kezcuzj Napisano 14 Listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 Niewiele się pomyliłeś, bo w moich planach rama stoi na drugim miejscu. Priorytetem jest amortyzator, mostek i kierownica Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 14 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 Kokpit bym odpuścił bo nie ciąży aż taaaaak bardzo, doskładał bym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kezcuzj Napisano 14 Listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 Spoko, spoko... to wszystko nie jest takie hop siup, na te wydatki będzie potrzebna konkretna gotówka, bo teraz jak będę wymieniał to tylko na porządne komponenty. Na przyszły rok zostaje tak jak jest - no chyba że w totka wygram Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kezcuzj Napisano 17 Listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 Z racji tego, że miałem dziś tylko jeden wykład (ahhh jak ja kocham tą nieprzewidywalność studiów ), zawiozłem rower na wymianę korby. Także, oprócz ewentualnej wymiany siodełka koło świąt, uważam projekt za zamknięty. Ostatecznie specyfikacja wygląda tak jak poniżej. Podkreślam, że wagi są tylko orientacyjne i mają na celu podniesienie lansu :D !! Zważone są tylko niektóre rzeczy, które ostatnio wymieniałem. Bar Ends (Rogi): 67 Ritchey WCS SL Brake Front (Hamulec przedni): 289 Avid Juicy Five Brake Rear (Hamulec tylny): 301 Avid Juicy Five Cables (Pancerze i linki): 70 NoName Cassette (Kaseta): 283 SH SLX CS-HG80 11-32 Chain (Łańcuch): 267 SH LX CN-HG73 Crankset (Korby + suport): 899 SH SLX FC-M660 175 mm 44/32/22 Derlr Front (Przerzutka przednia): 194 SH Alivio FD-M411 Derlr Rear (Przerzutka tylna): 259 SH SLX RD-M662 SGS Fork (Widelec): 1558 Manitou Skareb Comp 80mm Frame (Rama): 1770 Kross Level A2 Grips (Gripy): 19 Bontrager Race XXX Lite Handlebar (Kierownica): 207 Ritchey Logic Headset (Stery): 99 VP-AC 41 Pedals (Pedały): 381 SH PD-M520 Rotors (Tarcze): 225 Avid G2CS 160mm Seat (Siodło): 370 Active PRO Seatpost (Sztyca): 317 Ritchey Logic Seatpost clamp (Zacisk sztycy): 22 Accent Light White 31,8 Shifters (Manetki): 253 SH LX SL-M580 Skewers (Zaciski koł): 153 Mavic Crossride Stem (Mostek): 172 Truvativ XR Tire Front (Opona przednia): 489 Kenda Karma 2.0 Tire Rear (Opona tylna): 491 Kenda Karma 2.0 Tubes (Dętki): 256 Maxxis Ultralight Wheel Front (Koło przednie): 907 Mavic Crossride VB/D Wheel Rear (Koło tylne): 1052 Mavic Crossride VB/D Po dodaniu wychodzi: 11 370 (ciekawe, że tak okrągło wyszło ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 17 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 Małym kosztem blisko 100 gram lżej zmieniając zaciski na Dartmoor Bolt - on i to jeszcze do wyboru do koloru Co uwzględniłeś w wadze hamulców ? DO tarcz dodałeś wage śrub ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kezcuzj Napisano 17 Listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 Bolt-ona na razie nie chce, bo przy tarczach słyszałem, że to kiepski pomysł, gdyż nie jest to tak sztywne połączenie jak przy zwykłych szybkozamykaczach. Waga tarcza ze torxami, a hamulce to: klamki, przewody, zaciski i adaptery. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ubotek Napisano 19 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 Na przedniej przerzutce waga w dół i to sporo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 19 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 Bolt-ona na razie nie chce, bo przy tarczach słyszałem, że to kiepski pomysł, gdyż nie jest to tak sztywne połączenie jak przy zwykłych szybkozamykaczach. Skąd takie wieści masz ? Śmigam na nich niecały sezon, około 10 kkm i nic się nie dzieje. Wieeelu moich kumpli je posiada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 19 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 Bolt-ona na razie nie chce, bo przy tarczach słyszałem, że to kiepski pomysł, gdyż nie jest to tak sztywne połączenie jak przy zwykłych szybkozamykaczach. Jak ktoś skręcić nie umie to tak będzie pisał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kezcuzj Napisano 19 Listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 Może to jest kwestia skręcenia, ale kiedyś rozmawiałem z typem co na próbę kupił bolt-ony i stwierdził (a właściwie usłyszał), że w zakrętach któraś z tarcz lekko ocierała, co nie miało miejsca przy szybkozamykaczach. Nie podlega to wątpliwości, że zwykłe "motylki" mocniej ściągają koło. Wiecie ile ludzi tyle zdań... Co do przedniej przerzutki, to coś czuję, że ta posłuży mi jeszcze baaaardzo długo. na razie działa bez zarzutu, na wadze, aż tak mi nie zależy, a poza tym ciułam na większe wydatki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 19 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 Może to jest kwestia skręcenia, ale kiedyś rozmawiałem z typem co na próbę kupił bolt-ony i stwierdził (a właściwie usłyszał), że w zakrętach któraś z tarcz lekko ocierała, co nie miało miejsca przy szybkozamykaczach. Nie podlega to wątpliwości, że zwykłe "motylki" mocniej ściągają koło. Wiecie ile ludzi tyle zdań... Fakt siła docisku jest mniejsza. Co do ocieranie to trzeba takie zaciski dobrze ustawić pod kątem siły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kezcuzj Napisano 19 Listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 Nie no, pewnie jak skończą mi się pomysły na nowe części to i bolt-ony zawitają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 19 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 Jednak jak dla mnie następny krok to powinna być rama Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kezcuzj Napisano 20 Listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 Też bym z chęcią wymienił teraz ramę, ale mam problem ze sterówką, jest ona ciut przykrótka. Teraz jest prawie na styk (musiałem wszystkie podkładki spod mostka wywalić), bo zamiast ok. 3mm od końca mostka jest tak ok. 1cm. Da się z tym jeździć jak widać, ale z tego powodu pierwszy w odstawkę leci amor. Nie chcę wybierać ramy pod kątem główki, żeby skareb się zmieścił. A rama jakby nie patrzeć jest całkiem fajna - ma przyjemną geometrię. Co prawda sztywnością i lakierem to ona nie grzeszy, ale jest good. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 20 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 Głupotą by było dobieranie ramy pod kątem amora. Bo chyba ten Skareb to nie jest najwyższych lotów ? PS.: Napisałeś posta zgodnie z wagą roweru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kezcuzj Napisano 20 Listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 Pisanie, że skareb nie jest najwyższych lotów jest bluźnierstwem Amor jak już kiedyś pisałem jest cud, miód, malina, ale po przejściu na tarcze odczułem lekki brak sztywności, w końcu swoje ważę - 85 kg. Na vałkach było wszystko w porządku. Zostawiłbym go zapewne, gdyby nie to, że marzy mi się nowa rama (może full). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kezcuzj Napisano 6 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 Nowe foty, z dzisiaj: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 6 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 Dziwnie poprowadziłeś kabel do przedniego hamulca. Oczywiście obydwa do skrócenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kezcuzj Napisano 6 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 Wiem, że dziwacznie, aż sam się dziwię, że tak zrobiłem. Ale to było jedyne rozwiązanie, przy którym tak długaśne przewody o nic nie zawadzały. Jak były poprowadzone, tak jak się to zazwyczaj robi (między goleniami do podkowy) to przy większych nierównościach, jak amortyzator się chował kable wyginały się i tarły o oponę. To, że idą do skrócenia to nie ma żadnych wątpliwości, ale poczekam z tym trochę, w niczym mi to nie przeszkadza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kezcuzj Napisano 16 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 Do tej pory, przez te kilka miesięcy sporo się pozmieniało w rowerze. Przy okazji pozimowego czyszczenia poważyłem prawie wszystkie części. Nie udało mi się tylko zważyć ramy i sterów (nadal są orientalne wartości znalezione w internecie). Bar Ends (Rogi): 64,2 Ritchey WCS SL Bar Plugs (Korki do kierownicy): 5,1 - Brake Front (Hamulec przedni): 283,7 Avid Juicy Five Brake Rear (Hamulec tylny): 328,7 Avid Juicy Five Cables (Pancerze i linki): 71,2 NoName Cassette (Kaseta): 280,0 SH SLX CS-HG80 11-32 Chain (Łańcuch): 267,7 SH LX CN-HG73 Crankset (Korba): - SH SLX FC-M660 175 mm 44/32/22 Crank Arms (Ramiona): 593,1 - Bottom Bracket (Suport): 92,0 - Outer Ring (Blat): 85,1 - Middle Ring (Średnia tarcza): 60,1 - Inner Ring (Mała tarcza): 34,9 - Crank Bolts (Śruby mocujace tarcze): 30,7 - Derlr Front (Przerzutka przednia): 193,3 SH Alivio FD-M411 Derlr Rear (Przerzutka tylna): 261,0 SH SLX RD-M662 SGS Fork (Widelec): 1614,8 Rock Shox Reba SL 19,5cm Frame (Rama): 1770,0 Kross Level A2 Grips (Gripy): 49,7 Ritchey WCS Handlebar (Kierownica): 114,7 KCNC SC Bone 25,4/600 Headset (Stery): 99,0 VP-AC 41 Pedals (Pedały): 378,2 SH PD-M520 Poplock (Blokada skoku): 61,9 - Rotors (Tarcze): 245,2 Avid G2CS 160mm Seat (Siodło): 380,1 Active PRO Seatpost (Sztyca): 347,3 Ritchey Logic Seatpost clamp (Zacisk sztycy): 24,2 Accent Light White 31,8 Shifters (Manetki): 228,1 SH LX SL-M580 Skewers (Zaciski koł): 66,3 Dartmoor Bolt-On Stem (Mostek): 106,3 Smica Lite Pro 100/25,4 Spacers (Podkładki pod mostek): 24,0 - Tire Front (Opona przednia): 486,5 Kenda Karma 2.0 Tire Rear (Opona tylna): 500,0 Kenda Karma 2.0 Tubes (Dętki): 263,7 Maxxis Ultralight Wheel Front (Koło przednie): 915,5 Mavic Crossride VB/D Wheel Rear (Koło tylne): 1051,2 Mavic Crossride VB/D Łącznie: 11 377,5 W tym roku zaplanowałem jeszcze do wakacji wymienić siodło (na początku będę polował na jakiegoś używanego SLRa, żeby sprawdzić czy moje cztery-litery go polubią ) i pedały (Exustar'y PM25) oraz po wakacjach, jak uda się coś zarobić, koła na coś w granicach 1500g. Po głowie chodzą mi D711,D712/Olympic/Competition, ale jeszcze dokładnie nie wiem. Jedyne co wiem, to to, że wszystkie elementy jakie teraz będę kupował mogą zawierać tylko dwa kolory: czerń i czerwień. Wiem, że teraz kolorystycznie jest miazga, no ale trzeba przeboleć . Klika zdjęć z dzisiaj: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubek20 Napisano 10 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2010 Jaki masz rozmiar ramy i do ilu cm masz przycięte przewody w hydraulikach ? Planuję złożyć rower na tej ramie, a prawie wszystkie Juicy 3 zdemontowane z rowerów mają długość przewodu 125 cm i nie wiem czy starczy...Rowerek fajnie wygląda, byłbym wdzięczny za informację o przewodach PS. Stery w tej ramie są zintegrowane czy półzintegrowane ? Większość informacji już sobie znalazłem, teraz jest mi potrzebna tylko informacja o długości przewodów w hamulcach Stery półzintegrowane, a rama 19", tak ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kezcuzj Napisano 11 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 11 Lipca 2010 Dokładnie tak, 19'', stery pół-zintegrowane. Moje pomiary twierdzą, że 125cm powinno wystarczyć, będzie w zasadzie w sam raz, nawet nie trzeba będzie skracać zbytnio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubek20 Napisano 13 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2010 Dzięki wielkie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.