Royalonzo21 Napisano 7 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2009 Przrzutka Deore XT FD-771 (na rok 2008) jest trochę droższa niż FD-761. Stąd moje pytanie, czy warto do niej dopłacać? Czy jest różnica w działaniu, wadze, jakości materiałów, wytrzymałości? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AleXander Napisano 8 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 Miałem rok temu podobny dylemat. Wziąłem 771 i chodzi bardzo przyzwoicie :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikan Napisano 8 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 mały offtop: dzisiaj kupiłem wersje down swing 2009 i nie wiem jak zamocować linkę. W deore miałem odpowiedni rowek po którym ślizgała się linka i nie wypadała a tutaj są dwa ząbki "prowadzące", ale dalej gładko. Czy montaż jest analogiczny i należy sobie poradzić bez tego rowka czy jakoś inaczej montować linkę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gilgamesz Napisano 8 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 Pozwole sobie dołączyc sie do tematu.Która z przerzutek XT jest lepsza 770 czy 771? Czy polecacie top swing czy down swing? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość R3surrection Napisano 8 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 a jaka rama? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AleXander Napisano 8 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 mały offtop:dzisiaj kupiłem wersje down swing 2009 i nie wiem jak zamocować linkę. W deore miałem odpowiedni rowek po którym ślizgała się linka i nie wypadała a tutaj są dwa ząbki "prowadzące", ale dalej gładko. Czy montaż jest analogiczny i należy sobie poradzić bez tego rowka czy jakoś inaczej montować linkę? Prowadząc linkę od góry wkładasz ją prosto do śruby (od strony korby), zauważ, że jeżeli tak zrobisz, to linka mimo wszystko wchodzi w wycięty dla niej rowek. Co do down/top, polecam down-swingi. Bardzo trwala konstrukcja, nie łapie luzów i dobrze wygląda na rowerze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikan Napisano 8 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 Prowadząc linkę od góry wkładasz ją prosto do śruby (od strony korby), zauważ, że jeżeli tak zrobisz, to linka mimo wszystko wchodzi w wycięty dla niej rowek. Co do down/top, polecam down-swingi. Bardzo trwala konstrukcja, nie łapie luzów i dobrze wygląda na rowerze. Już wszystko jasne, zapomniałem, że moja deorka to był top swing a xt to down i stąd ta róznica Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gilgamesz Napisano 8 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 a jaka rama? Nie wiem czy pytasz mnie czy Kolegę Mikana? Jakby to chodziło o mnie to Giant Anthem X2(full) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 9 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 gilgamesz Wątpię czy 771 wogóle da się do twojej ramy zamontować, masz giętą rurę podsiodłową , więc twój problem sam się rozwiązał ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gilgamesz Napisano 10 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 Kurcze rzeczywiście jesr wygieta.Ale 770 mozna założyc? Czy w przypadku grupy XTR, 971 tez nie będzie można założyc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 10 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 971 też nie będzie można, bo jest tak samo zbudowana, można tylko 970, 770 i inne typu TOP-SWING . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gilgamesz Napisano 10 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 Rulez dzieki za wyjasnienia,jak zwykle mozna na Ciebie liczyc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gilgamesz Napisano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 Takie jeszcze jedno pytanie.Wiem już,że do gietej rury podsiodłowej muszę kupić przerzutkę XT-770 lub XTR-970(tzn. nie musze tylko tych grup,ale chodzi o oznaczenie modelu)top swing.Ale te modele,zarówno w XT jak i w XTR-ach mają dwa rodzaje przerzutek.Oprócz tych standardowych wystepują też jakieś E-Type. Co to za model? który lepszy do mojego roweru(full-Anthem X2)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 E type jest mocowany do suportu i dodatkowego gwintu w ramie, a nie do rury podsiodłowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.