miskov17 Napisano 2 Czerwca 2009 Napisano 2 Czerwca 2009 Witam Wstępnie planuję na sobotę objazd Ringu, czyli oficjalnie Pierścienia Rowerowego Powiatu Poznańskiego. Sam pierścień ma 173km + najkrótsza dojazdówka 15km w obie strony (obok pętli PST) czyli suma sumarum wychodzi około 190km. Byłby ktoś chętny w tym terminie? Tempo oczywiście dostosujemy do najwolniejszego ale poniżej 20km/h nie chciałbym schodzić...
Zbyhoo Napisano 7 Czerwca 2009 Napisano 7 Czerwca 2009 hej, ja bedę robił pierścień chyba w 2 połowie lipca. po sesji jakoś na pewno. wiec daj znać wtedy moze razem pojedziemy PS, rok temu zrobiłem go w 8h20min jazdy.
DuzyMarek Napisano 9 Czerwca 2009 Napisano 9 Czerwca 2009 Ooo, przymierzam się do Pierścienia od dwóch lat... Jeśli się uda w tym roku to nie wcześniej niż w sierpniu. Na razie po 50 km mam dość, a co dopiero 200...
lukas_t1 Napisano 20 Czerwca 2009 Napisano 20 Czerwca 2009 wlasciwie to chcialem napisac dokladnie to samo co Duzymarek...obawiam sie jednak ze z obecna forma to 200km po szosie bym nie dal rady a co dopiero po terenie
Mikan Napisano 28 Czerwca 2009 Napisano 28 Czerwca 2009 Żeby nie zakładać nowego tematu to zapytam tutaj Czy orientuje się ktoś jak wgląda przejezdność odcinka przez Biedrusko? Na xcmtb piszą, że potrzebna jest przepustka, albo trzeba jechać drogą alternatywną. Jak to wygląda w praktyce? Bo prawdę mówiąc to nie sądzę, żeby puszczali szlak przez drogę na którą trzeba mieć papiery żeby przejechać I druga sprawa to jak z oznaczeniem? Trzeba jechać z mapą w ręku czy oznaczenie jest wystarczające żeby się nie zgubić?
daVe Napisano 28 Czerwca 2009 Napisano 28 Czerwca 2009 Przez Biedrusko spokojnie możesz jechać bez pozwolenia. No chyba, że akurat będą jakieś manewry Jeździłem tamtędy wielokrotnie i nigdy nikt mnie o nic nie pytał. Zresztą, na tej drodze bardzo często trenuje wielu kolarzy i nie słyszałem o żadnych niemiłych historiach. Co do oznaczenia to jest dobre, aczkolwiek na wszelki wypadek wsadziłbym mapę w kieszeń.
miskov17 Napisano 28 Czerwca 2009 Autor Napisano 28 Czerwca 2009 Przejazd przez szoskę Biedruskową jest bezproblemowy, swoją drogą to świetny odcinek do treningów. Zezwolenie potrzebne jest tylko dla osób poruszających się samochodami. Tylko nie wystrasz się, gdybyś po jednej stronie usłyszał czołgi a po drugiej stronie drogi manewry żołnierzy z bronią palną - ostatnio kumpel prawie narobił w portki Co do oznaczeń, momentami jest nie ciekawie więc mapa jest niezbędna.
widzim Napisano 28 Czerwca 2009 Napisano 28 Czerwca 2009 heh... moja "była" mała mieścina tyle lat spędzonych na poligonie, ehhh tereny super na rower, trasa dla rowerów przejezdna zawsze , aczkolwiek jeśli są manewry to żandarmeria (czasami policja Suchy Las ) pilnuje wjazdu i nie pozwolą przejechać. Co do mapy to nie bardzo wiem po co ??? Jeśli jedziemy od Poznania przez Biedrusko a następnie poligon to nie zbaczając z ulicy nie ma innej możliwości jak wyjechać w Suchym Lesie no i odwrotnie z Suchego prze z poligon do Poznania .No chyba że skorzystamy z niej gdzieś dalej. Tak jak powiedział miskov17 trasa dobra do treningów... zawsze tam pełno szosówek Ogólnie polecam te rejony
Mikan Napisano 28 Czerwca 2009 Napisano 28 Czerwca 2009 Temat dotyczy Ringu więc pytam o mapę w kontekście przejazdu Ringu Dzięki za odpowiedzi
Mikan Napisano 29 Czerwca 2009 Napisano 29 Czerwca 2009 No i Ring padł V śr. dokładnie nie wiem bo licznik sie posypał na 120km ;/ ale 23 km/h było najmniej. Ogólnie polecam wszystkim znudzonym, którym zabrano szkołę na 2 miesiące zarówno satysfakcja jak i ból tyłka gwarantowane
daVe Napisano 29 Czerwca 2009 Napisano 29 Czerwca 2009 Brałeś w końcu mapę? Czy jechałeś bez? (pytam z czystej ciekawości )
Mikan Napisano 29 Czerwca 2009 Napisano 29 Czerwca 2009 zabrałem mapę turystyczną powiatu z zaznaczonymi ścieżkami w ramach których był ring. A i tak 2 razy się zgubiłem ;] Generalnie są miejsca w których ewidentnie potrzebny byłby znak a go nie ma (vide Kiekrz), nie polecam jazdy bez mapy (idealny byłby gps z wgranym trackiem ).
miskov17 Napisano 29 Czerwca 2009 Autor Napisano 29 Czerwca 2009 A pamiętam jak mówiłeś, że dla Ciebie średnia 20km/h to super wynik hehe
widzim Napisano 29 Czerwca 2009 Napisano 29 Czerwca 2009 moje gratulacje !! powiedz jeszcze ile czasu Ci to zajęło ?? jakies przerwy po drodze ??
Mikan Napisano 29 Czerwca 2009 Napisano 29 Czerwca 2009 wyjechalem o 8.30 wrocilem o 19. Przerwy były takie gora 15 minut na kanapke i jogurcik + pare krotkich na szukanie drogi, ale to wiadomo jak to jest
twmax Napisano 13 Sierpnia 2009 Napisano 13 Sierpnia 2009 wyjechalem o 8.30 wrocilem o 19. Przerwy były takie gora 15 minut na kanapke i jogurcik + pare krotkich na szukanie drogi, ale to wiadomo jak to jest Pierścień również zaliczyłem pozdrawiam Maks
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.