Mod Team Puklus Napisano 9 Czerwca 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 Kupiłem owy łańcuch, przejechałem ok 40km i moje pierwsze wrazenia sa takie: był strasznie zamaziany jakims smarowidłem. Lepkie dziadowstwo i bez wyczyszczenia z zewnątrz chyba by sie nie dało wiec w tej materii jak by minus. jest cały niklowany co na pewno jest plusem, łatwiej jest czyścic i ciszej pracuje. spinka wyglada i działa jak sramowska ale jest ciensza, znaczy blaszki ogniwa sa cieńsze. wczesniej jeździłem na sramie i musze powiedzieć ze pracuje ciszej i na pewno ciszej zmienia biegi przy spokojnej jeździe. jest o 0.1 mm szerszy od srama, mierzyłem ale nie ma to rzadnego wpływu na prace z moim napedem 9 rzedowym. na razie jezeli chodzi o stosunek jakosci do ceny jestem zadowolony. Z czasem i wiekszym przebiegiem bede pisał swoje odczucia w trakcie zuzywania sie łańcucha EDIT: Kurcze nie wiem jak to sie stało ale napisałem w dziale amortyzacji a miało być w napędzie... Prosze moderatowrów o przeniesienie do własciwego działu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rychlapl Napisano 9 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 W moim Accencie (już nie pamiętam modelu ale 9 rzędowy) porozłaziły się ogniwa i przestał się nadawać do czegokolwiek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel1315 Napisano 10 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 Jeżeli używasz łańcucha do amortyzacji roweru, no to fajnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blaze Napisano 10 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 Też jeździłem na Accencie 8-rzędowym. Nie pamiętam którym, ale dobry to był łańcuch tylko spinka była jakaś dziwna (jest) bo z założeniem do samego Accenta były problemy a już do Connexa czy Srama dobrze pasowała, ale od czego jest rozkuwacz, po lekkiej korekcie spinka dobrze się dopasowała i teraz jej używam w Connexie. Ogólnie łańcuch wart swojej ceny. Zrobiłem na nim jakieś 600 km i już troszkę się rozciągnął, ale w przeciwieństwie do KMC nie zrobił mi niespodzianki na podjeździe (zerwany łańcuch po 200 km) i rozstałem się z nim tymczasowo, wróci zimą. pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 10 Czerwca 2009 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 No w tym łańcuchu spinka srama sie nie dała zapiąc po dobroci a na siłe nie chciałem nic robić. Jest za wąska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zahas Napisano 15 Września 2009 Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Nie polecam żadnego łańcucha Accent. Po przejechaniu ok. 1,5 tyś (i tak podobno wytrzymał dużo jak na Accenta) łańcuch rozsypał mi się po asfalcie. Dodatkowo te łańcuchy powodują nadmierne zużycie kaset. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marko1971 Napisano 20 Września 2009 Udostępnij Napisano 20 Września 2009 Witam jam mam aktualnie założony AC-991 PRO - Accent ma luz ok 1 mm jak by był za słabo ściśnięty jest bardzo giętki na boki i luźny, nie wiem czy to wada czy zaleta na poprzednim łańcuch przejechałem 1500 km i się rozciągnął a na obecnym ok 600 i na jednej z zębatce z tyły zaczął już przepuszczać (kaseta to HG-61) jeździć do końca czy wymienić na coś innego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 22 Września 2009 Udostępnij Napisano 22 Września 2009 Z jakim napędem użytkujecie łańcuch tej marki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xanagaz Napisano 23 Września 2009 Udostępnij Napisano 23 Września 2009 Korba XT, przerzutka XT i kaseta Acera 7ka ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 18 Grudnia 2009 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 Przejechałem na tym accencie raptem 700km i okazało sie ze naciągna sie jak gumka od kaleson . Naciągna sie do tego stopnia ze zacza wisieć na korbie i zazebiać ise tylko 3-4 ogniwami. TO nie dobrze bo korba cierpiała, nie mniej cierpiała kaseta (XT) w ktorej najczesciej uzywane zeby 5-6 był juz nie zdatne do jazdy na nowym lancuchu. Potych 700km nie było gramika luzu na sworzniach weic wyciągnęły sie ogniwa. Lancuch poniekąd najwyzszy model zaniklowany od gory do dołu a taki szit ze tak powiem. NIe oplaca sie dac nawet tych ok. 35 zł na niego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xanagaz Napisano 18 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 Zgadzam się z powyższym stwierdzeniem, łańcuch się bardzo szybko rozciąga, jazda na dwa za bardzo nie zmienia ogólnej sytuacji. Lepiej się chyba wyjdzie finansowo na jeżdzeniu nawet na jednym Shimano czy SRAMie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiktor33 Napisano 21 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2010 Nie polecam żadnego łańcucha Accent. Po przejechaniu ok. 1,5 tyś (i tak podobno wytrzymał dużo jak na Accenta) łańcuch rozsypał mi się po asfalcie. Dodatkowo te łańcuchy powodują nadmierne zużycie kaset. A ja przejechałem na nim cały TransAlp z Sant Anton do Rivy i z powrotem. Łańcuch spisał się znakomicie i teraz nadal pracuje w warunkach zimowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi