Skocz do zawartości

[przerzutka tył] Shimano Deore LX

milees

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam taki problem. W moim rowerze (Giant Terrago 2 Disc) tylna przerzutka okropnie uderza o ramę. Na przerzutce jest guma ochronna, jednak na pewnych biegach nie wystarcza. Na ramie pojawił się już spory odprysk lakieru, na przerzutce także. Rower ma przejechane dopiero około 100km. Co z tym zrobić? Zdjęcia poniżej:

72405255.jpg

50300857.jpg

Witam,

u mnie pomogło mocniejsze naciągnięcie i lekkie przekręcenie tej gumki, tak żeby jej wystający kawałek był w miejscu kontaktu z ramą.

W sumie to jeszcze nie patrzyłem, czy gumka się nie przekręciła po Skandii, ale po kilku jazdach w lesie trzymała się na miejscu, więc można było jeździć bez uciążliwego hałasu :)

pozdrawiam

• Mod Team

Taka konstrukcja ramy wiec albo technologia shadow albo obkleić gumą rame i przerzutke i niech bije. MOzna by tez zrobić coś ze sprezyna przy srubie mocującej czyli zrobić tak jak jest w shadow - usztywnic ale niewiem jaki to bwedzie miało wpływ na prace zmieniarki i sporo z tym zachodu by było.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...