79przemek Napisano 2 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 Witam Mam rower Kross Hexagon V5 wersja ExportDOKŁADNIE NA TAKIM OSPRZĘCIE i tak się zastanawiam nad ulepszeniem jego, tak żebym spokojnie sobie startował w maratonach. Na pewno trzeba by wymienić ramę, ta rama raczej nie nadaje się na maratony. Co byście poradzili żeby w tym rowerze wymienić na lepsze...a zapomniałbym budżet to 1000 zł Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 3 Czerwca 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 No za 1000 zł to szalu nie bedzie. Ramy nie wymienisz w tych pieniadzach jezeli chcesz jeszcze cos w osprzecie wymienic. Na poczatek bym wymienił kasete ze sramowskiej na shimano. Chodza opinie ze sram to jakis miekki sttrasznie zwlaszcza nizsze modele. W zaleznosci od rodzaju maratonu wymienił bym hama na tarcze z przodu i z tyłu tez jak sie da. W błocie szybko sie beda v'ki konczyć i spada skutecznoość. Do tego jakis zestaw lekkich opon, no i jakieś dobre pedały najlepiej spd. Na poczatek chyba by było, z czasem mozesz dokładac i wymieniac czesci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ubotek Napisano 3 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 Tarczówki i XCR??? Najpierw to kup jakiegoś porządnego amora. Tora/Recon/r7/Skareb/Bomber/używany FOX lub Reba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 3 Czerwca 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 Tarczówki i XCR??? Najpierw to kup jakiegoś porządnego amora. Tora/Recon/r7/Skareb/Bomber/używany FOX lub Reba Co do tarczy i xcr to 160 nie powinno mu zaszkodzić(ale wszystko sie moze zdarzyć ... ), a dana kwota raczej eliminuje wyzej wymienione amory. Oczywiście biorac pod uwage ze jeszcze poza amorem coś chcemy wymieniać. Ja mam gile t5 i moja tarcza 160 od roku mu nie zaszkodziła mimo wielu nagłych i mocnych hamowań a jest gorszy od owego XCR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 3 Czerwca 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 Wymień to co cię najbardziej denerwuje. Ja wymieniłbym w nim opony na lżejsze i dętki, może manetki na Alivio, bo mnie ST-EF nie pasują zupełnie. Do tego dołożyłbym hamulce np.: Avid SD 5. Warto zainwestować w pedały i buty SPD. Na początek myślę, że tyle wystarczy. P.S. Odkręć osłonkę z korby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.