Skocz do zawartości

[Siodło] Wypadł pręt

HomeEnd

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć wszystkim,

Mam pytanie dotyczące siodełka - wypadł z tylnego otworu jeden z prętów. Próbuję go jakoś wcisnąć i nie ma szans - nic nie puszcza. Siodło to Giant Velo VL-1166. Co z tym zrobić?

Jest to o tyle dziwne, pret wypadł w momencie, jak przewrócił sie rower - podpórka wcisnęła się w błoto, rower się przewrócił, a siodło uderzyło o stojącą obok ławkę. Najbardziej wkurzające jest to, że rower jest nówka i dopiero pierwszy dzień na nim jeździłem.

dzięki

Napisano

ja miałem podobna awarię. Musiałem zdjąć całkowicie pręt i podpiłować mocowanie pręta z przodu (uważać, żeby nie za bardzo). Po takim zabiegu łatwiej było wepchnąć pręty na swoje miejsce. Być może są inne sposoby. :)

Napisano

Łatwo powiedzieć - nie puszcza ani w jedną ani w drugą stronę. Sam się zastanawiam, jak to możliwe, że pręt wypadł przy zwykłym przewróceniu się roweru (prędkość 0 km/h) i pręt wypadł, a teraz tego nie da się ruszyć nawet o milimetr. Siedzi jak diabli.

• Mod Team
Napisano

Jak masz imadło to sproboj ten pret do siedzi dobrze zakrecic w imadło a drugi jakimiś dobrymi kleszczmi albo np. kluczem francuskim złapać i starac sie wsadzic. Albo rozgladac sie za nowym :huh:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...