kilroy Napisano 19 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2009 SLX posiada pająk na 3 duże koronki, więc to bardziej odchudzenie, niż zapobieganie narzynaniu bębenka. Plusem SLXa jest to, że ma dość twarde zębatki (podobno). Osobiście brałbym XT albo Deore (no, chyba że starego LXa znajdziesz). Pytanko: jaką masz piastę? Edit: o, tu masz topic o SLX/XT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klosiu Napisano 19 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2009 kilroy --> jaka deore, jakiego lxa? To sa kasety bez pajaka, nie powinno ich sie zakladac na aluminiowy bebenek, bo zebatki beda nacinac mu korpus. Na pewno XT byloby bezpieczniejsze, jednak 2/3 kasety jest na pajaku, a nie 1/3 wiec mniejsza czesc bebenka bedzie sie niszczyc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kilroy Napisano 19 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2009 Mi chodziło tylko i wyłącznie o nieprzepłacanie na czymś skoro efektu to i tak nie da jaki powinno dać a 'jakąś' kasetę mus kupić. Ale masz rację, na alu bębenek kasety niżej niż XT nie powinno się zakładać. Ja mam piastę Deore, więc mi tam ryba czy miałbym kasetę LX czy SLX. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ponczyslaw Napisano 19 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2009 Piastę mam chosen i śmigam po jurze czasami mnie ponosi i lubię poszaleć. dalej nic się nie dowiedziałem tylko bardziej się przekonałem do XT chyba będzie trzeba pasa zacisnąć mocno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.