watpliwosci ktos dal ciala, sami sie do tego przyznaja

dla mnie N i W na forum sa ok

''oszust'' powinien zniknac i potraktujmy to jako glupi blad dwoch panow, w ramach jakiegokolwiek karania wystarczy im swiadomosc ze narobili smrodu i fakt ze niemila atmosfere ktora wokol siebie stworzyli moga zawdzieczac sobie samym

Napisano
Takie pranie publiczne własnych brudów nie przystoi moim zdanie.

Moim zdaniem jednak sprawa dotyczy forum - sytuacja wyszła nieszczególna, pośrednio wszyscy musieliśmy świecić oczami (reputacja forum na takich wpadkach cierpi). To była impreza organizowana pod hasłem " I zlot forumorowerowe.org" i moim zdaniem, dotyczy nas wszystkich, nawet tych, których na tym zlocie nie było.

Tak czy inaczej - dobrze, że sprawa zmierza do pomyślnego finału :wub:

Napisano

Niestety nie było mnie na zlocie, ale uważam, że takie sprawy powinno się omawiać w szerszym gronie i publicznie, aby uniknąć oskarżeń o "kolesiostwo" albo "nękanie". Już tu taki jeden wypisuje co chwile swoje manifesty :wub:.

Dobrze się stało, że panowie przyznali się do swoich błędów i postanowili je naprawić.

Miejmy nadzieję, że na kolejnym zlocie(na który MUSZĘ się wybrać) wszystko przebiegnie bez zakłóceń.

Napisano

Ecia - po części masz racje, ale ktoś zapomniał chyba, że forum czyta mnóstwo ludzi, sami najlepiej wiecie ile. Takie sprawy idą później w eter, ludzie często nie mają czasu/nie chce im się czytać dokładnie co się stało i opinia sobie krąży, jeden, drugi, trzeci coś dodaje i na końcu wychodzi, że na zlocie byli przestępcy :wub:. Nie ukradli przecież nikomu roweru lub tym podobne. To forum to publiczne miejsce a sprawa stała się między Wami.

Ale racja, ważne że wydaje się być wszystko już na swoim miejscu :)

Napisano

Spokojnie - wątek ma neutralną nazwę; a sprawa dotyczyła bezpośrednio tak wielu osób, że najsensowniejszym (i najuczciwszym, jak sądzę) wyjściem z sytuacji było właśnie poddanie jej głównych bohaterów pod koleżeński osąd na forum - jak również umożliwienie im samym złożenia wyjaśnień. Nie byłoby zresztą całej tej afery, gdyby udało się wcześniej nawiązać z uczestnikami zdarzenia kontakt telefoniczny - sprawa zostałaby wyjaśniona bez konieczności poruszania jej publicznie.

Tym niemniej wygląda na to, że wątek niedługo spadnie w czeluść archiwum - i to niech będzie pozytywnym akcentem całego zajścia :wub:

Napisano

Nie będę cytował poszczególnych wypowiedzi bo zajmie to całkiem sporo miejsca.

Dlaczego puściłem to info dla szerszego grona uzytkownikow forum?

Bo temat dotyczy Forum i organizowanego pod egidą Forum zlotu. Sami widzicie ile temat budzi kontrowersji.

Wax w momencie kiedy Ty i Nawrotek wpisywaliście się na listę zlotowiczów to nie było tam żadnego info o śniadaniach i ognisku. Ten temat pojawił się na tydzień przed Zlotem, a Nawrotek zapisał się jako pierwszy czyli jakieś pół roku temu.

Wojtekkrakow - nie oskarżam, nie podaję w pojedynkę osądowi dwóch osób o których traktuje wątek ale napisałem suche fakty.

Ciastkorz i wszyscy którzy uważają, że Nawrotek i Wax się przyznali i to ich czyści.

Czy jakby kogoś złapano za rękę i było by niemal 70swiadków chciałbyś się bronić i mówić, że to nie twoja ręka?

Temat nauczył nas jednego, że akcje finansowe organizujemy przed Zlotem lub przed przestąpieniem progu schroniska. Pierwszy Zlot był potraktowany ulgowo i niestety powstała jedna rysa.

Moja propozycja jest taka, że długi zostaną uregulowane a temat znika i ściągnięta jest ranga.

Napisano
Ciastkorz i wszyscy którzy uważają, że Nawrotek i Wax się przyznali i to ich czyści.

Czy jakby kogoś złapano za rękę i było by niemal 70swiadków chciałbyś się bronić i mówić, że to nie twoja ręka?

Oczywiście że nie, ale znam ludzi którzy są na tyle głupi, że byliby w stanie się bronić. Oni obaj doskonale wiedzą o błędzie popełnionym a i inni na ich przykładzie skorzystają jak NIE należy robić. Ale równie dobrze mogli zniknąć z tego forum, mieć je w czterech literach i nic nie pisać. Widać że im zależy, i to jest dla mnie ważne. Człowiek w życiu robi błędy, małe i duże. Na nich się uczy, oni na pewno już takiego błędu nie zrobią, dlatego jestem za tym, żeby uregulowali długi i całe forum zapomniało o sprawie. Tyle odemnie:)

Napisano

to tak, niech uregulują to na co byli zapisani

to, że zawalili na całej linii to wiadome jest, ale myślę, że się zreflektują, a ludziom należy przebaczać ;)

w razie drugiej takiej "pomyłki' wiemy jak się zachować

a co do techno i głośnej muzy to nie było, przynajmniej tak do 1 w nocy, bo fakt śląsk siedział i słuchał grzecznie hitów metallica'i sącząc piwo

Napisano

@ Marcin - po pierwsze, to gratulacje za zorganizowanie zlotu, po drugie to rozumiem złość, kiedy samemu się odpowiada za organizacje a ktoś sobie robi jaja z Twojej osoby, można się poczuć nie smacznie.

Jedyna sprawa która mi nie pasuje, to sposób załatwiania tego, ja bym to rozegrał inaczej.

Pozwolę sobie takie porównanie przytoczyć, głupie bo głupie, ale nic innego nie przychodzi mi do głowy, to tak jakby ktoś w klasie nie oddał 40 zł i zamiast do wychowawcy, poszliście do dyrektora z prośbą żeby powiedział o tym przez megafon na całą szkołę, a dodatkowo na czoło dostali nalepki "oszust". Mimo, że rozumiem, i nie pochwalam, to swoje zdanie podtrzymuję.

Tak się nie powinno tego załatwiać. A już szczególnie ten napis "oszust", przepraszam, ale to nie smaczne posunięcie.

• Mod Team
Napisano

Klaniam,

Skoro kolpaki sie wytlumaczyli i wyglada to rzeczowo, oraz zadeklarowali ze ureguluja wszystko to jak dla mnie sprawa zamknieta.

Winietka "OSZUST" to jakby troche za grubo w tym swietle, ale "CYCU" albo "BEZMOZG" przez jakis czas "ku przestrodze innych" bylby sie zdal :P

OSTRO!

I.

Napisano

Witam,

Takze nie bylo mnie na zlocie, ale sie wypowiem na podstawie powyzszych postow. Zachowanie chlopakow reczywicie na miernym poziomie. Mogli zadzownic lub napisac smsa komus (przede wszystkim Marcinowi), ze sie zwijaja, zostawiaja klucz i zapytac czy wszystko jest w porzadku.

Absolutnie natomiast nie zgadzam sie, aby przykleic im do profilu miano OSZUST! To grubo przesadzone.... Chlopaki wytlumaczyli sie, oddadza kase. Mozna ich nie zaprosic na nastepny zlot, ale na podstawie tej sytuacji oszustami bym ich nie nazywal...

PS. Poza tym zamknalbym juz ten temat. Dyskusje kto komu powiedzial "czesc", kto nie odpowiedzial, kto nie podrzedl porozmawiac, a kto zalal pale przypominaja mi nasza scene polityczna... Zaraz dojdziemy do poziomu "a X mial brudna bielizne, a Y jest brzydki i glupi, a Z sie na mnie krzywo spojrzal"... Potrzebne to?

Napisano

Rozmawiałem z Marcinem i jak dotąd nie wpłynęła ani złotówka od Nawrotka i Waxa także przyznaję im plakietkę oszusta (bezterminowo) i otwieram ten temat żeby umożliwić wszystkim userom dyskusję na ten temat.

Napisano
@ Marcin - po pierwsze, to gratulacje za zorganizowanie zlotu,

dołączam się

karanie kogoś na forum, za przewinienie na zlocie...

chciałbyś rozmawiać na forum z osobą która w realu wystawiła ciebie na strzał ?

Zlotowiczów jak dało się zauważyć kosztowało to nie tyle co pieniądze, ale przede wszystkim nerwy.

Oczywiście że nie, ale znam ludzi którzy są na tyle głupi, że byliby w stanie się bronić. Oni obaj doskonale wiedzą o błędzie popełnionym a i inni na ich przykładzie skorzystają jak NIE należy robić. Ale równie dobrze mogli zniknąć z tego forum, mieć je w czterech literach i nic nie pisać. Widać że im zależy, i to jest dla mnie ważne. Człowiek w życiu robi błędy, małe i duże. Na nich się uczy, oni na pewno już takiego błędu nie zrobią, dlatego jestem za tym, żeby uregulowali długi i całe forum zapomniało o sprawie. Tyle odemnie:)

są też tacy ludzie, którzy sądują, na ile im otoczenie pozwoli, i im bardziej otoczenie jest łaskawe tym bardziej jest wykorzystywane

Pozwolę sobie takie porównanie przytoczyć, głupie bo głupie, ale nic innego nie przychodzi mi do głowy, to tak jakby ktoś w klasie nie oddał 40 zł i zamiast do wychowawcy, poszliście do dyrektora z prośbą żeby powiedział o tym przez megafon na całą szkołę, a dodatkowo na czoło dostali nalepki "oszust". Mimo, że rozumiem, i nie pochwalam, to swoje zdanie podtrzymuję.

Tak się nie powinno tego załatwiać. A już szczególnie ten napis "oszust", przepraszam, ale to nie smaczne posunięcie.

pracuję w hotelu, mimo że jest to hotel 4gwiazdkowy zdarzają się różni goście więc identycznych przypadków było kilka,

kończyło sie regulowaniem rachunku przez organizatora zjazdu, albo wezwaniem policji

schronisko to nie instytucja dobrej woli i kasa musi sie zgadzać,

tak własnie robią oszuści

Napisano

Zenada na najwyzszym poziomie. Nie dziwie sie zachowaniu "kolegow" ktorzy chcieli zrobic maly przekrecik na tzw. frajera - najwyraznie maja taki styl. Dziwie sie natomiast tej niezwykle licznej grupie forumowiczow, ktorzy tak poblazliwie podeszli do problemu stwierdzajac, ze coz, wpadka sie przytrafila, ale przeprosili wytlumaczyli sie itp... Na litosc Pana, wytlumaczyli sie? Niech kazdy jeszcze raz przeczyta wypowiedz Nawrotka, to nie jest zadne wytlumaczenie sie, tylko uragajacy ludzkiej inteligencji wykret. Na dodatek z sugestia w ostatnim zdaniu "pocalujcie mnie w dupe".

Tyle ode mnie.

Napisano

nie chce mi się wierzyć, że ktoś chciałby się wzbogacić o 18 zł kosztem honoru, bo jak kraść to miliony :)

Z drugiej strony wiem, że są ludzie, którzy nie przejmują się innymi. Jako, że czasem bywam na grupowych wypadach, już 2 razy zdarzyło mi się dawać głupie 10-15 zł więcej (i kilka razy "końcówki"), bo ktoś się nie poczuwał.

Honorowo wolę dać nawet więcej, niż potem chodzić z łatką taką jaką już będą mieli oni do końca.

Różni są ludzie, mam znajomego, który od 15 lat pożycza na piwo, jeszcze nigdy nikomu nie oddał ;)

Głupia sprawa dla innych, bo potem trzeba niby żebrać o swoje 3 zł, czego w sumie nikt nie robi.

Albo ktoś czuje o co chodzi, albo nie .... i to wcale nie kwestia kasy, tylko stylu.

Napisano
Dziwie sie natomiast tej niezwykle licznej grupie forumowiczow, ktorzy tak poblazliwie podeszli do problemu

A ja się nie dziwię, każdy ma prawo do wytłumaczenia się, obrony itp, czasami zachodzą nie porozumienia.

Już pisałem o tym, że za szybko wtedy ten temat się pojawił moim zdaniem.

Dopiero jak we wlasnym gronie nie dało by rady można by coś takiego robić

Skoro jednak, dziś już jest 18.06 , to wygląda to inaczej, Nawrotek i Wax nie wywiązali się z tego o czym pisali parę postów wcześniej.

Chyba tym razem nie trzeba już takiej postawy komentować. Ciekawy jestem co sami mają do powiedzenia.

Napisano
A ja się nie dziwię, każdy ma prawo do wytłumaczenia się, obrony itp, czasami zachodzą nie porozumienia.

Już pisałem o tym, że za szybko wtedy ten temat się pojawił moim zdaniem.

Skoro jednak, dziś już jest 18.06 , to wygląda to inaczej, Nawrotek i Wax nie wywiązali się z tego o czym pisali parę postów wcześniej.

Chyba tym razem nie trzeba już takiej postawy komentować. Ciekawy jestem co sami mają do powiedzenia.

No ale Nawrotek sie szybko wytlumaczyl, a jakze. Tylko kwestia JAK sie tlumaczyl, a nie ze w ogole sie tlumaczyl, bo chyba samo tlumaczenie to nie wszystko, nieprawdaz?

nie chce mi się wierzyć, że ktoś chciałby się wzbogacić o 18 zł kosztem honoru, bo jak kraść to miliony :)

Z drugiej strony wiem, że są ludzie, którzy nie przejmują się innymi. Jako, że czasem bywam na grupowych wypadach, już 2 razy zdarzyło mi się dawać głupie 10-15 zł więcej (i kilka razy "końcówki"), bo ktoś się nie poczuwał.

Honorowo wolę dać nawet więcej, niż potem chodzić z łatką taką jaką już będą mieli oni do końca.

Różni są ludzie, mam znajomego, który od 15 lat pożycza na piwo, jeszcze nigdy nikomu nie oddał ;)

Głupia sprawa dla innych, bo potem trzeba niby żebrać o swoje 3 zł, czego w sumie nikt nie robi.

Albo ktoś czuje o co chodzi, albo nie .... i to wcale nie kwestia kasy, tylko stylu.

Nie widzisz malej sprzecznosci miedzy swoim pierwszym a drugim zdaniem? ;)

Tak sie sklada, ze mam na codzien do czynienia z szeroko pojetym "wymiarem sprawiedliwosci". Ze tak powiem, nie takie cuda jak przywlaszczenie 18 zl (a nie od razu miliona) moje oczy widzialy ;)

Napisano

Źle mnie zrozumiałeś, a może sam źle napisałem. Wtedy broniłem głównie tego, że raptem po 2 dniach od zlotu już powstał taki temat, nie dając szansy na prywatne rozegranie sprawy, to było moim zdaniem bez sensu. Czy za każde ukradzione 18 zł, po dwóch dniach wszystko musi być rostrzygane publicznie? Nawet sąd daje więcej czasu na wyjaśnienie sprawy, czy jakakolwiek inna instytucja.

Nie broniłem Nawrotka i Waxa tylko zbyt pochopnego działania przeciw nim. Potrafie czytać, widzę co napisali, też mi się to nie podoba do końca.

Napisano

wkamil jasne, że tłumaczenie było pokręcone bardziej niż dojazd do schroniska :)

z tym, że Admini jak i użytkownicy wykazali dobrą wolę - miało zostać wpłacone - sprawa zamknięta - jednorazowa głupota się zdarza

ale jak widać dziś już 18sty, a przelewy najwolniejsze nie wedrują 7-8 dni

dlatego uważam, że chlopaki jednak chcą się wykręcić, bo jak np. nie mieliby kasy to można było napisać, przelew wyślemy wtedy i wtedy...

a z drugiej strony to gdyby poczuli się i faktycznie chcieli okazać skruchę za brak użycia mózgu to przelew już dawno byłby zaksięgowany gdzie miał być

dlatego, plakietka oszusta wg mnie dożywotnio, jak nie gorsze konsekwencje...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...