pawel1315 Napisano 9 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 Zdemontuj klocki i zetrzyj je trochę papierem ściernym, tarcze odtłuść i pośmigaj trochę Powinno pomóc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaltoman Napisano 10 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 Teraz muszę dusić czterema palcami, w dodatku klamka łapie dopiero blisko kierownicy. Zapowietrzony nie jest bo klamka nie wpada. Tzn. w końcu jak jest? Łapie od razu czy musisz ją wdusić do kiery? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tokis Napisano 10 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 Podciągnąłem klamkę imbusikiem tak ze teraz łapie wyżej ale i tak słabo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekkrakow Napisano 10 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 Zakładam, że wszystkie regulacje prawidłowe. Jeśli skok klamki nie jest duży i klamka łapie w miarę twardo to wydaje się ok. Masz wrażenie że klocki ślizgają się po tarczy mimo wielkiej siły nacisku na klamke? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 10 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 Może zeszkliłeś klocki - czy hamowałeś z całej siły jeszcze zanim klocki się dotarły? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klosiu Napisano 10 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 EE no, zeby zeszklic klocki to chyba trzeba jakies dluzsze ostre hamowanie zrobic? W sumie nie znam sie, tez mam Juicy 5 od dwoch tygodni, ale u mnie przod 180mm od razu byl w miare mocny, a z tylu po 40 km blokowalem jednym palcem kolo. Moze tokis np psiknal brunoxem na tarcze podczas smarowania goleni amora? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mario6n Napisano 14 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2009 Podepnę sie pod temat Witam jestem tu nowy, a że składam sobie rower mam parę pytań byłbym bardzo wdzięczny za pomoc 1. Jakie wybrać hamulce? zestaw AVID juisy 3 z tarczami 160 mm w komplecie czy SLX i dokupić do nich tarcze 180 mm, dodam że ważę 90 kg 2. Drugie ważne pytanie : Ramę mam ACCENT EL nino 21 cali, koła dartmoor TRIXIE z piastami novatec z mocowaniem tarczy na 6 śrub, i amortyzator SUNTOUR DURO i chodzi mi oto jak kupię hamulce AVID lub SLX -y(w komplecie z adapterami 180 mm) czy wszystko mi bez problemu spasuje 3. Jeszcze jedno przy wzroście 188 cm jakiej długości powinno być ramię korby 170 mm czy 175 mm (nastawiam się na SLX ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubus18 Napisano 14 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2009 Avidy 3 to najbardziej przereklamowany produkt na tym forum. Miałem okazję ostatnio porównać 3 do 5 i różnica w modulacji jest diametralna, siłą też się stosunkowo różnią(aczkolwiek tu dużo zależy od tarczy). Na forum jest gdzieś genialny temat nt. podobieństw obydwu hamulców, ale poza gdybaniem, teoretyzowaniem i szukaniem podobieństw w zewnętrznym wyglądzie nie widzę żadnych rzeczowych argumentów. Druga sprawa, to wystarczy wybrać się choćby do jednego z Krakowskich Decathlonów aby dojść do wniosku, że 80% soczków jest zapowietrzona. Mario6n-ja bym wybrał SLX. Towarzysz podróży je ma, i wg. mnie to bajka o ich grzaniu się poprzez zastosowanie oleju mineralnego itd. Zjeżdżaliśmy ostatnio z Policy i Turbacza, w każdym przypadku około godzina zjazdu i NIC, ciągle hamowały bardzo dobrze. Osobiście mam strokery, ale bardziej podoba mi się charakterystyka pracy klamki w SLX. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekkrakow Napisano 14 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2009 @ Kubus18 - jak się niedługo mam nadzieje wybierzemy na rower to Ci pokaże jak działają najlepsze Juicy 3 na forum Od razu Ci powiem, że J3 a J5 to tylko inne klocki montowane fabrycznie, stąd różnica w hamowaniu. W J3 żywiczne a J5 półmetale/metale. Zgodze się natomiast co do ich zapowietrzania i ogólnej jakości. Bardzo wielu narzeka regularnie na różne problemy techniczne, ale to też wina tego że baza użytkowników jest ogromna. Nie wiem jak hamują SLX ale sprawne J3 są niczego sobie, sam ważę prawie 90 kg i też lubię depnąć z górki , choć z drugiej strony chętnie na żywo sprawdzę SLX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubus18 Napisano 14 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2009 Jeździłeś na obydwu hamulcach? Rozmawiałem z dwoma panami którzy mieli dłuższą przyjemność użytkować zarówno 3 jak i 5(z forum które podałem Ci na PW) i oboje zgodnie twierdzą że to inne hamulce. Ja sam miałem okazję tylko chwile się przejechać, ale różnicę również zauważyłem. Prawdą jest z kolei że na jakość hamowania nie ma wpływu tylko sam hamulec, ale też klocki i tarcza. Sam posiadam teraz 160mm+pół-metaliki. W najbliższej przyszłości zmieniam na 180mm+EBC Gold i sam jestem ciekaw różnicy Jutro Ci pasuje? W okolicach 15-16 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekkrakow Napisano 14 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2009 Nie jeździłem na J5, ale sądząc po wyglądzie zacisku, klamki, wyglądają w 99% tak samo w sensie konstrukcji. Moja teoria jest taka, że to zasługa o wiele lepszych seryjnych klocków w J5, dlatego hamują wyraźnie lepiej od J3. Zresztą za niedługo przesiadam się również na EBC albo Accenty spiekane i wtedy chętnie porównam to do J5 live . 15-16, jak najbardziej, bardzo chętnie. Może takie cuś: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madek Napisano 14 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2009 Konstrukcja zacisku jest przeciez troche inna w J3 i J5. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 14 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2009 Im dłużej zajmuję się serwisem tych hampli, tym bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że "Trójki" to totalna budżetówka, dla osób które nigdy nie miały tarcz. Między 3 a 5 jest bardzo duża różnica w budowie klamki. I nie chodzi tu tylko o pop-out w piątce. Trójka ma większy jałowy skok i żadne odpowietrzenie go nie zmniejszy. Trzeba kombinować z podkładkami itd co i tak nie jest do końca dobrym rozwiązaniem, bo zbliża klocki do tarczy i powoduje czasem ocieranie. Juicy three nie nadają się dla osób z małymi dłońmi, bo przy prawidłowym ustawieniu odległości klamki od kierownicy - one po prostu nie hamują. Juicy 3.5 , które są identyczne z J3 działają zupełnie inaczej, o wiele lepiej. Mają krótszy skok klamki. Dlaczego? Czy może ktoś potwierdzić, że J3 ma inne tłoczki niż J5 i 7? W harfie jest osobno sprzedawany zestaw tłoków do J3/CODE i J5/7. Czyli tłoczki w 3 są mniejsze? Pomierzcie swoje suwmiarką i napiszcie co Wam wyszło. Juicy 3.5 , które są pozornie identyczne z J3 działają zupełnie inaczej, o wiele lepiej. Mają krótszy skok klamki. Dlaczego? Avid coś miesza w tych hamulcach... I jeszcze jedno : między organikami a półmetalami Avida nie ma praktycznie żadnej różnicy w sile hamowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekkrakow Napisano 14 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2009 Jeśli grzebiesz w tym to nie będę się sprzeczał w takim razie. Aczkolwiek jestem ciekawy w praktyce jakie są różnice w działaniu, bo na siłę swoich J3 nie narzekam a ważę <90kg. Moje pytanie w taki razie. Do jakich hamulców przymierzać się na przyszły sezon, żeby były wyraźnie lepsze od J3, pozbawione problemów z ustawianiami zacisku ( u mnie wieczny problem), dobrze pracującymi, o bardzo mocnej sile na zawołanie i mało awaryjne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 14 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2009 Jeśli grzebiesz w tym to nie będę się sprzeczał w takim razie. Aczkolwiek jestem ciekawy w praktyce jakie są różnice w działaniu, bo na siłę swoich J3 nie narzekam a ważę <90kg. Moje pytanie w taki razie. Do jakich hamulców przymierzać się na przyszły sezon, żeby były wyraźnie lepsze od J3, pozbawione problemów z ustawianiami zacisku ( u mnie wieczny problem), dobrze pracującymi, o bardzo mocnej sile na zawołanie i mało awaryjne? Różnice w sile są minimalne, pod warunkiem utrzymywania klamki w dużej odległości od kierownicy. W trójach trzeba po prostu wykonać o wiele większy ruch klamką żeby zahamować z tą samą siłą i tyle. Właśnie dlatego dla osób z krótkimi palcami 3 się nie nadają, bo zanim zaczną hamowac, to klamka oprze się na gripie. Nasz forumowicz, Omen, posiada elixiry i jest bardzo z nich zadowolony. Spotkałem się z negatywnymi ocenami tego hebla, ale nie zniechęciło to mnie do niego. Jest pewne, że za 2-3 tygodnie zamówię elixira na przód i go dokładnie przetestuję. No i rozkręcę go na części pierwsze, zeby zobaczyć co tam w środku słychać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekkrakow Napisano 14 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2009 Moje klamki są bardzo daleko od kierownicy i płynu mam dużo, także skok mam relatywnie mały. Tak się zastanawiam, marzą mi się Code (4 tłoczki) ale za ciężkie, szkoda wydawać kase na jakiś tam mały progress, a marzy mi się żeby na szybkim i stromym szlaku tylko jednym palcem hamować (hamować, nie spowalniać), ale chyba to pozostanie w sferze marzeń bo nie wiem czy jakikolwiek hebel to potrafi . Cóż, trzeba zacieśnić znajomości z forumowiczami, odwiedzić jakiś zlot, wyjazd itp, to chyba najlepsza okazja do sprawdzenia takich zachcianek na żywo Czekam na sprawozdanie z Elixirów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopaczus Napisano 14 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2009 Nie rozumiem czemu tak psioczycie na J3. Jak je dobrze odpowietrzyć, wyregulować i założyć dobre klocki to śmigają tak samo jak J5 i J7. Tak przynajmniej u siebie mam. Niemniej, zamówiłem właśnie komplet Elixirów CR do Perpa, jak przetestuję - mam nadzieję że w najbliższy łikęd - to napiszę co o nich myślę. Pozdrower! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
traffic7 Napisano 15 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 Nie wiem jak w innych hamulcach bo to moje pierwsze ale spokojnie hamuje jednym palcem na Juicy 3. Właśnie na ostrych zjazdach mam jeden paluszek na klamce żeby się kiery utrzymać i mam pełną kontrolę nad prędkością - co nie znaczy ze czasami się nie przelecę kilka metrów na kierą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość R3surrection Napisano 15 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 ja miałem J5 i J3 i różnicy nie było...... przynajmniej na seryjnych klockach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tokis Napisano 9 Lipca 2009 Autor Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 No więc hamulce się dotarły i niby dobrze hamują, ale są problemy z tyłem: Zauwazyłem że jak sie patrzy od góry, to szczelina pomiędzy tarczą a klockami jest nierówna - z przodu szersza, z tyłu węższa, tak wąska że wchodzi tylko kartka papieru. Jak hamulec jest zimny to hamuje cicho, jak się rozgrzeje to strasznie hałasuje (szoruje) i w dodatku niejest to szorowanie jednostajne, raczej nierównomierne. O tarczę klocki nie ocierają, jest prosta. Próbnie wymontowałem klocki. Jak je ścisnąłem w palcach, to wydalo mi się że nie przylegają w środku do siebe i jest minimalny prześwit. Przeczyściłem je, przetarłem papierem, a nawet podgrzałem nad palnikem. Po zamontowaniu, ale przed założeniem koła wydawało się że odstęp pomiędzy nimi jest równy. Po załozeniu koła jadnak okazało się że znowu jest tak jak było. Jazda. Przez pierwszch 10 hamowań cichutko, potem znowu ten szurgot. I teraz tak: w serwsie zacisk był wyregulowany, nic przy nim nie grzebałem, facio sie rowerem przejechał i stwierdził że wszystko jest ok. dobrze hamuje i tak musi być. W innym serwsie stwierdzono natomist ze to może wada zacisku i trzeba go wymienic ale oni nie mają części. No i taka zabawa z tymi hydraulikami. Ma ktoś jakis pomysł co robić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiPoLiNiO Napisano 14 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Ja mam inny problem. Wszystko wyregulowałem, klamka prawie maxymalnie odchylona. Ustawiam zacisk IDEALNIE taki sam odstęp z każdej strony od klocka. Ale po pierwszym ostrym hamowaniu... zaczyna trzeć i tarcza zblirza się do jednej ze stron klocka... Do tego działa jakoś tak skokowo, cały przód się trzęsie. Nie mam już sił i pomysłów. Tarcza jest prosta i czysta. Po wyregulowaniu nic nie ociera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel1315 Napisano 14 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Prawdopodobnie w twoim hamulcu tłoczki wysuwają się nierównomiernie. Miałem ten przypadek w moich obydwóch hamulcach ;/ Z tyłem udało się zrobić porządek. Z przodem będzie trzeba jeszcze popracować ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiPoLiNiO Napisano 14 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Prawdopodobnie w twoim hamulcu tłoczki wysuwają się nierównomiernie. Miałem ten przypadek w moich obydwóch hamulcach ;/ Z tyłem udało się zrobić porządek. Z przodem będzie trzeba jeszcze popracować ... A jak to zmienić? Chyba że to jakoś strasznie skomplikowane... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.