Duce Napisano 7 Czerwca 2009 Napisano 7 Czerwca 2009 Zakupiłem siodło FIZIK Nisene HP Wing Flex. Pierwsze jazdy to powiem że jest ono wygodne, ale słychać skrzypienie, albo musi się dotrzeć i ułożyć pod tyłkiem. Może ktoś posiada z Was takie siodło i może powiedzieć czy jest to objaw naturalny który się dotrze. Odnośnie mojej wagi to siodło wybrałem odpowiednie.
tomuch Napisano 10 Czerwca 2009 Napisano 10 Czerwca 2009 moze trzeba dociagnac sruby przy sztycy tam gdzie jest mocowanie siodelka ewentualnie moze skrzypiec sztyca jesli zacisk sztycy jets slabo dociagniety
Timon92 Napisano 11 Czerwca 2009 Napisano 11 Czerwca 2009 Mogą skrzypieć pręty w miejscu w którym wchodzą w siodełko. Wpuść tam po kroplelce FL lub czegoś podobnego i sprawdź czy pomogło.
Duce Napisano 15 Czerwca 2009 Autor Napisano 15 Czerwca 2009 Posmarowałem pręty - no i stało się coś pięknego dla ucha - nic nie piszczy nie skrzypi. Jeszcze na pewno się dotrą i będzie miodzio, tylko trzeba cierpliwości. Dzięki za radę.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.