barti Napisano 5 Czerwca 2009 Napisano 5 Czerwca 2009 Cześć! Mam 15 lat i lubię jeździć na rowerze. Dotąd jeździłem na rowerze górskim 2 amortyzatory, wygląd ramy typowy do mody komunijnej, która nadal trwa. Niestety nie duże koła i wymuszona sylwetka ciała (brak regulacji wysokości kierownicy) nie bardzo mi odpowiadają, zwłaszcza że jestem wysoki, prawie 190 cm wzrostu. Chciałem kupić rower trekingowy, dlatego, że jeżdżę mało w terenie, chociaż zdarza się, trochę po polnych drogach, ale przede wszystkim "asfaltem". Nie jeżdżę jakoś wyczynowo, nie bije dużych tras, ale za to jeżdżę codziennie, regularnie na małe przejażdżki. Zainteresowałem się tym rowerem, co wy na to? Wiem, że dla Was to śmieszny pewnie rower jak i pieniądze za jaki jest, ale cóż, nie mogę za dużo na niego przeznaczyć. http://www.rowerysklep.pl/product_info.php...products_id/457
Mod Team Puklus Napisano 5 Czerwca 2009 Mod Team Napisano 5 Czerwca 2009 W sumie jak jeździsz duzo po asfalcie to w miare dobry sprzet. Troche za ciezki co bedzie czuc. Koła jednak bym szukał czegos na 26" chociazby ze wzgledu na amora ktore mniej wystepuja pod werse 28". Pozatym napisz cos o stylu twojej jazdy. Potrzebne ci takie duperele jak bagaznik na codzien?? to tylko dodaje masy. No i tez napisz max budzet jakim bedziesz dysponował.
barti Napisano 5 Czerwca 2009 Autor Napisano 5 Czerwca 2009 Co do bagażnika, to raczej mógł by być, dlatego, że lubię wziąć torbę lub inny pakunek jak czasem gdzieś jadę i często byłby przydatny a w góralu tego nie mam. Jeżdżę dużo po asfalcie, ale trochę też po twardych polnych drogach (nie w jakimś piachu). Dlatego sądzę, że treking był by dla mnie najodpowiedniejszy. Max budżet 900 zł. Co do wagi, jakie ona ma znaczenie, w jeździe? Duże?
Mod Team Puklus Napisano 5 Czerwca 2009 Mod Team Napisano 5 Czerwca 2009 No waga ma istotne znaczenie. W sumie na prostej to niejest to jakos zauwazalne ale na podjazdach kazde 100g ma znaczenie, złaszcza w kołach. NIewiem gdzie jeździsz ale moj region jest doś gorzysty i na drogach ciezko znaleźć dłuzsze odcinki bez dorek. Przecietny rower ma wage ok 14kg twoj ma 16. Włoz sobie 2 worki cukru do plecaka i przebiegnij sie kawałek Co prawda w rowerze nie jes to az tak odczuwalne ale dobre poruwnanie. Ja ostatnio robilem sobie trase i jak zjechalem z ładnego asfaltu na gorszty to czułem ze sie jedzie gorzej, ciezej a to tylko sama zmiana podłoza.
rastatajm Napisano 6 Czerwca 2009 Napisano 6 Czerwca 2009 Z tego co piszesz to moim zdaniem ten Kross jest trafnym wyborem. Co do wagi to ma ona duże znaczenie w jeździe, ale nierealne wydaje się znaleźć lżejszy rower trekkingowy w takiej cenie.
barti Napisano 6 Czerwca 2009 Autor Napisano 6 Czerwca 2009 Na razie jeżdżę na takim czymś http://www.market-manhattan.pl/index.php?produkt_id=503 Swoją drogą mocny rower- VICTUS AVALON
rastatajm Napisano 9 Czerwca 2009 Napisano 9 Czerwca 2009 Po zakupie tego Krossa przyjemność z jazdy na pewno wzrośnie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.