Skocz do zawartości

Poznań -> Szamotuły

ZooK

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czy ktoś jeździł na takiej trasie? Którędy najlepiej jechać żeby nie zostać rozjechanym przez TIR'y albo inne pojazdy. Uprzejmie proszę o wyznaczenie trasy.

Napisano

Najlepiej jechać przez Kiekrz - Żydowo - Pamiątkowo - Baborówko i Szamotuły. Jedziesz cały czas szlakiem TTR-N - ilość samochodów na trasie znikoma.

Napisano

Jeśli możesz to wytłumacz mi skrót: TTR-N bo nie jestem w temacie. To będzie moja pierwsza konkretna wycieczka.

Napisano

Transwielkopolska Trasa Rowerowa - Odcinek Północny. Szlak Prowadzący z Okonka do Poznania. Ty będziesz poruszał się tylko jego fragmentem. Cała ma dokładnie 200 km.

Tutaj masz mapkę z mniej więcej naszkicowaną trasą, którą masz jechać

http://www.gpsies.com/map.do?fileId=adwzlfjkcchezgoq

(zmień w prawym górnym rogu Teren na OSM Cycle to będziesz miał dokładnie zaznaczoną drogę)

Jeśli jesteś ciekawy jak wygląda cały odcinek TTR-N to zapraszam tutaj: http://dave.bikestats.pl/index.php?did=103719 - jechaliśmy ok temu z Okonka do Poznania.

• 9 miesięcy temu...
Napisano

Państwo pozwolą że odświeze stary temat zeby nie zakladac nowego i pojde toche out off topic.

Chodzi mi o droge Poznań Pniewy konkretnie dojazd do Łężeczek.

Czy musze jechać Poznań - Szamotuły - Pniewy czy jest może jakiś skrót?

Bedę wdzięczny za każdą sugesję bo tą trasę planuję już od zeszłego sezonu (pierwszego sezonu:)

Pozdrawiam

Napisano

Sugeruję pojechać TTR-N do Szamotułów, a później Szlakiem Stu Jezior przez Gałowo, Ostroróg, Psarskie, Białokosz aż do Łężeczek. Obydwa szlaki są przyzwoicie oznaczone.

• 3 tygodnie później...
Napisano

Można też przez Biedrusko. Z Szamotuł przez Gąsawy - Górka - Lulin - Nieczajna - Zielątkowo - Chludowo. Dalej przez Biedrusko, most na Warcie, Promnice, Bolechowo. Pózniej można trasą na Poznań lub przez Zielonke :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...