enzoparis Napisano 3 Czerwca 2009 Autor Napisano 3 Czerwca 2009 Osprzęt zawsze można wymienić. Mi się Romet w ogóle nie podoba. Rower oprócz tego że ma jeździć to musi się jeszcze podobać a tak jest w przypadku SUNN'a.
amoniak Napisano 3 Czerwca 2009 Napisano 3 Czerwca 2009 IMO Ty już kupiłeś ten rower i teraz pragniesz by ktoś ciebie pochwalił. Pragniesz afirmacji słuszności swojej decyzji a tu wszyscy mówią KICHA - Wtopiłeś kasę Za te pieniądze możesz kupić coś naprawdę fajnego. Za te pieniądze Kross, Romet, Magnum Kellys, Author, Giant czy Decathlon oferują rowery na których bez kompleksów możesz wystartować na maratonie czy pośmigać w terenie. Co z tego że będziesz miał ramę qultowego producenta skoro osprzęt będzie taki sobie i będzie przyczyną potencjalnych problemów Imo podobać to się maja laski albo film w kinie. Rower ma być dobry i dobrze jeździć
Rulez Napisano 3 Czerwca 2009 Napisano 3 Czerwca 2009 Po za tym skąd wziąłes taki rozmiar?? SUNN nie ma 20" w ofercie.No to już wcześniej stwierdziłem, że jeździsz na farbie, a jeśli nawet nie zauważyłeś że Sunn ma rozmiar L = 50 = 19,7" to nie ma z tobą o czym dyskutować. http://www.sunn.pl/sunn/index.php?option=c...&Itemid=110
enzoparis Napisano 3 Czerwca 2009 Autor Napisano 3 Czerwca 2009 Decathlon?? Dramat!! Oglądałem to niedawno. Wszystko się gnie, a i jakość wykonania ramy pozostawia wiele do zyczenia. Po za tym co mnie interesuje L'ka?? To jest na zasadzie "chce kupić sportowy samochód, porównajmy zatem te dwie ciezarówki" Jeszcze nic nie kupiłem. Rama SUNN'a jest aż tak beznadziejna?>???? Ta konfiguracja nie jest docelowa, w czasem bede sukcesywnie różne rzeczy modyfikował.
Rulez Napisano 3 Czerwca 2009 Napisano 3 Czerwca 2009 Myślę, że temat do zamknięcia, on sam sobie udowodnił, że warto kupić ten rower - więc nie ma o czym pisać
amoniak Napisano 3 Czerwca 2009 Napisano 3 Czerwca 2009 nie ma co z tobą dyskutować masz nade mną pół litra przewagi
Adik Napisano 3 Czerwca 2009 Napisano 3 Czerwca 2009 Rulez - 10 mm czy te 7 to znowu nie jest kolosalna różnica w długości górnej rury, zobacz sobie ile jest przy Cube Acid- http://www.cube-bikes.de/xist4c/web/ACID_id_30639_.htm#anker A rower jest zwinny i zrywny mimo wszystko, sam mam Aima o identyko geometrii. Tego Acida możesz mieć za 3 000zł. Xtc 3 to dobra rama obwieszona średnim osprzętem, choć nawet lepszym od tytułowych bików. W tym segmencie cenowym mamy rower oryginalny na 2 sposoby: 1 tania rama i dobry drogi osprzęt na niej. 2 porządna rama mniej znanego producenta i reszta jak z rowerów za 1500zł-2000zł.
Huhu Napisano 3 Czerwca 2009 Napisano 3 Czerwca 2009 Jeszcze nic nie kupiłem. Rama SUNN'a jest aż tak beznadziejna?>???? Ta konfiguracja nie jest docelowa, w czasem bede sukcesywnie różne rzeczy modyfikował. Zarówno rama Sunn i Lapierre to nic szczególnego. Ot entry level dobrej firmy. Co innego ramy serii pro race Lapierre. Te już są naprawdę warte uwagi. Rower MTB turystyczny bez specjalizacji kupuje się jedynie po osprzęcie. Ta rama nie nadaje się na budowe ściganta, ani tez nie jest fullem by tworzyć komfortowy rower turystyczny. Ot taka na pierwszy porządny rower, gdzie później decydujesz jak chcesz jeździć konkretnie. A jak nie zdecydujesz to znaczy, że potrzebujesz zwyczajnego roweru i lepiej w tej samej cenie mieć lepsze lepiej działające i trwalsze graty od ramy markowego producenta. Po zakupie tego sunna jak będzisz chciał fulla albo jakiegoś ściganta, będziesz się blokował, bo "przeciez mam taka zajefajną ramę" i będzie ci szkoda ją odstawić na bok.
amoniak Napisano 3 Czerwca 2009 Napisano 3 Czerwca 2009 ad 2: Prawda pod warunkiem że rama jest rozwojowa. W przypadku SUNN`A jest to rama wycieczkowa o geometri ATB . Tak samo Lapierre Rowery Tecnic wyposażone są w świetne aluminowe hydroformowane ramy o idealnej geometri to spokojnego stylu jazdy. Co by nie mówić nie jest to maszyna wyścigowa tylko furgonetka, enzoparis porównywał do samochodów to i ja będę jest to taki mercedes vaneo Mercedes bo to nobliwa firma tak na marginesie: Opisy maszyn na stronie Sunn`a robił chyba jakiś nadambitny polonista ze sprzętem Po kiego mi poetycki opis koloru ramy i jej sztywności To "sztywniak" dla fanatyków prawdziwie ostrego XC. Wszystko, od amortyzatora poprzez osprzęt, koła i opony służy walce o każdy WAT Twojej mocy. Rama jest nie tylko sztywna ale i lekka, a jej dynamikę docenisz na najtrudniejszych trasach amatorskich zawodów. Elegancja malowania dopełnia całości. ten opis mnie powalił
Rulez Napisano 3 Czerwca 2009 Napisano 3 Czerwca 2009 Nie będę się juz rozpisywał o jakości , ale przyjrzałem się nickowi tego kolesia pierwsza część : enzo - to od ferrari czyli czerwień, druga paris więc napalony na rowery z Francji , więc jeśli ten Cube nie jest cały czerwony i z Francii , to nawer nie myśl żeby go polecać
Schwefel Napisano 3 Czerwca 2009 Napisano 3 Czerwca 2009 Decathlon?? Dramat!! Oglądałem to niedawno. Wszystko się gnie, a i jakość wykonania ramy pozostawia wiele do zyczenia. Dramatem to jest twoja wybujała wyobraźnia, bo żaden Decathlon za te pieniądze się nie giął pode mną (waga 75). ________________________________________________________________________________ I tym optymistycznym akcentem proponuję po dobroci zakończyć ten temat.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.