Ubotek Napisano 7 Czerwca 2009 Napisano 7 Czerwca 2009 Witam Otóż posiadam Krossa Levela A6 2008. Są w nim zamontowane manetki LX Dual Control. Problem polega na tym, że gdy wbije na tylnej zebatce "1" i chce zbić na "9" na manetce mam 7 zeskoków a powinno być "8" Tak samo jest przy zmianie z "9" na "1" Pozdrawiam Ubotek
Gość R3surrection Napisano 18 Czerwca 2009 Napisano 18 Czerwca 2009 odkręć śruby na maxa i poruszaj na sucho powinno być 9 masz zablokowane pewnie przełożenie nr 1
Ubotek Napisano 18 Czerwca 2009 Autor Napisano 18 Czerwca 2009 Nie rozumiem. Coś jaśniej, krok po kroku.
Mod Team Puklus Napisano 18 Czerwca 2009 Mod Team Napisano 18 Czerwca 2009 Skoro to DC to powinna byc odwrotna sprezyna. Odkrec linke w przerzutce i niech sie sama ustawi jak powinna czyli na najwiekszej zebatce. Pozniej ustaw w manetce to samo przełozenie naciag linke i zakrec. Dla pewności ustaw sruby baryłkowe w kołowie gwintu zeby miec pole manewro w obie strony powinno pomoc jezeli nic nie jest zepsute.
Ubotek Napisano 18 Czerwca 2009 Autor Napisano 18 Czerwca 2009 Chyba się nie rozumiemy koledzy. Wchodzi mi i 9 i 1. Tylko mam na manetce 8 przełożeń przez co muszę czasami dociągać lekko linkę. Czy tam jest założona jakaś blokada na 9-ty bieg czy tak musi być. Pozdrawiam Ubotek
Mod Team Puklus Napisano 19 Czerwca 2009 Mod Team Napisano 19 Czerwca 2009 Chwila bo teraz ja nie łapie ... masz kasete 9 (lancuch pomijamy) kompatybilna zmieniarke i manetke tez na 9 ale działa ci 8 ?? Czy masz manetke 8 i sie dziwisz ??
premier2 Napisano 19 Czerwca 2009 Napisano 19 Czerwca 2009 A były DC na 8sp? Czy na sucho, na poluzowanej lince też masz 7 zeskoków? Ja bym sprawdził na twoim miejscu śruby regulacyjne(ograniczniki) od przerzutki. Może masz za bardzo wkręconą śrubę i dlatego nie zrzuca.
Ubotek Napisano 20 Czerwca 2009 Autor Napisano 20 Czerwca 2009 Jeśli można wiedzieć to o które śruby ci chodzi, bo jestem zielony.
premier2 Napisano 20 Czerwca 2009 Napisano 20 Czerwca 2009 Regulacja przerzutki tutaj jest wszystko i nie mam pojęcia, jak można sobie nie poradzić z regulacją, czytając opis (zakładam, że manetka jest sprawna) słowa kluczowe: śruby regulacyjne
Ubotek Napisano 21 Czerwca 2009 Autor Napisano 21 Czerwca 2009 Działa. Była linka za mocno naciągnięta. Temat do zamknięcia. Dzięki za pomoc Ubotek
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.