BUBUs Napisano 21 Maja 2010 Udostępnij Napisano 21 Maja 2010 Mam zamiar zakupić okulary z wkładką, ale nie wiem dokładnie na jakie się zdecydować. Dużo naczytałem się tutaj o Onyxach, więc na ich temat trochę już wiem. Mało jest natomiast opinii na temat Rogelli HS-404 oraz Arctici S-70. Ktoś może użytkuje któreś z tych modeli. Czy opłaca się dopłacać do S-70 czy lepiej wybrać któryś z pozostałych modeli ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moojmisiu Napisano 20 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 Niestety, modzi pospieszyli się z zamknięciem tematu http://www.forumrowerowe.org/topic/95664-okulary-ze-szklami-korekcyjnymi-jakie/, dlatego pozwalam sobie na małą archeologię. Po doświadczeniach z tanimi okularami typu accent, arctica i cratoni, mogę powiedzieć tyle, że na dbaniu o czy nie ma co oszczędzać. Wszystkie te okulary kosztują poniżej 100 pln, a dostajemy w tej cenie ze trzy komplety szkieł, futerał, wkładkę na szkła korekcyjne... Największym problemem jest wielkość i kształt wkładki na szkła i jakość soczewek, szczególnie tych ciemnych. Moja sugestia: brak okulary z możliwie dużymi i cienkimi oprawkami na szkła korekcyjne i najlepiej choćby z certyfikatem gs czy naszym, polskim B. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gilgamesz Napisano 22 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 Mam mały problem.Kupiłem własnie okulary Shimano Equinox wraz z wkładka na szkła korekcyjne(oczywiście dedykowana do tego modelu okularów). Niestety instrukcji praktycznie brak i nie bardzo wiem jak tą wkładke ze szkłami korekcyjnymi zamontowac do właściwej oprawki. Chodzi o to czy robic to od góry czy od dołu nosków? Moze ktos ma ten model wraz z wkładka i mogłby mnie oswiecic w tej materii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.