Skocz do zawartości

[rower] Mongoose Canaan Custom

Gość R3surrection

Rekomendowane odpowiedzi

Gość R3surrection

byś wydedukował to byś nie pytał. Używam zawodniczej geo rozmiar mniejszej w sumie więc sztyca jest wysoko.

Jak ktoś ma sztycę prawie na wysokości kierownicy to wtedy coś jest nie halo xD

wiesz, ja bym polemizował. tenże dzieciak ma sporo więcej wiosen ode mnie a ja tyż dzieciak nie jestem :D i absolutnie mu geometrycznej wiedzy nie odbieram. :P no i - wielki szacunek - pojęcie o jeździe również ma co mogłem zobaczyć oczami memi :)

hm nie kumam... sztyca była wysunieta za wysoko bo?.... bo wymagała tego zawodnicza pozycja? rama strzeliła, sztyca nie jest już tak wysoko - czyli poszła w dół... jeśli ja bym dał sztycę w dół to nie mógłbym uzyskać odpowieniej dzwigni przy pedałowaniu która jest niezbędna do efektywnej jazdy xc - bardziej niz w jakiejkolwiek inszej dyscyplinie.... tak więc musisz dosyc nieefektywnie pedałować....

ciut to zawiłe....

zawodniczej geo, rozmiar mniejszej

To się uśmiałem :) Nawet guru XC (na którym swoją drogą powinno się wzorować) ma sztycę normalnie wysuniętą...

absalon_poleca2.jpg

Z resztą pokaż mi zawodnika w Pucharze świata, który sztycę 400mm ma wysuniętą [pewnie] na maksa*. To jest geometria 'a za 10lat będę marudził na mój obolały kręgosłup'. Ale rób jak chcesz, to Twój rower i Twoje zdrowie...

*Wyjątek to ramy małe rozmiarowo (pokroju Scale'a Mai), gdzie wysoko umieszczona sztyca jest potrzebna do jako takiej pozycji wyścigowej - główka w małych ramach jest strasznie wysoko względem reszty i trzeba taki problem jakoś rozwiązać...

• 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Gość R3surrection

powiem tak: crosslandy toczą się lepiej bo to maszyny. Te są na pewno sztywniejsze!! wyraźnie. waga nie powala ale też należy patrzeć na cenę. Lżejsze koła na piastach xt + revo+ dt 4.2 mają niby 1600gram ale sztywność znacznie gorsza.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...