Skocz do zawartości

[szprychy] 4 zerwane szprychy w ciągu 3tyg

zuko

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

W ciągu ostatnich 3tyg miałem 4 zerwane szprychy z czego jedna dzisiejszego popołudnia ;) Moje pytanie brzmi co może być przyczyna tego faktu, od razu dodam że nie należę do wagi lekkiej, ale znowu bez przesady ;) Czy jedną z przyczyn może być źle wykonane centrowanie koła (zbyt mocno dociągnięte szprychy)? Napraw dokonuje w serwisie a każda taka wizyta też trochę kosztuje, w chwili obecnej zastanawiam się również nad nowymi szprychami i tu proszę o jakieś propozycje, może szprychy MACH? Proszę o propozycje dobrych serwisów w Warszawie które dokonają fachowej naprawy.

Pozdrawiam.

• Mod Team
Napisano

Ogolnie szprychy lubią sobie pekac jak sa za luźne, wtedy bardzo duzo pracuja i sie łamia albo jak sa zbyt napiete. Jezeli dawałes koło do centrowania to tak moze być ze ktos kaszane zrobił. Moze specjalnie zebys potracił szprychy i wrocił z kasiorą ...

Ogolnie dobrze zaplecione nie powinno łamać sprych ktore sa dobre i nie wadliwe. Ja sobie jak zaplatałem to nawet jeden komplet szprych zaplatałem 4-krotnie a mimo to jeszcze rzadna sie nie urwała a czaem koło dostało po dupieskoro obrecz popękała :)

Napisano
Witam

W ciągu ostatnich 3tyg miałem 4 zerwane szprychy z czego jedna dzisiejszego popołudnia :) Moje pytanie brzmi co może być przyczyna tego faktu, od razu dodam że nie należę do wagi lekkiej, ale znowu bez przesady :) Czy jedną z przyczyn może być źle wykonane centrowanie koła (zbyt mocno dociągnięte szprychy)? Napraw dokonuje w serwisie a każda taka wizyta też trochę kosztuje, w chwili obecnej zastanawiam się również nad nowymi szprychami i tu proszę o jakieś propozycje, może szprychy MACH? Proszę o propozycje dobrych serwisów w Warszawie które dokonają fachowej naprawy.

Pozdrawiam.

Może uścislij wypowiedż odnośnie co to za koła, z jakiego roweru, robion e , czy seryjne, itd, na jakich szpeychach, to ważne informascje, a nie ze ktos tam centruje itd, najpierw ścisłe dane.

Jesli koła są seryjne z roweróu to zdarza sie że szprychy są nie dociagane, albo za mocno , inne za słabo , itd, uzytkownik także moze popełniać błędy - duposiedzenie na dziurach itd.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...