miskov17 Napisano 30 Czerwca 2009 Napisano 30 Czerwca 2009 Też, może być inna sytuacja typu gostek przypakował górne partie ciała a nóg nie ruszał - dość często się to zdarza ale tutaj pewnie mamy do czynienia z mądrym kulturystą ;D
Rulez Napisano 30 Czerwca 2009 Napisano 30 Czerwca 2009 Można ważyć 150 kg i nie mieć mocy , ale sam nacisk takiej masy na korbę daje niezły efekt w postaci odkształceń ramy/korby jak np. depnie na stojąco .
harry1337leet Napisano 1 Lipca 2009 Napisano 1 Lipca 2009 jeśli jeszcze się nie zdecydowałeś na konkretny rower, a masz jakiś dylemat co do cube ltd race pisz pw albo e mail mam taki rower mogę podesłać kilka fotek opisać rowerek Pozdrawiam
Padre03 Napisano 2 Lipca 2009 Napisano 2 Lipca 2009 Witam , obecnie użytkuję Authora Reflex ,nie narzekam na niego ale stwierdzam że wolę jednak jazdę w terenie , mocniejszy sprzęt któremu krawężniki nie będą straszne ,jakiś lesny zjazd ,troszkę wertepów i można by było spróbować sił w maratonach mtb . Waże około 95 kg w przeciągu roku waga sie waha miedzy 100 a 90 ( moją główna pasja jest kulturystyka.Przeglądałem ofetę na rynku i w oko wpadł mi Canyon Grand Canyon 6.0 ,co prawda z wysyłka itp po obecnym kursie wychodzi kolo 4,5 ale myśle że sprzęt warty tych pieniedzy . Kolejnym rowerkiem który mi wpadł w oko jest Scale 40 , cena ponad 5tysięcy ale myśle że po uzyskaniu rabatu w 5 bym się zamknął . Radon team zr 6.0 też całkiem ciekawy się wydaje ale gemoetria ramy mi się nie podoba . Jakie jest wasze zdanie o tych rowerach ? jakie inne propozycje uważacie za warte rozpatrzenia ? oraz zy jest sens czekać na jakieś wyprzedaże ? może doskladac troszkę kaski ? z tysiąc np . bo ogolnie nie pali mi się strasznie i jesli było by warto moge czekać i do zimy jesli są wyprzedaże czy inne obniżki biggrin.gif Może składać coś samemu ? i postawić na 3 filary rame amor i koła a resztę sukcesywnie ulepszać ? hmm, mając taką kwotę na wydanie możesz się pokusić o kupno używanego dobrego roweru full suspension
MMB Napisano 2 Lipca 2009 Napisano 2 Lipca 2009 hmm, mając taką kwotę na wydanie możesz się pokusić o kupno używanego dobrego roweru full suspension ...pytanie tylko czy jest sens, brać o klasę niższy sprzęt tyle, że z tylnym amorem? Sam mam taki dylemat, czy pakować się w full'a za 5000 z full-Deore na pokładzie i 2-ma marnymi amorami, czy wziąć naprawdę niezłego hardtail'a z osprzętem na poziomie X-9/XT i Rebą/Reconem. ja jeszcze nie zdecydowałem, ale skłaniam się jednak ku sztywniakowi.
Janisław Napisano 2 Lipca 2009 Napisano 2 Lipca 2009 hmm, mając taką kwotę na wydanie możesz się pokusić o kupno używanego dobrego roweru full suspension Aż dziwne, że dopiero po 2 stronach ktoś to zaproponował ...pytanie tylko czy jest sens, brać o klasę niższy sprzęt tyle, że z tylnym amorem?Sam mam taki dylemat, czy pakować się w full'a za 5000 z full-Deore na pokładzie i 2-ma marnymi amorami, czy wziąć naprawdę niezłego hardtail'a z osprzętem na poziomie X-9/XT i Rebą/Reconem. ja jeszcze nie zdecydowałem, ale skłaniam się jednak ku sztywniakowi. Podstawowe pytanie - do czego ten rower będzie używany? Dla wyścigowca to fakt, korzystniej będzie na sztywniaku z lepszym osprzętem. Jeżeli jazda turystyczna dla przyjemności, to już nawet z kwotą 3500zł nie patrzyłbym w stronę sztywniaka. Bo amatorowi nie stanowi różnicy czy zmieni przełożenie o 0.5 sekundy szybciej na XTR-e niż na Alivio. Mając 5000 do wydania, długo bym się chyba nie zastanawiał nad zakupem tego: http://www.allegro.pl/item670158576_rewela...3_rok_2008.html Bardzo dobry system zawieszenia, przyzwoite komponenty no i przede wszystkim wygodny. Waga w granicach 13kg - fakt, nie zachwyca, ale przy rowerzyście ważącym 100kg już nie wydaje się taka ciężka
exocet Napisano 2 Lipca 2009 Napisano 2 Lipca 2009 za 5 tyś kupisz fulla z przyzwoitym osprzętem, np: http://www.zuchlinski-sklep.com.pl/index.p...amp;prod_id=408, jest na XT + nie najgorszy amortyzator, dobre opny, pzdr
Rulez Napisano 2 Lipca 2009 Napisano 2 Lipca 2009 Nie jestem pewny czy warto napychać tyle za jednozawiasa, w dodatku jest chyba tylko rozm. 42.
exocet Napisano 2 Lipca 2009 Napisano 2 Lipca 2009 to tylko przykład , że mozna coś znaleźć przyzwoitego, a ten jednozawiasowiec całkiem niżle chodzi , miałem okazje pojeździć
MMB Napisano 2 Lipca 2009 Napisano 2 Lipca 2009 To teraz zadaj sobie pytanie, czemu ten rower został przeceniony na cenę śmieszną wręcz dla Full'a z Reconem i XT z ceny również dość zabawnej jak na ten segment. Rama musi być jakąś porażką kompletną. Jak chcesz kupić sensownego Full'a to musisz po prostu wydać powyżej 5500,- jeżeli oczywiście mówimy o rowerze nowym. W czerwcowym MR jest ładny test "tanich" full'i i ich ceny wahają się pomiędzy 5600-6800,- PLN Za mniej tylko jakaś super promocja albo second-hand.
vandar Napisano 2 Lipca 2009 Napisano 2 Lipca 2009 Jak Janisław stwierdził fakt dziwne w tej kasie .... komfortowi i efektywności jazdy..... TYLKO full komfort bez porównania np http://www.decathlon.com.pl/PL/rockrider-9-2-25136885/ kosztuje deczko więcej ale osprzęt ma konkretny moim zdaniem chyba ze taniej za 4k masz model 9.1 sam mam właśnie taki rowerek i po HT śmiga się bosko im większe wertepy tym przyjemniej a ważę 93 kg więc lekko ze mną nie ma ale śmiga pięknie i jak by nie było jest to jeden z wirtuali moją wersje upgrejdował będe tylko o amory i dalej w góry
ktoto Napisano 5 Lipca 2009 Napisano 5 Lipca 2009 Witam, Chciałbym się z wszystkimi przywitać ponieważ jestem nowy na forum :)A więc przejdę do rzeczy:-P Ja tekże szukam jakiegoś rowerku:P Na początku chciałem kupić Cube Ltd Race. Teraz jak oglądam w necie rowery mam coraz większy mętlik w głowie.Poszukuje roweru MTB do 5000 zł interesują mnie modele tegoroczne z dobrą ramą ,dobrym osprzętem i amorkiem(min Rock Shox Reba Sl);-P Chce kupić rower w sklepie nie w sieci!! Jestem z woj Opolskiego i szukam czegoś w pobliżu. Moja waga 60 kg wzrost ok 180 cm Pozdrawiam
Huhu Napisano 5 Lipca 2009 Napisano 5 Lipca 2009 Jak jestes z Opolskiego to zasuwaj do Czech. Wybór sprzetu dużo większy a ceny jak najbardziej akceptowalne. Tu np duży sklep w Ostrawie http://www.mojekolo.cz/. Masz tez w Opolu Dystrybutora Superiora i Focusa, tak samo jak sklep bike center gdzie masz pełna gamę Cube. Inna sprawa to amorek. Rower kupujesz jako całośc i nie powinieneś patrzec na to czy akurat ma Rebę czy nie, bo to nie on decyduje o tym jak rowe jeździ. Nie podałes jeszcze do jakiej jazdy rower jest ci potrzebny, a to istotne.
nabial Napisano 5 Lipca 2009 Napisano 5 Lipca 2009 gremson - genialny rower za ta kase, a od hfs-2000 rama nie rozni sie technologia wykonania, wiec zostaje malowane i ewentualny brak mocowania pod vki, chociaz tego nie wiem...
DominikM Napisano 5 Lipca 2009 Napisano 5 Lipca 2009 ktoto w opolu masz przedstawiciela Poisona - Poison Zyankali T powinien być ok : http://bike-arena.pl/hzyankalit.php
arek_wro Napisano 5 Lipca 2009 Napisano 5 Lipca 2009 Pod warunkiem, ze sie lubi krotkie ramy. Ale o tym najlepiej przekonac sie testujac rowery o roznych geometriach.
miskov17 Napisano 5 Lipca 2009 Napisano 5 Lipca 2009 http://allegro.pl/item672771357_focus_blac...t_sid_race.html SID + XT za 5tyś to coś pięknego Do tego bardzo przyzwoite koła i opony, jedyne co można się przyczepić to rurki ale i tak to element podlegający dopasowaniu Jednakże jeżeli chcesz mieć super ramę to musiałbyś się pofatygować do wrocławia i kupić http://allegro.pl/item675549849_trek_elite...50_wroclaw.html mogę powiedzieć tylko, że sama rama jest warta więcej niż rower Jeżeli chcesz się ścigać, nie ma co się zastanawiać... Co do Matts Lite, to starsza rama HFS więc zła z pewnością nie jest
ktoto Napisano 6 Lipca 2009 Napisano 6 Lipca 2009 Ma to być rower do jazdy codziennej czasami na jakieś zawody.Zero DH i Streetu.
Padre03 Napisano 7 Lipca 2009 Napisano 7 Lipca 2009 ...pytanie tylko czy jest sens, brać o klasę niższy sprzęt tyle, że z tylnym amorem?Sam mam taki dylemat, czy pakować się w full'a za 5000 z full-Deore na pokładzie i 2-ma marnymi amorami, czy wziąć naprawdę niezłego hardtail'a z osprzętem na poziomie X-9/XT i Rebą/Reconem. ja jeszcze nie zdecydowałem, ale skłaniam się jednak ku sztywniakowi. hmm, nie wydaje mi się żeby to był o klasę niższy sprzęt http://www.forumrowerowe.org/index.php?showtopic=54394
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.