krzycho1994 Napisano 2 Czerwca 2009 Napisano 2 Czerwca 2009 Witam. Posiadam amortyzator SR Suntour SF-XCM 100mm i nie wiem jak go nasmarować. Robiłem tak jak mi mówili w sklepie oraz jak mi mowil kolega, lecz nie moge. Najpierw zdjąłem spręzynke i Gdy chce odsunąć tą gumke aby nałożyć tam smar poprostu szpara jest zbyt wąska i smar nie chce wejsc. Moze trzeba wyjąć całą gumową obudowe bo coś takiego tam jest.
krzycho1994 Napisano 2 Czerwca 2009 Autor Napisano 2 Czerwca 2009 Nie... To jest smar taki gęsty wyciskany z takiej tubki jak od pasty naprzykład....
deore94 Napisano 2 Czerwca 2009 Napisano 2 Czerwca 2009 No to nie wiem. Ja mam w sprayu Brunoxa i lekko spryskuję górne golenie ( te wystające).
krzycho1994 Napisano 3 Czerwca 2009 Autor Napisano 3 Czerwca 2009 A zapomnaiłem dodac ze to model SF-XCM V2 no ale to nie ma wiekszej roznicy. No tak na golenie to smarem prysniesz i ju ale ja chce do wnętrza amortyzatora nasmarować.
MichalK Napisano 3 Czerwca 2009 Napisano 3 Czerwca 2009 Przez uszczelkę to Ci się raczej nie uda nasmarować. Musisz go rozebrać. Odkręć obie śruby które znajdują się na samym dole amorka, puknij w nie młotkiem żeby górne golenie lekko wyszły z dolnych. Przesmaruj ślizgi i nawal dużo smaru pod uszczelki. Pozd.
premier2 Napisano 3 Czerwca 2009 Napisano 3 Czerwca 2009 radziłbym nie grzebać przy uszczelkach. Możesz je uszkodzić i nie będą zbierały brudu. Żeby nasmarować golenie wewnątrz, trzeba rozebrać amora.
krzycho1994 Napisano 3 Czerwca 2009 Autor Napisano 3 Czerwca 2009 Aha no dzieki poradze juz sobie Jak coś bede jeszcze pisał....
krzycho1994 Napisano 5 Czerwca 2009 Autor Napisano 5 Czerwca 2009 Właśnie przed chwilką wróciłem i udało mi się nasmarować. Poprostu musiałem mocniej rozszerzyć tą gumke żeby ta szpara wieksza była ale tyle siły musiałem włożyć że się zmeczylem
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.