Skocz do zawartości

[przerzutka przód] Deore XT FD-761 czy FD-771

Royalonzo21

Rekomendowane odpowiedzi

mały offtop:

dzisiaj kupiłem wersje down swing 2009 i nie wiem jak zamocować linkę. W deore miałem odpowiedni rowek po którym ślizgała się linka i nie wypadała a tutaj są dwa ząbki "prowadzące", ale dalej gładko. Czy montaż jest analogiczny i należy sobie poradzić bez tego rowka czy jakoś inaczej montować linkę?

mały offtop:

dzisiaj kupiłem wersje down swing 2009 i nie wiem jak zamocować linkę. W deore miałem odpowiedni rowek po którym ślizgała się linka i nie wypadała a tutaj są dwa ząbki "prowadzące", ale dalej gładko. Czy montaż jest analogiczny i należy sobie poradzić bez tego rowka czy jakoś inaczej montować linkę?

Prowadząc linkę od góry wkładasz ją prosto do śruby (od strony korby), zauważ, że jeżeli tak zrobisz, to linka mimo wszystko wchodzi w wycięty dla niej rowek.

Co do down/top, polecam down-swingi. Bardzo trwala konstrukcja, nie łapie luzów i dobrze wygląda na rowerze.

Prowadząc linkę od góry wkładasz ją prosto do śruby (od strony korby), zauważ, że jeżeli tak zrobisz, to linka mimo wszystko wchodzi w wycięty dla niej rowek.

Co do down/top, polecam down-swingi. Bardzo trwala konstrukcja, nie łapie luzów i dobrze wygląda na rowerze.

Już wszystko jasne, zapomniałem, że moja deorka to był top swing a xt to down i stąd ta róznica ;)

• 3 tygodnie później...

Takie jeszcze jedno pytanie.Wiem już,że do gietej rury podsiodłowej muszę kupić przerzutkę XT-770 lub XTR-970(tzn. nie musze tylko tych grup,ale chodzi o oznaczenie modelu)top swing.Ale te modele,zarówno w XT jak i w XTR-ach mają dwa rodzaje przerzutek.Oprócz tych standardowych wystepują też jakieś E-Type. Co to za model? który lepszy do mojego roweru(full-Anthem X2)?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...