kezcuzj Napisano 30 Września 2009 Autor Udostępnij Napisano 30 Września 2009 Ale co jest niemożliwe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pichu Napisano 30 Września 2009 Udostępnij Napisano 30 Września 2009 Niemożliwe żeby twoja rama ważyła tyle ile napisałeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kezcuzj Napisano 30 Września 2009 Autor Udostępnij Napisano 30 Września 2009 Nie wiem czy możliwe czy niemożliwe, ale nie sądzę, żeby inni kłamali w swoich projektach i to na dodatek wszyscy jednakowo : - http://www.forumrowerowe.org/topic/37144-10572g-kross-lvl-a6-by-omen/ - http://www.forumrowerowe.org/topic/35291-10616g-kross-level-a6-by-leo/ - http://www.forumrowerowe.org/topic/36674-11383g-kross-level-a2-08-by-gerus/ - tutaj razem ze sterami ~100g - http://www.forumrowerowe.org/topic/39398-11848g-kross-level-a6-by-fifi/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pichu Napisano 1 Października 2009 Udostępnij Napisano 1 Października 2009 Zauważyłeś ze wszystkie linki, które podałeś (po za jednym) dotyczą levela A6?? To lżejsza rama niż A2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kezcuzj Napisano 1 Października 2009 Autor Udostępnij Napisano 1 Października 2009 Ramy wszystkich leveli (tych starszych, nie wiem jak z nowymi) są takie same (od A2 do A8), tylko różnią się malowaniem. Taki surprise Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pichu Napisano 1 Października 2009 Udostępnij Napisano 1 Października 2009 To w takim razie powiedz mi jakim cudem wyszła ci ta waga skoro np w tej aukcji jest podane że 17,5 waży 1800g a twoja 19 wazy mniej?? Cos mi tu nie gra http://www.allegro.pl/item755824483_kross_level_a2_suntour_xcr_z_blokada_skoku.html Uwierzę jak pokażesz mi foto z samą ramą na wadze A po za tym jeszcze raz dodam, że fajny bike Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kezcuzj Napisano 1 Października 2009 Autor Udostępnij Napisano 1 Października 2009 Po pierwsze: skąd wiesz, że ktoś kto wystawił tę aukcję rzeczywiście ważył ramę a nie wymyślił sobie jej Po drugie: ja te wagi podałem tylko orientacyjnie, dlatego temat jest w "wasze rowery" a nie "projekty". Po trzecie: wagę ramy wziąłem, z któregoś projektu z w/w. Ramy jak już mówiłem są takie same Poza tym w tym temacie kolega podał wagę 1870g dla ramy razem ze sterami. Odejmijmy ok 90-100g i wychodzi nam 1770g czyli tyle ile ja podałem. Jest tam również rama 19' co widać na ostatnim zdjęciu z pierwszego postu. Twierdzisz, że kolega kłamie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tom3 Napisano 1 Października 2009 Udostępnij Napisano 1 Października 2009 Na tej aukcji podana jest waga , ale ramy 19 calowej A taka waga ramy jest bardzo możliwa, gdy siostrze składałem rower na ramie Levela A2 17 calowej to ważyła właśnie niecałe 1700gram 1680g jeśli dobrze pamietam P.S. A rowerek miły dla oka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kezcuzj Napisano 1 Października 2009 Autor Udostępnij Napisano 1 Października 2009 Heh. Dopiero teraz się wczytałem w tę aukcję. Niezłe kwiatki tam są: - w tytule: "KROSS LEVEL A2" - w opisie: "rama Level A4 rozmiar 17,5 cala" - w parametrach: Rozmiar ramy w calach (1 - 30): 19.00 " Dzięki za miłe słowa. Ale nadal by się przydała jakaś rada w sprawie hamulców Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pichu Napisano 1 Października 2009 Udostępnij Napisano 1 Października 2009 Dobra, nie ma się co kłócić Niech Ci będzie A co do hamulców bierz J5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
speq Napisano 1 Października 2009 Udostępnij Napisano 1 Października 2009 Jak mi się nie podobają ramy Krossa tak Twój rowerek bardzo przyjemnie się prezentuje I brałbym opcję nr 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kezcuzj Napisano 1 Października 2009 Autor Udostępnij Napisano 1 Października 2009 Dobra, nie ma się co kłócić Ależ kto tu się kłóci - my kulturalnie dyskutujemy i wymieniamy poglądy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pichu Napisano 1 Października 2009 Udostępnij Napisano 1 Października 2009 Ależ kto tu się kłóci - my kulturalnie dyskutujemy i wymieniamy poglądy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kezcuzj Napisano 21 Października 2009 Autor Udostępnij Napisano 21 Października 2009 Pierwsza cześć planu wykonana - hydrauliki (soczyste piątki) wreszcie pojawiły się na pokładzie. Po pierwszych jazdach nie mogę wyjść z zachwytu. Do tej pory nie mogłem zrozumieć, o co chodzi posiadaczom tarczy z tą modulacją, teraz już wszystko wiem Hamulce pewnie się jeszcze nie dotarły, a już mogę powiedzieć, że "mają moc". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubus18 Napisano 21 Października 2009 Udostępnij Napisano 21 Października 2009 2 lub 3 z przewagą 2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kezcuzj Napisano 22 Października 2009 Autor Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Trochę się spóźniłeś, bo decyzja już zapadła Są Juicy 5 i będzie SLX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kezcuzj Napisano 31 Października 2009 Autor Udostępnij Napisano 31 Października 2009 Nowe foty: http://picasaweb.google.pl/janzuczek/Rower#5398748829658298514 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ubotek Napisano 31 Października 2009 Udostępnij Napisano 31 Października 2009 Tylko czemu nie wziałęs Elixirków? Ja bym już wolał dopłacić . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kezcuzj Napisano 31 Października 2009 Autor Udostępnij Napisano 31 Października 2009 Dlaczego nie elixiry? Nie będę ukrywał, że względy ekonomiczne miały tutaj pewien wpływ na decyzję, ale przeanalizowałem również różne za i przeciw. Po pierwsze Juicy są już sprawdzonym systemem i mają wielu zadowolonych użytkowników. Po drugie jakiś czas temu pojawił się ciekawy temat o elixirach, który trochę podważył opinię o ich "doskonałości". Ponadto swoje piątki z gwarancją, kupiłem okazyjnie w sklepie w moim mieście, tak więc w razie jakichkolwiek problemów wszystko załatwiam na miejscu (a właściwie sklep załatwia). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kllnTToOn Napisano 1 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2009 ładny rower nie wiedziałem że można na tej ramie coś takiego zlożyć... w sensie ładnego kiedy korba będzie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kezcuzj Napisano 1 Listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 1 Listopada 2009 Jest plan, że będzie do końca tego roku - może nawet w tym miesiącu. Kasa jest odłożona, ale gorzej z wygospodarowaniem czasu, żeby kupić i zawieść rower do serwisu. Wolę w tym czasie pojeździć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rockrider Napisano 3 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 Ooo fajny rowerek Sportowa pozycja i to mi sie podoba! Pozdrower. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kezcuzj Napisano 3 Listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 Heh dzięki. Fajnie jest usłyszeć (przeczytać) coś takiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kezcuzj Napisano 14 Listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 Pragnę poinformować, że korba już kupiona i możliwe, że w tym tygodniu, a na pewno w następnym oddam do serwisu na wymianę. Z moich planów, i jakby to powiedzieć, z mniejszych inwestycji, zostanie kupno jakiegoś lżejszego siodełka (pewnie Mikołaj coś ciekawego przyniesie ). Na tych zmianach skończę chyba modernizację levela. Piszę chyba, bo nie mogę obiecać, że coś nowego mi nie strzeli do łba. Ja zmieniam zdania jak chorągiewka na wietrze. Są oczywiście pewne wizje na dalsze zmiany, ale to chyba dopiero po przyszłych wakacjach przy większym przypływie gotówki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 14 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 Jak dla mnie kolejnym krokiem ewolucji będzie tylko zmiana kół lub ramy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.