djpawelus Napisano 4 Czerwca 2009 Napisano 4 Czerwca 2009 witam co mam zobic zeby nie lapaly tak piachu przednia przerzutka i zebatki wraz z lancuchem wszystko bylo myte w benzynie
eternit Napisano 4 Czerwca 2009 Napisano 4 Czerwca 2009 Smarować "suchym" smarem. Zresztą takich tematów było na forum już wiele.
pawel1315 Napisano 4 Czerwca 2009 Napisano 4 Czerwca 2009 Może trzeba wytrzeć kasetę ze smaru, bo z niej cały brud idzie łańcuchem i dalej masz brudny napęd. A jak już łańcuch umyłeś w benzynie no to trzeba by go nasmarować A potem dokładnie powycierać żeby nie był mokry, ma być nasmarowany w środku.
twmax Napisano 5 Czerwca 2009 Napisano 5 Czerwca 2009 Może trzeba wytrzeć kasetę ze smaru, bo z niej cały brud idzie łańcuchem i dalej masz brudny napęd.A jak już łańcuch umyłeś w benzynie no to trzeba by go nasmarować A potem dokładnie powycierać żeby nie był mokry, ma być nasmarowany w środku. Zrób tak jak koledzy piszą. Łańcuch musi być dokładnie wytarty ja tak wytarty łańcuch dopiero zakładam na rower. Kaseta musi być czysta bo inaczej zacznie łapać syf tak jak piszesz. Stosowanie smarów z teflonem starcza na krótko. pozdrawiam MAX
djpawelus Napisano 5 Czerwca 2009 Autor Napisano 5 Czerwca 2009 ja myje w bezolowiowej czy jest jakas roznica miedzy ekstrakcyjna oprocz zapachu
Mod Team Puklus Napisano 5 Czerwca 2009 Mod Team Napisano 5 Czerwca 2009 Zwykła benzyna z "CPNu" sie srednio nadaje ale spełni swoja funkcje, lepszy bedzie kazdy rozpuszczalnik.
djpawelus Napisano 5 Czerwca 2009 Autor Napisano 5 Czerwca 2009 jak to rozcienczalnik do farbi lakierów bedzie lepszy?
Mod Team Puklus Napisano 5 Czerwca 2009 Mod Team Napisano 5 Czerwca 2009 Po pierwsze nie śmierdzi tak okropnie i niezostawia zapachu na tak długi czas, nie posiada w swoim składzie tych niepotrzebnych zwiazkow jakie ma paliwo i ktore nie odparuja. Pozatym zalezy jaki sie kupuje ale jest tanszy niz benzyna. DObre beda benzyna ekstrakcyjna, rozcienczalnik zwykły, ftalowy, olejny, Nitro, aceton i co tam jeszcze jest. Niektorzy nawet myja w wodzie z mmydłem czy ludwikiem ale ja tam do łańcucha wole wody nie lac. taki czany rozpuszczalnik juz po płukaniu odstawic na kilka dni. Cały syf osiadzie na dnie i np. duza strzykawka z wezykiem delikatnie wyssac w miare czysty rozpuszczalnik i uzyc ponownie w razie potrzeby.
premier2 Napisano 5 Czerwca 2009 Napisano 5 Czerwca 2009 Gorąca woda z proszkiem do prania, lub płynem do zmywania nie jest zła . Tyle, że co jakiś czas i tak wypada wypłukać łańcuch w benzynie/rozpuszczalniku.
djpawelus Napisano 5 Czerwca 2009 Autor Napisano 5 Czerwca 2009 no a przednia przrzutke tez wymyc bo lapie piach strasznie
premier2 Napisano 5 Czerwca 2009 Napisano 5 Czerwca 2009 Nie wiem, co planujesz robić z rowerem, ale przecież jeżdżąc w terenie musi się pobrudzić. Ja przez 2 lata nie ściągałem jeszcze przedniej przerzutki. Popatrz na miejsce, w którym się ona znajduje - musi łapać piach i błoto, bo jest przed oponą!. Jeżeli ci to przeszkadza, to możesz założyć pełne błotniki...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.