tedzik3 Napisano 5 Czerwca 2009 Napisano 5 Czerwca 2009 Witam, mam okazje zakupić amor podany w temacie za 600 zł. Czy warto inwestować w tego amorka? Niestety nie podaje żadnych szczegółów bo sam na nie czekam a jak będę wiedział coś więcej to dam znać. wcześniej planowałem zakup RS tora race 2009 lecz niestety troszkę przerósł moje możliwości finansowe.
mucher Napisano 5 Czerwca 2009 Napisano 5 Czerwca 2009 Witam, mam okazje zakupić amor podany w temacie za 600 zł. Czy warto inwestować w tego amorka? Niestety nie podaje żadnych szczegółów bo sam na nie czekam a jak będę wiedział coś więcej to dam znać. wcześniej planowałem zakup RS tora race 2009 lecz niestety troszkę przerósł moje możliwości finansowe. Ogólnie dobry amortyzator, pytanie tylko - nowy, czy używany (pewnie to drugie - teraz pytanie ile). A, 2005 to pierwszy rocznik Reby; w tym roku miały problemy z uszczelkami między komorami (ale jak ktoś na tym jeździł, to widocznie nie miał problemu). Poczekaj na szczegóły - bo jeśli używany, i trzeba wymienić olej, jakieś oringi itp. to z tych 600 zł może się i 800 zrobić jak nic; a to może już nie być taką atrakcyjną ofertą.
tedzik3 Napisano 5 Czerwca 2009 Autor Napisano 5 Czerwca 2009 amor używany 2 lata. nie posiada manetki pop lock, więc nie będzie chyba przez to problemu z blokowaniem go z goleni?? http://picasaweb.google.pl/mielarka/Reba#
tedzik3 Napisano 7 Czerwca 2009 Autor Napisano 7 Czerwca 2009 amor tak jak to widać na zdjęciach miał fabrycznie zamontowany pop lock przy kierownicy. w tej chwili juz pop locka nie ma więc czy normalnie będę mógł go blokować i odblokowywać na goleni dopóki sobie nie kupie manetki na kierownice? proszę o pomoc
BOR Napisano 16 Czerwca 2009 Napisano 16 Czerwca 2009 Awe. Trochę spóźniona odpowiedź, ale może się przydać. Sam się przesiadłem na rebe, model team z manetką. Bez manetki nie będziesz w stanie zablokować widelca, gdyż blokada jest w manetce, tzn. podtrzymuje linkę w jednej pozycji. Bez linki blokada wraca do punktu wyjścia. Da się to obejść, ale wymaga zmiany pewnych podzespołów - na mtbr o tym jest napisane. Obawiam się, że może to kosztować tyle co manetka, ale sprawdź sam. Pozdro
maciek3na Napisano 22 Czerwca 2009 Napisano 22 Czerwca 2009 Bez linki blokada wraca do punktu wyjścia.Da się to obejść, ale wymaga zmiany pewnych podzespołów - na mtbr o tym jest napisane. Za powrót do punktu wyjścia odpowiedzialna jest sprężyna w tlumiku, można by ją spróbować wywalić- teoretycznie wtedy by nie odbijała. Chyba tylko do tego jest tam zamontowana. Ale niemam 100% pewności, tylko mi sie tak wydaje pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.