Skocz do zawartości

[sztywny hol rowerowy] jak się sprawdza

jacekkoz

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć,

miał może ktoś cokolwiek wspólnego ze sztywnymi holami rowerowymi (takimi do ciągnięcia rowerków dziecięcych). Zastanawiam się jak to się sprawdzi z fulem i czy bardzo będzie obciążało tylne zawieszenie.

Poza oryginalnym Traigatorem (cena rozwala) są jeszcze w sprzedaży takie za jakieś 200pln - czy z takim miał ktoś coś do czynienia? Warto w to się pchać?

Napisano

Używamy holu od dwóch lat. Rowery sztywne, więc obciążenie mało nas rusza (ok, mnie mało rusza - holownikem jest chłop :icon_mrgreen: ), ale podobno ok 50% masy holowanego przechodzi na 'holownik'. Mamy trailgatora, podczepianie dzieciaka to moment, po odczepieniu złożony drąg nie przeszkadza. Bez dziecka drąg można odczepić i zostawić na rowerze tylko zaczepy. Teleskopowe rozwiązanie trailgatora wydaje mi się poręczniejsze niż składane. Cena wysoka, ale na allegro pojawiają sie używane.

Napisano

dzięki za info. Nie miałem czasu na szukanie na allegro używanego trailgatora a 350 za nowy to przegięcie za kawał żelastwa. Kupiłem jakiś inny. Zobaczymy co z tego będzie. Opisze na forum jak się an fulu jeździ ze sztywnym holem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...