mwegrzyn Napisano 26 Czerwca 2009 Napisano 26 Czerwca 2009 Śmieszny powiadasz , hmm ... co do testów w Polskich magazynach to często są one sprzeczne z opiniami magazynów Bike i Mountain Bike , ciekawe dlaczego . Większość tych " testów " jest tylko subiektywnymi wrażeniami , " testerów ". Więc proponuje więcej czasu spędzić na rowerze a nie wertować kartki w gazecie
lookash1978 Napisano 26 Czerwca 2009 Napisano 26 Czerwca 2009 http://www.rowerymerida.com.pl/rowery.php?...r=68&id=459 1. topowa Merida - też raczej do XC, baza kół przy tym samym rozmiarze (20" w Meridzie czyli 50,80 cm czyli L w Scrapperze) mniejsza niż w Scrapperze o 5 mm (gdzie ta karykaturalna krótkość Scrappera ?) 2. krótsza górna rura o 15 mm w Scrapperze (rzeczywiście nietypowe) - jeszcze raz odsyłam do mojego pierwszego wątku - mi do XC ta długość odpowiada 3. kąty zbliżone 4. mam żal - ze względu na niekorzystny obrót dyskusji na forum zwolnili mnie z pracy 5. kolego Xanagaz - to nieładnie obrażać kogoś, kogo się nie zna (proponuję sprawdzić odmianę rzeczownika "leszcz")
Huhu Napisano 26 Czerwca 2009 Napisano 26 Czerwca 2009 http://www.rowerymerida.com.pl/rowery.php?...r=68&id=459 1. topowa Merida - też raczej do XC, baza kół przy tym samym rozmiarze (20" w Meridzie czyli 50,80 cm czyli L w Scrapperze) mniejsza niż w Scrapperze o 5 mm (gdzie ta karykaturalna krótkość Scrappera ?) 2. krótsza górna rura o 15 mm w Scrapperze (rzeczywiście nietypowe) - jeszcze raz odsyłam do mojego pierwszego wątku - mi do XC ta długość odpowiada 3. kąty zbliżone 4. mam żal - ze względu na niekorzystny obrót dyskusji na forum zwolnili mnie z pracy 5. kolego Xanagaz - to nieładnie obrażać kogoś, kogo się nie zna (proponuję sprawdzić odmianę rzeczownika "leszcz") Merida jest rowerem i tak krótkim jak na ściganta. Jednak akceptowalnie krótkim. Te 15 mm to wbrew pozorom bardzo dużo 1/2 Merida ma ostrzejszy kąt główki, dlatego baza kół jest mniejsza. Zachowujemy tę sama bardzo dużą zwrotność i tę sama pozycje przy krótszym mostku, lub bardziej przysunietym do przodu siodełku. To pierwsze daje pewniejsze sterowanie rowerem, to drugie pozwala na łatwiejsze kręcenie z wyższą kadencją i mocniejszy nacisk na pedały - nie trzeba wstawac tak szybko na pedały, na czym się traci. Co do tego, że ci odpowiada geometria scrapera, to i tak wiem, ze nic innego napisać ci nie wypada. 3. Kąty to kanon. 4. Najwidoczniej się nie nadawałeś do tej roboty . 5. A tu się akurat w pełni zgodzę. Niektórzy jak tylko wyczują ofiarę to muszą zaatakować. Tacy "łowcy".
Rulez Napisano 26 Czerwca 2009 Napisano 26 Czerwca 2009 . krótsza górna rura o 15 mm w Scrapperze (rzeczywiście nietypowe) - jeszcze raz odsyłam do mojego pierwszego wątku - mi do XC ta długość odpowiada A to już nie nasza wina , że jesteś nieproporcjonalnie zbudowany, jednak takich ludzi jest tak mało, że trudno ten rower polecać normalnym bikerom, pod kątem startów w zawodach Więc proponuje więcej czasu spędzić na rowerze a nie wertować kartki w gazecie Tak żałosne, że nie skomentuję Objeździłem tyle ram, że spojrzenie na geometrię mówi mi wszystko, a test wrzucam bo jest potwierdzeniem z innego źródła, tego co sam wiem.
lookash1978 Napisano 26 Czerwca 2009 Napisano 26 Czerwca 2009 Rulez - nie tylko ja mam frajdę ze ścigania się na tym rowerze, ale nie ukrywam, że nie wszędzie i nie wszystkim odpowiada. moje gratulacje, że miałeś okazję testować wiele ram i nie zapomniałeś o tym wspomnieć na forum - szkoda tylko, że nie tą, na temat której masz tak dużo do powiedzenia (no chyba, że już wcześniej jakiś producent miał odwagę na takie wymiary ramy - wtedy chętnie go poznam).
Rulez Napisano 26 Czerwca 2009 Napisano 26 Czerwca 2009 Już ci napisałem panie telemarketerze, żebyś sobie darował, bo ten rower nie jest dla normalnie zbudowanych GoSpory to niszowa firma egzystująca tylko we Francji, Polsce i Belgii - wypuszczają niektóre rowery tylko w jednym rozmiarze - czy to znaczy, że ten rozmiar pasuje wszystkim , oni nie mają żadnego zaplecza konstrukcyjnego , ani odwagi , kupują gotowce z katalogu na Tajwanie Moim zdaniem nie nadajesz się na sprzedawcę-wciskacza - jesteś zbyt nachalny i nie masz argumentów , żal mi cię.
mwegrzyn Napisano 26 Czerwca 2009 Napisano 26 Czerwca 2009 Hehe nie mogę , gość który promuje Decathlona zwraca uwagę innemu aby nie wspominał o innej marce Monopolista normalnie .
Rulez Napisano 26 Czerwca 2009 Napisano 26 Czerwca 2009 Ty promujesz na okrągło swój sklep - więc nie przeginaj naganiaczu Nawet znalazłem gdzie GoSport zamówił ramy , rama SCRAPPER SCR 3 - zamówiona w Kinesis http://www.kinesis.com.tw/frames/a650-2009.php
mwegrzyn Napisano 26 Czerwca 2009 Napisano 26 Czerwca 2009 Jakoś nie było dla ciebie problemem że rama jest zamówiona z katalogu przy proponowaniu roweru Kross Level F7 . Zapomniałeś już ? Twoje opinie uzaleznione są od tego z której strony wiatr zawieje
Huhu Napisano 26 Czerwca 2009 Napisano 26 Czerwca 2009 Panowie darujcie sobie jakies osobiste wycieczki, bo zaczyna się robić przedszkole. Rozumiem, że kazdy chce sprzedac co tam swojego ma, ale jakiś poziom chyba zachowac trzeba.
Rulez Napisano 26 Czerwca 2009 Napisano 26 Czerwca 2009 Jest zamówiona z katalogu bez żadnych zmian, więc twierdzenie, że GoSport się na coś odważył to banialuki, GoSport poprostu spartaczył zamówienie. Kross też zamawia z katalogu , ale przynajmniej zmiena geometrię, choć pozostaje w stagnacji w porównaniu z Rometem który ma kilka swoich ciekawych projektów. A Decathlon przynajmniej opracował swój własny system zawieszenia i wyższe modele ram spawa w Hiszpanii. Niech mi koleś nie wytyka Decathlona, bo jest poprostu nieźle zrobiony i wyposażony. Zawsze doradzam taki rower, jaki jest w tym momencie najkorzystniejszy, czy najciekawszy. Nie wciskam bezczelnie jak inni, nic ze swojego sklepu.
lookash1978 Napisano 29 Czerwca 2009 Napisano 29 Czerwca 2009 Rulez - 1. tracisz na wiarygodności - teraz (standardowo) masz jakieś "ale" do SCR 3 - choć wygrał test MR na fulla... 2. proponuję dokładnie czytać posty - nigdzie nie napisałem, że SCR Race pasuje każdemu (wręcz przecwinie) 3. trochę dystansu - zamiast pretensjonalnych wypowiedzi typu "żal mi cię", "jesteś śmieszny" (psują wizerunek forum)
Rulez Napisano 29 Czerwca 2009 Napisano 29 Czerwca 2009 A w którym ja miejscu napisałem, że SCR 3 jest zły, gdzie jest to moje "ale" (chyba że uważasz iż jeden rozmiar ramy jest ok. dla wszystkich, jeśli to jest normalne to gratuluję poczucia humoru) kłamiesz bezczelnie, wrzuciłem przykład żeby pokazać gdzie GoSpory zamawia ramy Teraz każdy widzi jaki jesteś zakłamany No i juz wcześniej napisałem, że pasuje takim nietypowo zbudowanym jak ty. żal mi cię jesteś śmieszny
Bizon Napisano 29 Czerwca 2009 Napisano 29 Czerwca 2009 Panowie skończcie już tą dyskusje jak sobie chcecie pogadać na na priv albo na gg .Taka moja prośba.Dziękuje
lookash1978 Napisano 29 Czerwca 2009 Napisano 29 Czerwca 2009 Ręce opadają - a co niby ma oznaczać - "A Decathlon przynajmniej opracował swój własny system zawieszenia..." ?
Rulez Napisano 29 Czerwca 2009 Napisano 29 Czerwca 2009 No chyba nie oznacza, że SCR 3 jest zły, tylko, że GoSport nie jest twórczy, tylko kupuje projekty
ProKreator Napisano 29 Czerwca 2009 Napisano 29 Czerwca 2009 Ciemność widzę, ciemność a nie to tylko czarny marketing. Zamknąć temat i do kosza bo ta rozmowa chyli się ku upadkowi.
robert81 Napisano 30 Czerwca 2009 Napisano 30 Czerwca 2009 Zgadzam się, stoczyliśmy się do dyskusji o wyższości Świąt Wielkanocnych nad Bożym Narodzeniem, czytaj gdzie, kto, jakie kupuje ramy i dlaczego z tego powodu jest mniej lub bardziej "kreatywny"... O tytułowym rowerze wiemy prawie tyle samo co na początku a test w MR też zbyt wiele nie mówi, "Rekreacyjna wyścigówka"...
bagier Napisano 7 Lipca 2009 Napisano 7 Lipca 2009 Właśnie wczoraj zakupiłem scrappera... w ogóle rozmowa jest żenująca z dwóch powodów. Pierwsza sprawa buzzowiec pracujący dla agencji wynajątej przez go sport jest słaby, bo popełnia podstawowy błąd buzzowca - używa formalnego języka w swoich wpisach i stara sie minusy sprzętu zamienić z jego plusy - np. kiedy mówi o łańcuchu - jak słaby to słaby i już. Lepiej jest pojechac po czymś, aby nabrać wiarygodności. Druga sprawa, to rozmowa toczy się bez punktu odniesienia, jakim jest, w tym przypadku cena. Ten rower można kupić na części i sprzedając je po najniższych cenach na allegro wyjść do przodu. Ja kupiłem sztukę za 5 stów taniej i na fakturę - wynik? 4900 zł z jakimś tam haczkiem. Za full carbona, z xtr z tyłu i xt resztą [bez napędu ] sidem racem, avidem elixirem??? I to wszystko na gwarancji??? PAnowie i ewentualne Panie - czego chcieć więcej? Powiem tak, rower w granicach 10 kg zawsze był moim marzeniem, ale z powodu złożonej psychiki i wyrzywania się na wielu polach, nie mogłem przez długi czas sobie na to pozwolić. Gdybym się trzymał przeciętnej ceny katalogowej za carbona z takim osprzętem, to musiałbym wykosztować się dwa razy... Taka jest smutna prawda - sieci typu go sport, czy decathlon zamawiają po 10 tys podzespołów od producenta i dlatego moją takie dobre ceny gotowych rowerów. Nasi dystrybutorzy nie mają szans na takie warunki finansowe, więc klienci, również ci wymagający, przechodzą do supermarketów sportowych... Smutne to, ale cóż... w pierwszej kolejności jestem realistą, dopiero póżniej ideowcem. Podsumowując, rower za te pieniądze z takim osprzętem - rewelka. Celowo nie piszę o jeździe, bo na razie zrobiłem na nim 6 km... Odezwę się nie bawem
Huhu Napisano 7 Lipca 2009 Napisano 7 Lipca 2009 Wiesz, za niecałe 5000zł, to dorzucasz te ponad 1500 róznicy i masz normalną lekką ramę. Wtedy to jest biznes, ale rower jako całość jest nie teges.
Rulez Napisano 7 Lipca 2009 Napisano 7 Lipca 2009 Co , 3 wcielenie naganiacza ???, ten temat i tak umrze - pacjent jest nieuleczalnie chory i nic mu nie pomoże
ProKreator Napisano 7 Lipca 2009 Napisano 7 Lipca 2009 a tak na marginesie tej geometrii to chyba amor powinien mieć ze 140 skoku przy tych kątach. Potem marketing musi wymyślać nowa dyscyplinę pod jaka go proponować np xc dirtdawnhill
lookash1978 Napisano 8 Lipca 2009 Napisano 8 Lipca 2009 Rulez - teraz to już nie mam wątpliowści - zakompleksiony z Ciebie pajac...
Huhu Napisano 8 Lipca 2009 Napisano 8 Lipca 2009 A moze po prostu wie conieco i nie powie, ze czarne jest białe jak widzi, ze jest czarne. Nawarzyłeś sobie piwa strasz sie je wypić, ale to będzie bardzo trudne.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.