miszczunio66 Napisano 7 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2009 Witam, chciałbym przedstawić mój rower. Jest to generalnie rzecz biorąc seryjny Anthem x2, jednak poddałem go kilku przeróbkom. Od razu po kupnie roweru wymieniłem koła i wsadziłem napęd x0. Dodałem jeszcze kilka pierdółek, aby zmniejszyć wagę i dla własnego komfortu Jak się podoba ? Macie jakieś sugestie ? Moim celem jest zejście poniżej 11kg. Oto specyfikacja: dętki-Schwalbe light: 260 opony-Schwalbe Racing Ralph : 862 hamulce-Hayes Stroker Ryde:278+328+230=836 gripy-Ritchej WCS: 40 kaseta-Shimano CS-HG50: 283 łańcuch-Shimano CN-HG73: 270 manetki+linki-Sram X.0: 243 przerzutka tył-sram X.0: 200 przerzutka przód- Shimano Deore: 127 kierownica- KCNC Dark Side: 160 mostek-Race Face Ride xc: 200 podkładki: 20g sztyca- Giant: 270 siodło- Selle Italia SLR Trans am flow: 185 koło przód- WTB Laser Disc lite: 800 koło tył-WTB Laser Disc lite: 900 szybko zamykacze: 80 korby-Shimano SLX: 902 pancerze- Jagwire 80 amor- Fox f100rl 1622 rama stery damper- Giant AnthemX ze sterami ok.2500 rogi- Boplight: 45 pedały- Cranck Brothers egg beather C 300 koszyk na bidon: 25 suma: 11210g Niestety nie znam dokładniej wagi ramy, ale słyszałem, że waży około 2kg bezd dampera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kogucik1912 Napisano 7 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2009 Fajny ten rower bo podobny do mojego a tak poważnie ....mimo zmiany kół na WTB nie powalają one lekkością, w przyszłości proponowałbym zmiane na coś lżejszego chociaż to dość duży koszt, jeszcze co do zmian to można by zainwestować w nową kasete chociaż domyślam sie ze wychodzisz z założenia że jak sie zużyje to wymienisz na nową, poza tym takie pytanie : wagi brałeś skądś czy ważyłeś sam ? bo coś mi sie nie podoba ta waga kasety 283g waży deore ?? nie ma takiej opcji pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miszczunio66 Napisano 7 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2009 Wagi brałem w większości z rowerowaga.pl. Rzeczy które dokupiłem, czyli min. koła ważyłem sam. Może faktycznie się pomyliłem, jak dokupię nową sztyce i pancerze wniosę poprawki Co do kół to te WTB były jakimś kompromisem między wagą a ceną, bo same koła bez zamykaczy ważą 1700g, a zapłaciłem za nie 600zł. Wiem, że nie są super lekkie, ale żeby faktycznie coś zejść na kołach musiałbym zapłacić ze 2tys, zobaczymy może kiedyś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ubotek Napisano 7 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2009 Mam pytanie gdzie kupiłeś ten koszyk (biały)??? Jak ci się on sprawuje bo mój czarny jest cały porysowany :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miszczunio66 Napisano 7 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2009 BTW. myślicie, że z wieśniacze rower jak dam mu niebieską sztyce KCNC ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adik Napisano 7 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2009 Niebieska sztyca! Otóż to, tego właśnie mu brakuje. Rower świetny, zmień sztycę na kcnc bo będzie warto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
privaterobo Napisano 8 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 Witam, rower prezentuje się świetnie. Kaseta jeśli to 11-34 to powinna ważyć około 436g (11-32 około 362g), nie wiem gdzie znalazłeś taka wagę Ogólnie warto ją zmienić na XT albo chociaż SLX. Rogi tez coś zbyt lekkie, oryginalnie waza 59g. Musiałyby być skrócone i ze śrubami alu. Najlepiej zważyć wszystko samemu bo tylko niektóre części maja taka samą wagę każdego egzemplarza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kogucik1912 Napisano 8 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 jeśli pytanie było do mnie to kupiłem go w sieci dobrych sklepów rowerowych i jakoś sie nie rysuje specjalnie , Ps. takie pytania zadaje sie u właściciela a nie u kogoś innego tak na przyszłość a teraz koniec spamu, a odnośnie sztycy: sam sie zastanawiałem nad zakupem takiej sztycy ale stwierdziłem że nie chce mieć wbitego jarzemka w du......e troche musze pozbierać ale na pewno sztyca jaką włoże u siebie to bedzie thomson masterpiece, ale ty zrobisz jak uważasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ubotek Napisano 8 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 Pomyliły mi się tematy sorka. Kogucik1912 podeślij link sklepu jeśli kupowałeś przez neta na PW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beton Napisano 9 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 rogi boplight 45g . waga realna 58-59g. przednia przerzutka ma kolo 150g. racing ralphy kolo 900g po selekcji kaseta jesli to 11-32 to ponad 300. jesli 11-34 ponad 400g. siodlo z zelem wazy na bank duuuzo wiecej. bedzie jakies pol kg wiecej jak dasz realne wagi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 14 Czerwca 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2009 45g to chyba nawet w katalogu nie ma dla rogów boplight :] Btw popraw specyfikacje http://www.forumrowerowe.org/index.php?showtopic=46206 865g dla RR też wydaje mi się malym kosmosem chyba ze nie mają już bieżnika ... :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.