Skocz do zawartości

[Okulary] dla okularnika - co wybrać?

mini21

Rekomendowane odpowiedzi

Mam zamiar zakupić okulary z wkładką, ale nie wiem dokładnie na jakie się zdecydować.

Dużo naczytałem się tutaj o Onyxach, więc na ich temat trochę już wiem. Mało jest natomiast opinii na temat Rogelli HS-404 oraz Arctici S-70. Ktoś może użytkuje któreś z tych modeli. Czy opłaca się dopłacać do S-70 czy lepiej wybrać któryś z pozostałych modeli ?

• 1 rok później...

Niestety, modzi pospieszyli się z zamknięciem tematu http://www.forumrowerowe.org/topic/95664-okulary-ze-szklami-korekcyjnymi-jakie/, dlatego pozwalam sobie na małą archeologię.

Po doświadczeniach z tanimi okularami typu accent, arctica i cratoni, mogę powiedzieć tyle, że na dbaniu o czy nie ma co oszczędzać. Wszystkie te okulary kosztują poniżej 100 pln, a dostajemy w tej cenie ze trzy komplety szkieł, futerał, wkładkę na szkła korekcyjne... Największym problemem jest wielkość i kształt wkładki na szkła i jakość soczewek, szczególnie tych ciemnych. Moja sugestia: brak okulary z możliwie dużymi i cienkimi oprawkami na szkła korekcyjne i najlepiej choćby z certyfikatem gs czy naszym, polskim B.

Mam mały problem.Kupiłem własnie okulary Shimano Equinox wraz z wkładka na szkła korekcyjne(oczywiście dedykowana do tego modelu okularów). Niestety instrukcji praktycznie brak i nie bardzo wiem jak tą wkładke ze szkłami korekcyjnymi zamontowac do właściwej oprawki. Chodzi o to czy robic to od góry czy od dołu nosków?

Moze ktos ma ten model wraz z wkładka i mogłby mnie oswiecic w tej materii.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...