Skocz do zawartości

[łańcuch i reszta] nowe czesci łapią piasek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Może trzeba wytrzeć kasetę ze smaru, bo z niej cały brud idzie łańcuchem i dalej masz brudny napęd.

A jak już łańcuch umyłeś w benzynie no to trzeba by go nasmarować :) A potem dokładnie powycierać żeby nie był mokry, ma być nasmarowany w środku.

Napisano
Może trzeba wytrzeć kasetę ze smaru, bo z niej cały brud idzie łańcuchem i dalej masz brudny napęd.

A jak już łańcuch umyłeś w benzynie no to trzeba by go nasmarować :D A potem dokładnie powycierać żeby nie był mokry, ma być nasmarowany w środku.

Zrób tak jak koledzy piszą.

Łańcuch musi być dokładnie wytarty ja tak wytarty łańcuch dopiero zakładam na rower. Kaseta musi być czysta bo inaczej zacznie łapać syf tak jak piszesz.

Stosowanie smarów z teflonem starcza na krótko.

pozdrawiam

MAX

• Mod Team
Napisano

Po pierwsze nie śmierdzi tak okropnie i niezostawia zapachu na tak długi czas, nie posiada w swoim składzie tych niepotrzebnych zwiazkow jakie ma paliwo i ktore nie odparuja. Pozatym zalezy jaki sie kupuje ale jest tanszy niz benzyna.

DObre beda benzyna ekstrakcyjna, rozcienczalnik zwykły, ftalowy, olejny, Nitro, aceton i co tam jeszcze jest. Niektorzy nawet myja w wodzie z mmydłem czy ludwikiem ale ja tam do łańcucha wole wody nie lac.

taki czany rozpuszczalnik juz po płukaniu odstawic na kilka dni. Cały syf osiadzie na dnie i np. duza strzykawka z wezykiem delikatnie wyssac w miare czysty rozpuszczalnik i uzyc ponownie w razie potrzeby.

Napisano

Gorąca woda z proszkiem do prania, lub płynem do zmywania nie jest zła :rolleyes:. Tyle, że co jakiś czas i tak wypada wypłukać łańcuch w benzynie/rozpuszczalniku.

Napisano

Nie wiem, co planujesz robić z rowerem, ale przecież jeżdżąc w terenie musi się pobrudzić. Ja przez 2 lata nie ściągałem jeszcze przedniej przerzutki. Popatrz na miejsce, w którym się ona znajduje - musi łapać piach i błoto, bo jest przed oponą!. Jeżeli ci to przeszkadza, to możesz założyć pełne błotniki...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...