HKKaMa Napisano 8 Czerwca 2009 Napisano 8 Czerwca 2009 Witam. Znalazłem na allegro TĄ ciekawą ofertę opon Kenda Blue Groove. Czy miał ktoś okazję jeżdzić na tych oponach i mógłby w paru zdaniach się o nich wypowiedzieć tzn. jak szybko się zużywają, jak sprawdzają się na asfalcie i w terenie no i oczywiście jak mruczą na twardej nawierzchni ?? Jak myślicie... warto je brać za tę cenę czy lepiej zastanowić się nad kupnem jakiś innych... jak tak, to jakich??
TERMINATOR Napisano 9 Czerwca 2009 Napisano 9 Czerwca 2009 Mnie zostało na serwisie z 6 sztuk, moge sprzedać po 35 zł/sztuke ( + wysyłka ) , oplot 60 TPI info na maila.
adas651 Napisano 10 Czerwca 2009 Napisano 10 Czerwca 2009 Zależy jaki typ jazdy preferujesz. Opona ta ma wręcz masakryczne opory toczenia. Ma Wielkie klocki. Jest to opona kierunkowa, nadaje sie tylko na przod, na tył jej uzupełnieniem jest Nevegal. Ściera sie dość szybko, do tego strasznie hałasuje Wiekszosc jej użytkowników szybko zmienia na inną. Pewnie dlatego taka tania NIE POLECAM
HKKaMa Napisano 10 Czerwca 2009 Autor Napisano 10 Czerwca 2009 W takim razie jakie opony polecacie w cenie od 40zł/sztuka?? Może Kenda Karma albo Kenda Komodo?? Proszę o pomoc
andi333 Napisano 10 Czerwca 2009 Napisano 10 Czerwca 2009 karmy niezłe ale na suchym bo w błocie to już jest lekka masakra
amoniak Napisano 10 Czerwca 2009 Napisano 10 Czerwca 2009 Fajna guma na kamienie i mokro stanowi parę z Nevegal`em jedna na przód druga na tył to znaczy NEVEGAL - napędowa między 2,1 a 2,35 róznica jest w klockach bo balon jest prawie taki sam
HKKaMa Napisano 10 Czerwca 2009 Autor Napisano 10 Czerwca 2009 No to może Maxxis High Roller'y?? Są w miare uniwersalne no i zmieszcze się w granicy 100zł. Co o nich sądzicie??
DonYoorandO Napisano 19 Czerwca 2009 Napisano 19 Czerwca 2009 zjeździłem ją na tyle. kupiłem bo tania. plusy: warta tej forsy(25-30), teren: trzyma na zakrętach, czyści się z błota, lubi piach, dobra na zimę. wady: duże rzadkie klocki to duże pole pomiędzy i byle co ją tam przebija, lekka nie jest. oczekiwanie uniwersalności w tym kształcie bieżnika, hmmmm, z dwojga złego na asfalcie wole blue groove z jej miękka gumą niż trwałą i twardą jakąś inną oponę. gdyby nie kapcie to była spoko.
amoniak Napisano 19 Czerwca 2009 Napisano 19 Czerwca 2009 TO NIE JEST OPONA UNIWERSALNA Przeznaczenie jej jest w teren Jeśli chcesz uniwersalną i tania to kup Kendę Karme ona jest do tego stworzona
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.