milees Napisano 7 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2009 Witam, Mam taki problem. W moim rowerze (Giant Terrago 2 Disc) tylna przerzutka okropnie uderza o ramę. Na przerzutce jest guma ochronna, jednak na pewnych biegach nie wystarcza. Na ramie pojawił się już spory odprysk lakieru, na przerzutce także. Rower ma przejechane dopiero około 100km. Co z tym zrobić? Zdjęcia poniżej: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skydancer Napisano 8 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 Nic z tym nie zrobisz. Miałem ten sam problem, nawet w tym samym rowerze. Tylko ze zwykła Deorką. Problem zniknął po przejściu na XT Shadow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypriano Napisano 8 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 Witam, u mnie pomogło mocniejsze naciągnięcie i lekkie przekręcenie tej gumki, tak żeby jej wystający kawałek był w miejscu kontaktu z ramą. W sumie to jeszcze nie patrzyłem, czy gumka się nie przekręciła po Skandii, ale po kilku jazdach w lesie trzymała się na miejscu, więc można było jeździć bez uciążliwego hałasu pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość R3surrection Napisano 8 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 będzie walić, ew podklej trochę starej opony albo dętki tudzież przypnij zipem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 11 Czerwca 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 Taka konstrukcja ramy wiec albo technologia shadow albo obkleić gumą rame i przerzutke i niech bije. MOzna by tez zrobić coś ze sprezyna przy srubie mocującej czyli zrobić tak jak jest w shadow - usztywnic ale niewiem jaki to bwedzie miało wpływ na prace zmieniarki i sporo z tym zachodu by było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciejtca Napisano 11 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 Mocniejszy naciąg sprężyny nic nie pomoże, miałem ten problem. Tak jak napisali inni, albo okleić to miejsce dętką albo zmiana na SHADOW/SRAM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.