RomekS Napisano 5 Czerwca 2009 Napisano 5 Czerwca 2009 Witam! Kupiłem rower z kołami na tym wentylu i powiem wam, że takiego wentyla jeszcze nigdy w życiu nie widziałem. Pewnie dlatego, że po raz pierwszy mam rower MTB. Chciałem sprawdzić jak napompować koło i próbowałem wykręcić ten wentyl ale mi dużo z koła wyleciało powietrza, więc do jazdy już się nie nadaje. Muszę nim wrócić jutro do domu ok. 30km. Nie mam na razie takiej pompki a kasy zresztą w tej chwili również nie mam(sesja, wydatki itp ).Czy w serwisie napompują mi to koło i ile za to wezmą np. 5 zł ? Czy ktoś pochodzi z Lublina i wie gdzie tanio napompować? A zwykłą pompką nie da rady jakoś pokombinować?? Wygląd wentyla przesyłam na zdjęciach(robione z komórki)
lukaszs Napisano 5 Czerwca 2009 Napisano 5 Czerwca 2009 jest to wentyl typu presta. odkręcasz tę złota nakrętkę i normalnie pompujesz - jak przystawisz pompkę to powietrze zacznie uchodzić ale dociśnij pompkę mocno i ........jazda. powinieneś dać radę zwykła pompką.
RomekS Napisano 5 Czerwca 2009 Autor Napisano 5 Czerwca 2009 oo kurde to wielkie dzięki za to. Już się bałem, że do domu nie wrócę Jak napompuję to dam znać jeszcze
lukaszs Napisano 5 Czerwca 2009 Napisano 5 Czerwca 2009 jeżeli nie dasz rady to w kazdym serwisie myśle ze za max 5pln :-) zapytaj kogos na podwórku:-) http://bikefama.pl/orca/topic/Problem-z-Presta.htm
KIULIK Napisano 5 Czerwca 2009 Napisano 5 Czerwca 2009 Najlepiej to kupić sobie w rowerowym przejściówke za jakieś 3-4zł, i nawet na stacji nie będzie problemem z napompowaniem
Micusek Napisano 8 Czerwca 2009 Napisano 8 Czerwca 2009 Ja kupiłem wczoraj w deacathlonie pompke pod shradera i pod preste ,wystarczy coś tam rozkręcić ręką i przestawić , przyjemność ta kosztowała moze z 10 zł ;]
lukaszs Napisano 8 Czerwca 2009 Napisano 8 Czerwca 2009 teraz nawet najprostsze pompeczki maja przejściówki ze shredera na preste wystarczy wykręcić końcówkę i włożyć ja odwrotnie tak aby w środku wystawał bolec który dociśnie końcówkę wentyla co umożliwi dojście powietrze do dętki.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.