Gość R3surrection Napisano 28 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 byś wydedukował to byś nie pytał. Używam zawodniczej geo rozmiar mniejszej w sumie więc sztyca jest wysoko. Jak ktoś ma sztycę prawie na wysokości kierownicy to wtedy coś jest nie halo xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 28 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 zawodnicze geo.... jej najważniejszym wyznacznikiem jest róznica wysokości między siodłem a kierownicą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość R3surrection Napisano 28 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 jednym z jej wyznaczników. Oczywiście nie mówimy o np dh ale chyba nie trzeba tego pisać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 28 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 Coś ta rama felerna, skoro pękła przy "zawodniczym" geo. i nic tego nie usprawiedliwia (chyba , że za bardzo wysunięta sztyca) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość R3surrection Napisano 28 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 czy ty jesteś jakiś za przeproszeniem głupi? przecież pisałem że była za wysoko i ponad to zacisk był kiepski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 28 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 Rower fajny, ale ta rama to jest raczej za mała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 28 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 R3surrection Przepraszam, ale nie myślałem, że można być tak głupim żeby zbyt wysoko wysunąć sztycę, nawet gdy się używa "zawodniczego" geo., albo ma za małą ramę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość R3surrection Napisano 28 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 czy mogę prosić o wywalenie z tego tematu tego dzieciaka i jego postów? dziękuję. A co do rozmiaru w terenie jest idealnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 28 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 wiesz, ja bym polemizował. tenże dzieciak ma sporo więcej wiosen ode mnie a ja tyż dzieciak nie jestem i absolutnie mu geometrycznej wiedzy nie odbieram. no i - wielki szacunek - pojęcie o jeździe również ma co mogłem zobaczyć oczami memi hm nie kumam... sztyca była wysunieta za wysoko bo?.... bo wymagała tego zawodnicza pozycja? rama strzeliła, sztyca nie jest już tak wysoko - czyli poszła w dół... jeśli ja bym dał sztycę w dół to nie mógłbym uzyskać odpowieniej dzwigni przy pedałowaniu która jest niezbędna do efektywnej jazdy xc - bardziej niz w jakiejkolwiek inszej dyscyplinie.... tak więc musisz dosyc nieefektywnie pedałować.... ciut to zawiłe.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość R3surrection Napisano 28 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 była wyżej. Starczy tematu sztycy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miskov17 Napisano 28 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 zawodniczej geo, rozmiar mniejszej To się uśmiałem Nawet guru XC (na którym swoją drogą powinno się wzorować) ma sztycę normalnie wysuniętą... Z resztą pokaż mi zawodnika w Pucharze świata, który sztycę 400mm ma wysuniętą [pewnie] na maksa*. To jest geometria 'a za 10lat będę marudził na mój obolały kręgosłup'. Ale rób jak chcesz, to Twój rower i Twoje zdrowie... *Wyjątek to ramy małe rozmiarowo (pokroju Scale'a Mai), gdzie wysoko umieszczona sztyca jest potrzebna do jako takiej pozycji wyścigowej - główka w małych ramach jest strasznie wysoko względem reszty i trzeba taki problem jakoś rozwiązać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 28 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 Kąt siodełka wyraźnie sugeruje zawodniczą jazdę pod górkę. A na poważnie, samo oparcie dłońmi o kierownicę wystarczy byś się z niego nie zsuwał w dół? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość R3surrection Napisano 28 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 jak siodło jest bardziej płasko to boli tyłek. A tak się dobrze podjeżdża i całkiem dobrze zjeżdża. No i jest zwrotnie : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość R3surrection Napisano 25 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2009 w sumie to może jak mam długie nogi że ta sztyca tak wysoko... ciekawa sprawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość R3surrection Napisano 7 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 odpadły nokony wróciły pancerze xtr, doszły dętki schwalbe xx lite i koła xt wh775 waga teraz to +-12.3kg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xynox Napisano 7 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 Ile dałeś za koła? Wrzuć fotki jak się prezentuje z kółkami nowymi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość R3surrection Napisano 7 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 koła kupiłem z przebiegiem 500km za 650zł ale to po znajomości. Pasują idealnie jutro fotki ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xynox Napisano 7 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 Że sobie pozwolę na mały spamik-cena strasznie atrakcyjna, tyle to ja dałem za nowe Crossride nowe w znajomym sklepie rowerowym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość R3surrection Napisano 12 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 doszedł suport RACE FACE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xynox Napisano 13 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 Szczerze mówiąc ja w tych kołach jestem zakochany, tylko niestety są trochę za drogie Koniec kryzysu zapowiadają, może ceny spadną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość R3surrection Napisano 13 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 powiem tak: crosslandy toczą się lepiej bo to maszyny. Te są na pewno sztywniejsze!! wyraźnie. waga nie powala ale też należy patrzeć na cenę. Lżejsze koła na piastach xt + revo+ dt 4.2 mają niby 1600gram ale sztywność znacznie gorsza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.