Skocz do zawartości

[rama] GT Aggressor 2005r do DH?

szymek04

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich forumowiczów!!

Mam wielkie pytanie. Czy rama GT Aggressor z 2005r. nadaje sie chociaż trochę do amatorskiego dh i fr? Chodzi mi tylko o samą rame bez żadnego osprzętu.

I mam jeszcze pytanie. Jaki maksymalny skok amortyzatorów można włożyć do tej ramy aby nie pękła?

Proszę o pomoc:D:D

Napisano

Zależy co rozumiesz pod pojęciem DH oraz FR. Jeżeli chodzi Ci o konkretne latanie i zjazd, to rama się złamie. Poza tym geometria ram do XC średnio sprawdzi się w DH. Jeżeli zaś za DH/FR uważasz coraz bardziej popularyzowaną jazdę wokół miasta na tylnym kole, to rama powinna być ok;) Z tego co pamiętam, to zalecany skok amortyzatora jest do max 120mm.

Napisano

Dzięki za odpowiedź :)

Mam jeszcze jedno pytanie... Czy amortyzator 120mm nada się do amatorskiego fr..?? Bo będe na nim skakał maksymalnie z 2m dropów....

P.S Przepraszam że się tak dopytuje ale dopiero zaczynam z tym zabawe i nie znam sie na tym..

Napisano

A jaki amortyzator polecacie? Patrzyłem na dirt jumper 110mm.... Czy bedzie on pasował do tego roweru? Czy ten amortyzator wogóle opłaca się kupowac??

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...