biker91 Napisano 4 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 Witam! szukałem odp na 4 ost stronach i nie znalazłem. Po ostatnim postoju mojego roweru na niespodziewanym deszczu (jak byłem w szkole) na lancuchu pojawila sie rdza. wiec zdjałem łancuch, nalałem do słoika troche rozpuszczanika i po pol godz miałem łancuch jak nowy Teraz problem: jak włozyłem ten łancuch do słoika troche mi sie nudzilo i zaczałem szczoteczka do zebów najpierw namoczylem szczoteczke(rozpuszczanikiem) i czyscilem nia cała kasete i przerzutki obie. po czesciowym wysszeniu łancucha i nalozeniu go z powrotem wypsikałem go oraz kasete wd- 40 no i odbyłem jazde probna: - kaseta chodzi ciezej - strasznie "skrzypi" (słaby jestem w dzwiekonasladownictwie ) - w piascie słychac jakby cos latało luzem (jakby kulki ale nie weim czy tam sa w ogole) - korba mi sie cofa jak prowadze rower do tyłu - why? co zrobilem zle? co moge teraz zrobic? Nie znam sie na rowerach, dlatego prosze o pomoc;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artro Napisano 4 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 http://www.forumrowerowe.org/index.php?sho...c=18951&hl= Wyszukiwarka nie gryzie, a ty powinienes dostac punkty Nawet jesli nie mogles znalezc na forum to Google gryza? Temat do zamkniecia i do kosza... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier2 Napisano 4 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 to źle szukałeś, bo wątków o smarowaniu łańcucha jest wyjątkowo dużo. Nie wiem, jak czyściłeś kasetę, ale mogłeś wypłukać smar z bębenka, dlatego jest głośniej. WD40 nie specjalnie nadaje się do smarowania, ale o tym co się nadaje jest już na forum tona informacji. Korba się cofa, bo działają zapadki na bębenku. Wcześniej się nie cofała? Siedziałeś już wcześniej na rowerze? Jeżeli wypłukałeś smar z łożysk piasty i bębenka, to czeka cię wizyta w serwisie. Koszt około 30-40zł za smarowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel1315 Napisano 5 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 Jak już łańcuch wylądował w rozpuszczalniku, no to przydało by się go teraz nasmarować ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 5 Czerwca 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 Artro nie Ty jesteś tu moderatorem więc jak masz jakieś uwagi to jest opcja raportowania postu. biker91 w pierwszej kolejności sprawdziłbym piastę, czy nie jest za mocno skręcona, nakrętki mogły się poluzować i w trakcie jazdy za mocno dociągnąć. Winny może być też bębenek i suport. Przejrzyj wszystko po kolei i napisz jak sprawa wygląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biker91 Napisano 5 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 po klopocie. oddałem rower do serwisu. zrobilem tak poniewaz drugi raz zabrałem sie za jakas powazniesza naprawe i drugi raz byłem zmuszony do ostatecznosci.. dzieki za rady ale jak ja nie mam zadnych kluczy profesjonalnych (ani wiedzy co moze je zastapic) to moge zapomniec o rozkrecaniu kasety, piasty czy innych podzespołow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 5 Czerwca 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 Jak sprawa zamknięta to temat też zamykam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.