krzycho1994 Napisano 2 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 Witam. Posiadam amortyzator SR Suntour SF-XCM 100mm i nie wiem jak go nasmarować. Robiłem tak jak mi mówili w sklepie oraz jak mi mowil kolega, lecz nie moge. Najpierw zdjąłem spręzynke i Gdy chce odsunąć tą gumke aby nałożyć tam smar poprostu szpara jest zbyt wąska i smar nie chce wejsc. Moze trzeba wyjąć całą gumową obudowe bo coś takiego tam jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deore94 Napisano 2 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 Jaki masz tan smar??? w sprayu?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzycho1994 Napisano 2 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 Nie... To jest smar taki gęsty wyciskany z takiej tubki jak od pasty naprzykład.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deore94 Napisano 2 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 No to nie wiem. Ja mam w sprayu Brunoxa i lekko spryskuję górne golenie ( te wystające). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzycho1994 Napisano 3 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 A zapomnaiłem dodac ze to model SF-XCM V2 no ale to nie ma wiekszej roznicy. No tak na golenie to smarem prysniesz i ju ale ja chce do wnętrza amortyzatora nasmarować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalK Napisano 3 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 Przez uszczelkę to Ci się raczej nie uda nasmarować. Musisz go rozebrać. Odkręć obie śruby które znajdują się na samym dole amorka, puknij w nie młotkiem żeby górne golenie lekko wyszły z dolnych. Przesmaruj ślizgi i nawal dużo smaru pod uszczelki. Pozd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier2 Napisano 3 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 radziłbym nie grzebać przy uszczelkach. Możesz je uszkodzić i nie będą zbierały brudu. Żeby nasmarować golenie wewnątrz, trzeba rozebrać amora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzycho1994 Napisano 3 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 Aha no dzieki poradze juz sobie Jak coś bede jeszcze pisał.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzycho1994 Napisano 5 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 Właśnie przed chwilką wróciłem i udało mi się nasmarować. Poprostu musiałem mocniej rozszerzyć tą gumke żeby ta szpara wieksza była ale tyle siły musiałem włożyć że się zmeczylem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.