Skocz do zawartości

[pedał] Krzywo sie kręci

Elo78

Rekomendowane odpowiedzi

Witam , po zmianie korby i wkreceniu pedału zauwazyłem taki sam problem jak przy poprzedniej korbie i równiez w lewym ramieniu, mianowicie pod nogą pedał wydaje sie być krzywy, nawet zmieniłem go na inny myśląc że oś się skrzywiła ale nic z tego , z prawej strony nie ma takiego problemu . Przy poprzedniej korbie miałem to samo przez poczatkowy okres użytkowania a potem to znikło. Czym to może być spowodowane? Pedał musi się dopasowac do gwintu czy jak?

• Mod Team

Heh powiedzmy ze mialem podobnie. Mialem marne pedały i sie skrzywił jeden. przyzwyczaiułem sie i spoko było. Ale gdy wymieniłem na nowe odczuwałem jak by był krzywy. Moi kumple jadący nie zauwazyli nic nadzywczajnego. Wiec to kwestia przyzwyczaienia albo wyrobionego odczucia. daj sie przejechac znajomym. Niech sie wypowiedzą :P

• Mod Team

Sprawdź ośkę :)

Też tak kiedyś miałem, jeżdżąc na starszym rowerze miałem jeden pedał krzywo, ale jakoś nic z tym nie robiłem.. Pewnego pięknego dnia jadąc sobie na tej "machinie" przekręciłem pedałami i.. ośka się złamała, acała korba odpadła :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...