Classified Napisano 6 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2009 Tym razem wszystko poprawnie... Kupiony 5 lat temu jako rigid, spisywał się cudownie aż w końcu nadgarstki zaczęły błagać o pokój...więc stał się hardailem. Z oryginalnego roweru ostała się rama, wkład suportu, hamulce i opony. Sprzet do lekkiego XC i na miasto jak znalazł... Pozostałem przy Tourneyach - bo tanie i jak dla mnie spisują się znakomicie. Kocham ten rower za kolor, prowadzenie i absolutną niezawodność, pomimo tanich podzespołów. Do tej pory, a więc przez 5 lat eksploatacji, nie zepsuł się żaden element osprzętu. Rama Merida 22" alu, zdjęty lakier na rogach tylniego trójkąta, i miejscami w okolicach główki ramy (miałem kiedyś taki rzut estetyczno praktyczny) Amor SR Suntour XCR-LO z blokadą skoku Heble Promax (brandowane merida, ale to Promaxy, w komplecie były z klamkami promaxa) Kiera Cytec MTB Riser Mostek regulowany Cytec 060 Gripy Dartmoor Ripper Stery Accent HST-S10 na maszynach Korba Shimano 48T alu Osprzęt Shimano Tourney Klamkomanetki Shimano generic obręcze Stars SwiftArriv Opony kenda oryginalne Sztyca amortyzowana no name, w planach wymiana na pantograf Suntoura Siodło oryginalne noname, w planach wymiana na Bontragera lub Selle Pedały już chyba 5 z rzędu noname, w planach wymiana na Shimano... Gdy go przebudowywałem kiera i mostek z metalu zostały zmienione na alu, przy czym sztywniak widelec został zmieniony na tego cięzkawego Suntoura...w efekcie masa nieznacznie wzrosła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DC Napisano 6 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2009 ile ty masz wzrostu ? rama nie jest przypadkiem za duża bo patrząc na wysunięta sztyce jest dosyć nisko... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Classified Napisano 6 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2009 190 cm. Kiedyś była wyżej o jakieś 3 cm, ale ostatnio jeżdżę na dosuniętej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.