Konraad Napisano 2 Czerwca 2009 Napisano 2 Czerwca 2009 Witam! Kupiłem wczoraj pedały SHIMANO SPD M540. Wszystko ładnie uregulowałem bloki i pedały. Lecz w pedałach mam najmocniej dociągniętą sprężynę i są luzy jak poruszam butem na boki. Jak to zlikwidować. Może nie mam najmocniej dociągniętej sprężyny, bo już nie chce się dokręcać ta imbusowa śrubka w regulacji, a nie chcę robić nic na siłę, bo mogę coś popsuć.
kello Napisano 2 Czerwca 2009 Napisano 2 Czerwca 2009 Jak masz na maksa dokrecona srubke to w ogole powinienes miec trudnosci z wyciagnieciem buta z pedalow lekkie luzy na boki to normalka, twoje stawy sie z nich uciesza. nigdy nie bedzie tak, ze stopa bedzie nieruchoma w pedale
premier2 Napisano 2 Czerwca 2009 Napisano 2 Czerwca 2009 Wysłałem ci wcześniej na PW link do tematu o regulacji pedałów SPD. Łatwiej ci kolejny raz założyć nowy temat, niż przeczytać co tam jest napisane? Są tam odpowiedzi na twoje pytania.
Konraad Napisano 2 Czerwca 2009 Autor Napisano 2 Czerwca 2009 Panie Prmierze2 wysłałeś mi tylko link na PW do regulaminu jak pisać post, a tak po za tym nic więcej nie było . Pozdro.
Konraad Napisano 2 Czerwca 2009 Autor Napisano 2 Czerwca 2009 Premier2 dokładnie napisałeś tak: Miałem ci odpisać, ale mod był szybszy. Zajrzyj najpierw TUTAJ, a jak już poczytasz, to możesz zajrzeć . pozdrawiam Jak byś mógł to daj jeszcze raz tego linka.
Konraad Napisano 14 Czerwca 2009 Autor Napisano 14 Czerwca 2009 Mam taki problem, że chyba ukręciłem śrubką do regulacji naprężenia sprężyny w pedale. Ale jak się przyjrzałem śrubce z bliska to nie widać żeby ona był zjechana. Otóż mam za mocno sprężynę dokręconą i mam nieraz problemy z szybkim wypięciem. Chciałem ją poluźnić czyli na minus, a tu imbus przeskakuje. W innych śrubkach w pedale też tak mam ae jak na plus to już idzie lekko. O co chodzi?
Konraad Napisano 15 Czerwca 2009 Autor Napisano 15 Czerwca 2009 Ukręciłem śrubkę od regulacji naprężenia sprężyny w pedale M540! Co zrobić? Znaczy sie, nie że urwałem łepeka śrubki, ani nie ukręciłem gwint tylko zniszczyłem tam gdzie sie wkłada imbus. I co z tym zrobić? POMOCY !!!!!!!! Proszę o szybką odp. Z góry dziękuję
marrcuss Napisano 11 Września 2009 Napisano 11 Września 2009 spróbuj tam dopasować nieco większego torksa a najlepiej tego 12 kątnego anie tego 6 i delikatnie wbij młoteczkiem i powinno być oki nauczyli mnie tego na warsztacie gdzie odęcaliśmy dużo większe śruby
serav Napisano 12 Września 2009 Napisano 12 Września 2009 Luzy w pedale spd to jak powiedział mój poprzednik idealna sprawa dla stawów kolanowych. Gdyby stopa siedziała sztywno w pedale a ustawiłbyś nieprawidłowy kąt bloków w bucie Twoje stawy kolanowe długo by nie wytrzymały a tak masz tolerancję .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.